avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare pentru 7 ani si jumatate. Ce se intampla cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare pentru 7 ani si jumatate. Ce se intampla cu ratele la banca

Buna ziua,
Fratele meu a fost condamnat la 7 ani si jumatate pentru inselaciune. Problema e ca are rate la banca. Ce se intampla cu aceste rate? Se pot inchide creditele in urma hotararii judecatoresti prin care este condamnat definitiv la 7 ani si jumatate.
Daca da, va rog sa imi spuneti in baza carei legi se poate face acest lucru, ca sa stiu cum ma pregatesc pentru banci si daca pot face eu inchiderea conturilor in locul lui, deoarece el este in penitenciar.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:46, 4 August 2015
Cum sa se inchida ratele?
Cine v-a spus asa ceva?
Pai daca el este deja in penitenciar pentru 7 ani jumate, nu are cine sa ii plateasca creditele lui.
Ce se intampla in cazul de fata cand el este in penitenciar pentru perioada mai sus mentionata si nu are cine sa ii plateasca creditele.

Daca nu plateste ratele si are bunuri mobile/imobile, v-a fi executat silit.
Exista posibilitatea sa achite o ruda sau sotia si apoi sa ia banii de la condamnat.
Banca executa daca are ce executa.
In functie de situatie se poate sa intervina si prescriptia.
Depinde de mai multe oucruri si ce interes are condamnatul.
Pai nu este casatorit si nu are ce sa ii execute silit, iar rudele nu au cu ce sa ii achite lui ratele.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Pax_lolo, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit in banca lore27 lore27 Buna ziua, Am un credit in banca,facut pe 10 ani, din care au mai ramas inca 7 ani de plata.In momentul in care am facut creditul nu am avut giranti si nici ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut de bani persoane fizice ContSters423398 ContSters423398 Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters357412 ContSters357412 in 2008 am contractat in credit de nevoi personale fara garantii imobiliar sau giranti, in chf pe o perioada de 10 ani la care am achitat lunar pana in 2012. ... (vezi toată discuția)