avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate vvalentina

Activitate vvalentina

Doi dintre asociatii din firma vor sa isi faca o microintreprindere si aceasta sa fie asociatul in firma. As dori sa stiu daca exista vreo diferenta de drepturi si obligatii pe care le-ar avea in acest mod. Cumulat, ei au 60% din firma. Firma e un SRL, platitoare de impozit pe profit.
Multumesc pentru raspuns. Niciunul dintre asociati nu doreste sa se retraga, primii 2 pentru ca nu au muncit nimic si le convine sa primeasca bani fara sa fi muncit, iar ceilalti 2 pentru ca e munca lor de 4 ani. Firma nu genereaza foarte mult venit, insa genereaza ceva si tocmai acum incep sa apara tot mai multe contracte.
Aveti vreo propunere (sunt constienta ca nu sunt suficiente detaliile pe care le-am oferit) legata de cum am putea face mai departe?
Suntem 4 asociati intr-o firma si din pacate nu ne mai intelegem nicicum deoarece 2 dintre asociati au un aport minim la activitatea firmei si incearca mereu sa puna piedici. Intrebarea ar fi daca 1 (sau 2) dintre asociati ar dori sa continue activitatea in cadrul altei firme, cum se poate proceda dpdv legal? Obiectul disputei il constituie un program pe calculator, la care 2 dintre asociati au muncit timp de 4 ani (unul dintre ei si in calitate de angajat), proiect pe care ar dori sa il continue in noua firma.
Ati putea sa imi indicati eventual legislatia romana, ce stipuleaza in acest sens? Proprietatea intelectuala cum se imparte in cazul in care nu exista nimic stipulat in plus fata de ceea ce exista in legislatie?
Bunicul meu a lucrat in anii 50 la Intreprinderea Banatul din Lugoj, intreprindere care in ziua de azi nu mai exista. Apare totul in cartea de munca, pe care o are(a lucrat acolo 4 ani), doar ca nu primeste banii cuveniti pentru perioada respectiva si am inteles ca trebuie mers la firma respectiva (in cazul acesta la firma/institutia care pastreaza arhivele) pentru a cere o adeverinta care sa dovedeasca ca a lucrat acolo. Puteti sa imi spuneti despre ce adeverinta e vorba si cum pot afla unde anume sunt arhivele?
Am cumparat recent un teren intravilan cu 40 euro/mp, platind in total 25.000 euro. Pentru acest teren am platit taxe pentru vanzare-cumparare si impozitul catre stat (pe care trebuia in mod normal sa il plateasca vanzatorul) de 2000 euro. Aceasta deoarece terenul in zona este evaluat conform "Raportului de evaluare globala" al Uniunii Notarilor la 90 euro/mp. Terenul nu are sub nici o forma aceasta valoare, fiind evaluat la acest pret deoarece este la limita unei zone rezidentiale destul de scumpe (terenurile din imediata apropiere sunt evaluate la 34 euro/mp). M-am adresat Uniunii Notarilor, care mi-au zis ca pot sa incerc sa cer o evaluare a terenului dupa ce platesc taxele si pot sa imi cer diferenta de bani inapoi, dar nu erau deloc convinsi de aceasta metoda. Totodata am contactat firma care a facut evaluarea, care mi-a confirmat ca in cazul unei evaluari, pretul terenul va reiesi in jurul sumei pe care am platit-o, dar ei nu stiau cum se poate recupera suma platita.
As dori sa intreb daca stie cineva cum se procedeaza in acest caz, diferenta de recuperat fiind de mai mult de 1000 euro.