In ce conditii se poate trece pe la colt de strada in intelesul art 72 din OUG 195/2002. Cum treci un drum public , asigurindu-te , trecere perpendiculara , in dreptul unei strazi pe care doresti sa o parcurgi? trecere de pietoni este, ... dar la aprox. 100 m, distanta pe care trebuie sa o parcurgi inapoi pe cealalta parte a drumului pina ajungi la strada pe care doresti sa o parcugi. Cred ca ar fi bun un spot publicitar asemanator cu cel ...".pentru o viata sanatoasa consumati 2 litri de lichide pe zi" zic asta deoarece sunt convinsa ca ne intilnim cu aceasta situatie mai toti oamenii de cel putin citeva ori pe zi. Cum e corect sa procedam ca sa nu incalcam legea dar nici sa te plimbi toata ziua consumind timp si energie inutil. Desigur ma refer la trecerea drumurilor asigurindu-ne responsabil , fara sa incurci circulatia si fara sa fi in situatia in care te paste un abuz sau o interpretare gresita a agentului de circulatie.
care este interpretarea posibilitatii trecerii pe la colt de strada in intelesul art.72 din OUG 195/2012 . Imi cer scuze dar am scris mai multe ca sa exemplific ce doresc si am pierdut tot ce am scris ... acum vad ca nu am facut nici incadrarea bine... am obosit
Da multumesc mult. Tocmai de licenta si brevet vroiam sa scap deocamdata fiind la inceput si m-am gindit ca se poate si pe acest cod CAEN 4619 . Vroiam sa stiu daca e legal deoarece ccu licenta e mai dificil fiindca se acorda pe fiecare pct. de lucru in parte si deasemenea daca schimbi spatiul inchriat la fel etc. e complicat si daca merge si trebuie sa deschizi alte pct. de lucru iar daca cumva nu merge esti blocat. Deci ramine intrebarea mea daca se poate desfasura o astfel de activitate cu acest cod . Va multumesc.
pentru un PFA cu codul CAEN 4619 "Intermedieri in comertul cu produse diverse " pot deschide mai multe puncte de lucru si angaja mai multe persoane? Cu acest cod caen se pot intermedia vinzarea de bilete de avion si autocar ? Mai am nevoie persoana detinatoare de brevet de turism si licenta la fel ca si agentiile de turism? multumesc mult !
Suntem intabulati conform unui titlu de proprietate . Exista un contract de vinzare cumparare intre tata si fiu prin care tatal vinde fiului constructiile existente , dar face referire si la terenul aflat pe acelasi nr. topografic respectiv 985 mp dar acest teren nu s-a putut intabula in anul 1986 din cauza legislatiei din acea perioada insa trenul ramine in folosinta fiul (cumparatorului) cu destinatia curte si gradina. Dupa anul 1989 se emite Titlul de Proprietate care odata cu documentatia tehnica de intabulare specifica ca din acel nr. topografic doar 588 mp sunt cuprinsi in titlu de proprietate prin urmare nr. topografic vechi a fost impartit in doua parcele de 397 respectiv 588 mp , iar ultima parcela cea de 588 mp a fost intabulata in favoarea fiului care de fapt cumpara 985 mp . restul de teren de 992 mp cuprins in titlu de proprietate este atribuit prin constuire de avere deoarece proprietarul a fost mebru CAP , a fost angajat in cadrul CAP si a destelenit si a transformat in teren agricol terenul prundis care se afla in prelungirea gradinii.
Lucrurile se complica mai mult cind un alt frate cere mostenire printre care face referire si la cei 985 mp aflati pe contractul de vinzare cumparare . S-a cerut expertiza topografica in care sa fie analizate din toate punctele de vedere adica se vor aduce in discutie toata masa succesorala dar si titlurile de proprietate. Intrebarea mea ar fi daca exista posibilitatea ca fiul cumparator
care pe de o parte are acest contract de vinzare din 1986 sa-si poata pastra partea primita de la tata adica cei 985 mp. Si daca poate fi atacat Titlul mde proprietate a acestuia care contine doar 588 mp din cei 985 mp. Cum poate obtine diferenta ? ma refer la cei 397 mp si daca cei 992 mp reprezentind partea care a fost deztelenita si atribuita in proprietate o data cu titlu de proprietate poate fi atacata in vreun fel?