avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate cleontie

Activitate cleontie

Buna ziua,

Am dat afara 2 asociati dintr-un ONG.

Problema este ca toate actele se afla la unul din fostii asociati, iar acesta refuza sa le predea catre noi asociati.

Puteti sa imi spuneti, va rog, cum putem sa il "obligam", legal vorbind, sa ne predea actele?

Multumesc
Răspuns la discuția Contracte - ONG
In urma unor conflicte iscate intre membrii i s-a adus la cunostinta ca va fi dat afara din asociatie.
Sedinta a fost facuta in data de 13.03.2014 (el nu a fost prezent la sedinta), dar din pacate, am terminat de redactat si semnat PV si Hotararea abia marti 18.03.2014. Ieri i s-a trimis si hotararea.
Plata a fost facuta pe 17.03.2014, cand el era demis din functia de presedinte.
Problema este ca a facut si abuz de incredere.
In timpul conflictului, pentru remediere, ne-a cerut bani din asociatie. Noi nu am vrut sa ii dam si oricum nu era moral sa primeasca banii obtinuti din sponsorizari.
El, anul trecut, ne-a mai cerut bani pentru "contabil" - cate 100 ron pe luna. bani pe care, in mare parte i-a primit. Dar in februarie, cand i s-a cerut bilantul financiar contabil, a spus ca nu avem contabil ca nu avem nimic semnat.
Acum cand a stiut ca va fi dat afara, a facut grozavia aceasta.

Va multumesc pentru raspunsul anterior
Discuție Contracte - ONG
Buna ziua,

Presedintele, care in urma unei sedinte AGA, a fost demis, a efectuat o plata, prin internet banking (la el fiind cardul si tokenul).
Plata este de 2700 de ron conform unei facturi emise de o doamna contabil.
Consiliul Director nu cunoaste sa se fi semnat un contract cu aceasta doamna contabil.
Doresc sa stiu daca el, fiind in functia de presedinte, poate sa semneze contracte ale asociatiei fara instiintarea/ aproparea consiliului director?
Daca nu, ce sfaturi aveti pentru noi.
Va multumesc
Răspuns la discuția Radiere ONG
Si eu am aceasi problema.
Poate te ajuta raspunsurile la postul meu.

www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Dizolvare ONG
Motivul ar fi neintelegerea intre fondatori.

Nu ne mai intelegem cu 2 dintre ei si datorita naivitatii unora dintre noi, nu am intrunit CD si AGA in termenul de un an stabilit prin lege. Noi ne-am intalnit, dar nu s-a facut PV semnat si stampilat timp de un an.
Acum am convocat AGA pentru a putea sa ii dam afara pe cei 2 care ne fac probleme, iar unul din ei a invocat articolul din lege care spune ca "Asociatia se radiaza daca timp de un an de la infiintare nu s-a putut intruni adunarea AGA sau CD - Art 58 din O 26 pe 2000" si a spus ca va merge la judecatorie sa ceara dizolvarea asociatiei.

Cei 4 care am dorit sa continuam cu asociatia, am cazut de comun acord sa cerem noi dizolvarea asociatiei (in statut e prevazut ca hotararea AGA poate cere acest lucru) si voiam sa donam banii si bunurile catre un alt ONG de profil, unul pe care il dorim noi.

Putem convoca totusi AGA formata doar din cei 6 fondatori si sa anuntam ca dorim dizolvarea asociatiei, chiar daca a trecut un an de cand nu am convocat o AGA ca la carte?

Intr-adevar este o situatie complicata pentru ca, atunci cand am deschis asociatia am avut incredere unii in ceilalti, iar acum problemele au aparut.

Vrem sa o luam de la 0 sub un alt nume, nu este absolut nicio problema, si doream sa stim si daca in timpul in care are loc dizolvarea, cei 4 putem sa deschidem o alta asociatie (sa figuram fondatori in 2 ONG-uri).

Va multumesc inca o data pentru informatii.
Răspuns la discuția Dizolvare ONG
Multumesc mult pentru raspuns.

Mai am cateva nelamuriri.

Alegerea fundatiei catre care donam bunurile are loc in aceasi sedinta AGA in care se decide dizolvarea?
Cat dureaza, cu aproximatie, dizolvarea ONG-ului?
Din ce moment pot sa deschid o alta asociatie in asa fel incat membrii fondatori ai ONG-ului ce se vrea dizolvat, pot sa isi deschida un alt ONG?

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Discuție Dizolvare ONG
Buna seara,

Dorim sa dizolvam un ONG.
Am inteles ca bunurile vor fi donate catre o asociatie de profil prin hotarare AGA.

Ce se intampla insa cu fondurile din cont? Vor fi si acestea donate?

Multumesc

Răspuns la discuția Excludere membru fondator ONG
Va multumesc pentru raspunsuri. Mi-ati fost de mare ajutor
Buna seara,

Sunt membru fondator intr-un ONG cu 6 membrii fondatori.
Dorim excluderea a 2 dintre fondatori, datorita neimplicarii in activitatile asociatiei, injuriilor aduse celorlalti fondatori, neaderarii la scopul asociatiei si multe alte probleme. Daca sunt exclusi cei 2, ramanem 4, deci peste minimul de membrii fondatori impusi de lege.
Am incercat despartirea dintre noi in termini amiabili, dar nu s-a putut in cele cateva negocieri pe care le-am facut.

Doresc sa stiu daca, conform statutului si legislatiti, putem hotara excluderea lor din actul constitutive, pentru intreprinderea unor actiuni ce au denigrat imaginea asociatiei.

Va multumesc
O seara frumoasa