avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Pax_lolo

Activitate Pax_lolo

Buna ziua,

Intre timp am aflat ca in codul caen al firmei era trecut Învăţământ preşcolar - Cod CAEN 8510
Asadar in contractul pe care l-a intocmit era legal sa treaca denumirea de gradinita presupun. Cu toate acestea nu avea autorizatie de functionare sau acreditare de la ARACIP in perioada 2013-2016. In contract nu se specifaca ca ar avea sau nu aceste autorizatii.
In acest caz se mai poate depune plangere pentru inselaciune conform art. 244 din noul cod penal art. 2 sauintra sub incedenta unui alt articol?

Multumesc
Buna ziua,
Am inteles si daca l-a dosar nu exista acte false, dar exista acte in care sa doveste ca functiona ca un S.R.L. sau sub alta forma cu cod CAEN pentru alte tipuri de activitati si in contractul meu incheiat cu acea asa zisa gradinita se specifica clar cuvantul "gradinita" nu intra tot la inselaciune?

Art. 215
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Buna ziua,
Cred ca multa lume a vazut in presa scandalul cu gradinita particulara din Cotroceni. Momentan directoarea gradinitei este pusa sub control judiciar pentru rele tratamente aduse minorului. Eu sunt unul din parintii copiilor agresati de catre directoarea acelei institutii. Pe langa cele mediatizate vreau sa va intreb daca se poate face dosar penal si pentru infractiunea de inselaciune conform art. 215 din codul penal deoarece, in contractul incheiat intre noi si aceasta firma scrie clar "gradinita". Totodata noua ni s-au prezentat la inscrierea copilului si acte stampilate prin care dovedeau ca sunt autorizati sa functioneze ca si gradinita. In urma scandalului aparut in presa s-a dovedit clar ca aceasta institutie functiona ilegal si de fapt nu era gradinita.
Va multumesc
Ok. Sa inteleg ca in cazul acesta toate datoriile care le are la banci se prescriu in termen de 3 ani de la ultima plata efectuata catre banca.
Pai nu este casatorit si nu are ce sa ii execute silit, iar rudele nu au cu ce sa ii achite lui ratele.
Pai daca el este deja in penitenciar pentru 7 ani jumate, nu are cine sa ii plateasca creditele lui.
Ce se intampla in cazul de fata cand el este in penitenciar pentru perioada mai sus mentionata si nu are cine sa ii plateasca creditele.

Buna ziua,
Fratele meu a fost condamnat la 7 ani si jumatate pentru inselaciune. Problema e ca are rate la banca. Ce se intampla cu aceste rate? Se pot inchide creditele in urma hotararii judecatoresti prin care este condamnat definitiv la 7 ani si jumatate.
Daca da, va rog sa imi spuneti in baza carei legi se poate face acest lucru, ca sa stiu cum ma pregatesc pentru banci si daca pot face eu inchiderea conturilor in locul lui, deoarece el este in penitenciar.

Multumesc
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
dumneavoastra va reluati activitatea si sotul face o cerere de suspendare a CIM la angajotor.
Ex: dvs incepeti serviciul pe data de 23.07.2012 iar sotul face cerere de suspendare a CIM cu data de 23.07
La DGASPC faceti cerere prin care renuntati la CIC incepand cu data de 22.07 si restul actelor ce trebuiesc completate vi se vor da de acolo
Totusi angajatorul m-a amenintat ca imi desface CIM pentru ca am lipsit nemotivat de la serviciu timp de o saptamana.
Cand imi va da preavizul de concediere trebuie sa sesizez ITM sau trebuie sa ajung in instanta pentru ca m-a concediat pe motive ce tin de persoana salariatului, cu toate ca sunt in plata stimulentului de insertie?
Daca trebuie sa ajung in instanta e destul de dificil din cauza costurilor care trebuie sa le suport.

Buna ziua,

Se poate concedia angajatul pentru abateri discplinare (de exemplu daca nu se duce la serviciu) sau din alte motive care tin sau nu de salariat atata timp cat se afla in plata stimulentului de insertie sau se aplica OUG 111/2010 art 25 alin 2 ?