avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters256867

Activitate ContSters256867

Multumesc pt raspuns!
Pe langa taxa de timbru mai trebuie cumparat si timbru de la posta?
La intrebarea 3. Am nevoie de decizia de condamnare din dosarul penal? E f important pentru ca nu stiu cum pot face rost de ea.
Mi s-a ridicat laptopul in urma unui proces penal(in care nu am fost parte). Dupa incheierea procesului penal am cerut ridicare sechestrului in civil. Am primit hotararea de ridicare a sechestrului. Pentru a-mi recupera bunurile am inteles ca trebuie legalizata aceasta hotarare la registratura tribunalului. Eu trebuie sa fac o cerere(am un model) si sa platesc o taxa de "conformitate" sau cam asa ceva.

1. Pe ce nume fac cererea tinand cont ca laptopul si decizia sunt pe alt nume, dar am o procura notariala pe numele meu privind ridicarea acestuia?
2. Unde si cat se plateste taxa de timbru(Doamna de la arhiva/registratura mi-a zis prima oara ca 5 lei, apoi ca 2 lei pe pagina, care pagini nu stiu!?)
3. Mi s-a spus ca am nevoie si de decizia de condamnare data in procesul penal. Nu inteleg ce legatura ar avea din moment ce ridicarea sechestrului a fost judecata in alt dosar, civil. De unde fac rost de aceasta, daca este intradevar necesara?

Multumesc!
Acum ceva timp am primit o amenda pe care am contestat-o astfel.

Dl/Dna Judecator

Subsemnatul ... domiciliat ... cu actul de identitate ... seria... nr ...formulez prezenta

PLÎNGERE
împotriva procesului verbal de contravenţie seria ... nr. ... încheiat la data de ... de către .... Solicit anularea procesului verbal şi anularea amenzii contravenţionale prevăzute în acesta sau transformarea acesteia in avertisment pentru următoarele:

MOTIVE
În fapt, în data de ... la orele ... ma aflam pe str...., dar nu am consumat bauturi alcoolice pe domeniul public. Din acest motiv nu am semnat Procesul Verbal (care mi-a fost trimis acasă în data de ...). Nu mi s-a adus la cunostinta ca imi pot transpune obiecţiile în scris la rubrica “Alte menţiuni”, unde au fost completate neadavarat şi fără ştirea mea de catre agentul constatator urmatoarele: “Recunoaşte fapta comisă, dar refuză să semneze p.v.”.
Menţionez că ceilalţi prieteni, deoarece au recunoscut fapta comisă, au fost sancţionaţi cu avertisment, iar eu deşi consumam DOAR apă minerală am fost sancţionat cu amenda maximă(în valoare de 500 lei).
În plus în Procesul Verbal nu este trecut nici un martor care să ateste ceea ce am făcut.
Declar că resping acuzaţia ce mi se aduce şi menţionez că nu am mai fost cercetat pînă în prezent în nici o cauză, penală sau contravenţională.
În sprijinul celor declarate de mine mai sus, pot depune mărturie numiţii: ...

Prin această cerere doresc să-mi aprobaţi anularea Procesului Verbal seria... sau transformarea amenzii în avertisment.

Dupa ceva timp am primit ca raspuns faptul ca in termen de 10 zile de la primirea adresei sub sanctiunea anularii cererii aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:

- sa indice temeiul de drept al cererii.
- sa timbreze cererea cu 20 de lei taxa judiciara de timbru.

Intrebeari:
- termenul de 10 zile se refera la zile lucratoare(adresa a fost emisa pe 18 sept, am primit-o pe 20 sept). O mai pot contesta? Pot declara ca am primit-o pe 23 de exemplu.
-Pentru indicarea temeiului de drept ce articole de lege pot invoca tinand cont ca nu mi s-a precizat ca pot completa la rubrica Alte mentiuni si doresc si utilizarea probei cu marotori.

Multumesc!

Multumesc pentru raspunsuri!
Mai am 2 intrebari:
1. pe ce temei ma mai pot baza in afara de articolul 16 paragraful 7 din OUG nr. 2/2001(nu mi s-a precizat ca pot completa la rubrica Alte mentiuni)?
2. Pentru proba cu martori ce temei pot invoca?

Acum ceva timp am primit o amenda pe care am contestat-o astfel.

