avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate maxxu09

Activitate maxxu09

Răspuns la discuția Amprentare politie
unde platesc o amenda pt. neprezentare la politie?
Buna ziua,
se poate refuza amprentarea la politie in cazul in care x este in aria de suspecti pt. furt? si daca da care ce se poate intampla dupa aceea? Eu am un prieten care a fost chemat la politie intr-un astfel de caz, dar vrea sa refuze amprentarea pt. ca nu ar vrea sa figureze in baza de date a politie; plus ca domnii politisti au venit cu acuzatii care l-au lasat fara cuvinte.
Discuție CAS
Am o mica mare problema. 5 ani am lucrat la o firma care in primii 3 anii nu a platit cas-ul. Banii intrau luna de luna pe card odata cu salariul, pentru ca politica firmei prevedea ca angajatul trebuie sa plateasca cas-ul. Problema este ca am aflat lucrul acesta dupa 6 luni si fiind primul loc de munca si nefiind singurul in situatia aceasta nu am dat prea multa importanta. In ultimii 2 anii sa renuntat la contractul de colaborator si a revenit firmei sarcina de a platii cas-ul. As dorii sa aflu mai multe informatii legate de partea aceasta; daca figurez cu datorii, daca se dau amenzii ca pe net informatiile difera de la un portal la altul.
Discuție Pensie
Cum se da pensia; pe luna in curs sau cu o luna in urma? Va intreb pentru ca bunicul meu a murit de putin timp si vreau sa stiu daca ar mai fi de luat ceva bani. Am discutat aceasta problema si cu postasul din localitate si mi-a spus ca numai are dreptul pentru ca nu a prins 1 ale lunii urmatoare (el a decedat pe 29).
Răspuns la discuția mostenire bunici
Multumesc pt. raspuns.
Va rog sa-mi spuneti cum as putea mosteni casa bunicilor din partea mamei de la tara si terenul care il are pe langa ea. E o situatie mai incurca; eu nu port numele lor[ il port pe al tatalui meu], il poarta mama. Va intreb pentru ca mama vrea sa vanda casa dupa ce moare bunica, eu unul as vrea sa o pastrez.