avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters256771

Activitate ContSters256771

O convocati la adresa din buletin ca sa aveti dovada convocarii.
La ce plata va referiti? Cheltuielile de la Registru? Daca despre aceasta este vorba pur si simplu le suportati dumneavoastra.
Sunteti majoritar?

Convocati AGA.

Presupun ca bilantul nu s-a depus inca asa ca aveti motive foarte intemeiate sa il convocati.
Răspuns la discuția Magazin Online pe Ebay
Ar putea fi si in engleza cu precizarea ca autoritatile fiscale sunt indreptatite sa solicite traducerea.

.... sau bilingve.

(35) În scopuri de control, organele fiscale competente pot solicita traducerea în limba română, în anumite situații sau pentru anumite persoane impozabile, a facturilor emise pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii pentru care locul livrării, respectiv prestării se consideră a fi în România, conform prevederilor art. 132 şi 133, precum şi a facturilor primite de persoane impozabile stabilite în România în sensul art. 125^1 alin. (2).
Norme metodologice

ART. 155 al. 35
78. (1) Persoanele impozabile pot stoca facturile emise/primite pe suport hârtie sau în format electronic, indiferent de forma originală în care au fost trimise ori puse la dispoziţie, cu condiţia să asigure autenticitatea originii, integritatea conţinutului şi lizibilitatea acestora, conform art. 155 alin. (24) din Codul fiscal, de la momentul emiterii/primirii până la sfârşitul perioadei de stocare. Facturile emise/primite pe suport hârtie pot fi convertite în formă electronică în vederea stocării. Facturile emise/primite în formă electronică pot fi convertite pe suport hârtie în vederea stocării. Indiferent de forma în care este emisă/primită factura, şi factura stocată în forma pentru care a optat persoana impozabilă se consideră exemplar original, în sensul pct. 46 alin. (1). Persoanele impozabile care optează pentru stocarea electronică a facturilor au obligaţia să stocheze prin mijloace electronice şi datele ce garantează autenticitatea originii şi integritatea conţinutului facturilor.

(2) La solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română a facturilor primite/emise..
Este posibil sa trebuiasca setat un anumit parametru in program pentru a va permite aceasta operatiune.
Răspuns la discuția CASS pt venituri dividende
Nu am apucat inca sa intru foarte adanc in problema dar am descoperit ca exista un formular pentru stabilirea rezidentei fiscale. In mod normal aceasta chestiune este una fiscala si nu ar trebui sa aibe legatura cu actele de identitate.

[ link extern ]

PS Am citit si informatiile regasite in link-ul oferit de dl. Robert. Foarte utile. Multumesc. Ma gandesc ca exista doua situatii diferite.

Prima in care iti pastrezi rezidenta fiscala romana.
A doua in care renunti la rezidenta fiscala romana.

Nu sunt sigur dar ma gandesc ca ar trebui sa functioneze ambele variante.
Chiar daca incheie pe alt domeniu exista riscul ca activitatea prestata de PFA sa fie reconsiderata si tratata ca o activitate dependenta.

Trebuie mare atentie cand apare o astfel de situatie. Trebuie documentata foarte bine cu rapoarte de lucru, situatii de lucrari, alte dovezi. Este bine sa fie acordata o mare atentie modului de intocmire a contractului astfel incat sa reiasa foarte clar ca este vorba de o activitate dependenta.

Mie personal, riscul mi se pare foarte mare.
Nici nu va intereseaza daca este sau nu platitor de tva. facturati cu tva.
Răspuns la discuția Ajustare TVA vanzare cladire
In acest caz facturati cu 24% sau ajustati in decont.
da
Răspuns la discuția Pro-rata la taxarea inversa
Te ajuta un extras din documentul din linkul de mai jos?

In contextul prevederilor legale redate anterior trebuie avut in vedere ca, exista situatii in care
nu este vorba de o plata efectiva a taxei aferente achizitiilor intracomunitare de bunuri, ci de
evidentierea taxei aferente achizitiilor intracomunitare in decontul prevazut la art. 1562, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila, in limitele si in conditiile stabilite la art. 145 - 1471. Problema platii efective a taxei pe valoarea adaugata s-ar pune numai in situatia in care, avand in vedere activitatile desfasurate, societatea ar avea obligatia determinarii taxei deductibile pe baza de pro-rata, in conformitate cu prevederile art. 147 din Codul fiscal, sau nu ar avea drept de deducere a taxei aferente achizitiilor

[ link extern ]