Dl/Dna Judecator

Subsemnatul ... domiciliat ... cu actul de identitate ... seria... nr ...formulez prezenta

PLÎNGERE
împotriva procesului verbal de contravenţie seria ... nr. ... încheiat la data de ... de către .... Solicit anularea procesului verbal şi anularea amenzii contravenţionale prevăzute în acesta sau transformarea acesteia in avertisment pentru următoarele:

MOTIVE
În fapt, în data de ... la orele ... ma aflam pe str...., dar nu am consumat bauturi alcoolice pe domeniul public. Din acest motiv nu am semnat Procesul Verbal (care mi-a fost trimis acasă în data de ...). Nu mi s-a adus la cunostinta ca imi pot transpune obiecţiile în scris la rubrica “Alte menţiuni”, unde au fost completate neadavarat şi fără ştirea mea de catre agentul constatator urmatoarele: “Recunoaşte fapta comisă, dar refuză să semneze p.v.”.
Menţionez că ceilalţi prieteni, deoarece au recunoscut fapta comisă, au fost sancţionaţi cu avertisment, iar eu deşi consumam DOAR apă minerală am fost sancţionat cu amenda maximă(în valoare de 500 lei).
În plus în Procesul Verbal nu este trecut nici un martor care să ateste ceea ce am făcut.
Declar că resping acuzaţia ce mi se aduce şi menţionez că nu am mai fost cercetat pînă în prezent în nici o cauză, penală sau contravenţională.
În sprijinul celor declarate de mine mai sus, pot depune mărturie numiţii: ...

Prin această cerere doresc să-mi aprobaţi anularea Procesului Verbal seria... sau transformarea amenzii în avertisment.

Dupa ceva timp am primit ca raspuns faptul ca cererea mea nu indeplineste cerintele prevazute de art 197 NCPC si mi se cere ca in max 10 sa realizez urmatoarele completari:

- sa indice temeiul de drept al cererii.
- sa timbreze cererea cu 20 de lei taxa judiciara de timbru.

Intrebarile mele:
1. Unde se achitat taxa de 20 de lei (asta rezolva nerespectarea art 197 NCPC din cate am inteles. Trebuie platita personal?)
2. Cum indic temeiul de drept al cererii? (trebuie sa specific undeva faptul ca ma bazez pe articolul 16 paragraful 7 din OUG nr. 2/2001?);
3. Am specificat doar numele martorilor. Poate fi un motiv al anularii cererii?
4. Cum pot cere judecarea in lipsa inca de acum deoarece serviciul nu cred ca imi va permita sa ma prezint la termenele de judecata. (banuiesc ca se fixeaza pana in ora 16.00)

Multumesc!
Pun aceste doua intrebari deorece am vazut prin presa ca se inmultesc falsurile in randul diplomelor de licenta/bac:

1.Cum verifica ITM valabilitatea diplomei de bac sau de licenta a unui angajat(daca este fals) si ce sanctiuni aplica ulterior.

2. Cum poate verifica un angajator valabilitatea actelor de studii la angajarea unei persoane(pt a nu fi fals).

Multumesc!
In luna februarie a acestui an procurorii DIICOT mi-au ridicat un laptop in urma unei perchezitii(eu nu eram acasa), iar un coleg de apartament a fost arestat. Am dat declaratie la parchet. Dupa aceea mi-au zis ca o sa-mi returneze laptop-ul cand o sa se termine rechizitoriul. M-am dus in luna mai sa-mi cer laptopul la parchet, iar doamna procuroare mi-a zis ca a trimis dosarul in instanta si laptop-ul e la tribunal. M-am dus la tribunal si mi-au zis sa-mi iau un avocat ca sa-mi faca o cerere de restituire a laptopului. Am vorbit cu un avocat care mi-a zis sa ma duc la arhiva tribunalului sa cer dosaru si sa xeroxez din el Procesul Verbal de ridicare a laptopului(nici nu stiu daca a fost intocmit). M-am dus, nu mi-au dat dosaru deorece sunt doar martor si acces la dosar au decat inculpatii si reprezentantii acestora. Avocatul mi-a zis ca este mai complicat deorece trebuie sa facem o cerere la politie pe care sa o aprobe judecatorii :O ( sau cam asa ceva). Intre timp colegul care a fost arestat a fost eliberat, iar eu am laptopul tot in arest :). Daca poate sa-mi spuna cineva care sunt pasi ce trebuie urmati pentru a-mi recupera laptop-ul ? Eu unul nu prea mai inteleg nimic din legile astea. Multumesc anticipat!