Se poate concedia angajatul pentru abateri discplinare (de exemplu daca nu se duce la serviciu) sau din alte motive care tin sau nu de salariat atata timp cat se afla in plata stimulentului de insertie sau se aplica OUG 111/2010 art 25 alin 2 ?
Nu se poate concedia angajatul pentru asa ceva daca se afla in plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7 din OUG nr.111/2010.
Singure exceptii de la aceasta regula sunt în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmarea reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Totusi angajatorul m-a amenintat ca imi desface CIM pentru ca am lipsit nemotivat de la serviciu timp de o saptamana.
Cand imi va da preavizul de concediere trebuie sa sesizez ITM sau trebuie sa ajung in instanta pentru ca m-a concediat pe motive ce tin de persoana salariatului, cu toate ca sunt in plata stimulentului de insertie?
Daca trebuie sa ajung in instanta e destul de dificil din cauza costurilor care trebuie sa le suport.
In cazul concedierii disciplinare nu se acorda preaviz ... ITM-ul nu are atributii jurisdictionale, in sensul de a verifica legalitatea deciziei luate de angajator, acestea sunt in competenta instantei de judecata.
Fiind vorba despre un litigiu de munca , nu se platesc taxe judiciare ..
Concediere
Paula2007
Buna seara! Incepind cu luna februarie primesc stimulent de insertie. Am fost anuntata ca pe 11 aprilie- a doua zi dupa ce fetita implineste doi ani- voi primi ... (vezi toată discuția)
Concediere
Dfg9
Sunt in insertie pina in 05.2020. Angajatorul ma demis conform art 65 si 66 din legea 53/2003.
Are voie sa ma concedieze fiind in insertie ?
conform OUG nr ... (vezi toată discuția)