avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare pentru 7 ani si jumatate. Ce se intampla cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare pentru 7 ani si jumatate. Ce se intampla cu ratele la banca

Buna ziua,
Fratele meu a fost condamnat la 7 ani si jumatate pentru inselaciune. Problema e ca are rate la banca. Ce se intampla cu aceste rate? Se pot inchide creditele in urma hotararii judecatoresti prin care este condamnat definitiv la 7 ani si jumatate.
Daca da, va rog sa imi spuneti in baza carei legi se poate face acest lucru, ca sa stiu cum ma pregatesc pentru banci si daca pot face eu inchiderea conturilor in locul lui, deoarece el este in penitenciar.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:46, 4 August 2015
In cazul asta nu are ce sa pateasca.
Ok. Sa inteleg ca in cazul acesta toate datoriile care le are la banci se prescriu in termen de 3 ani de la ultima plata efectuata catre banca.
Depinde ce contract are cu banca.
Oricum nu are pe ce sa il execute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in banca lore27 lore27 Buna ziua, Am un credit in banca,facut pe 10 ani, din care au mai ramas inca 7 ani de plata.In momentul in care am facut creditul nu am avut giranti si nici ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut de bani persoane fizice ContSters423398 ContSters423398 Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters357412 ContSters357412 in 2008 am contractat in credit de nevoi personale fara garantii imobiliar sau giranti, in chf pe o perioada de 10 ani la care am achitat lunar pana in 2012. ... (vezi toată discuția)