mili_ a scris:
@spasat
prost sfatuit
gandesc ca dvs ati supraetajat constructia initiala si cu acordul, evident, al parintilor dvs
apreciez ca in favoarea dvs exista un dublu drept de servitute ( adica de trecere de la etaj la parter pe de o parte, iar pe de alta de la parter ;a calea/drumul public) PRECUM si un drept de superficie pe durata existentei etajului-constructie
cred ca va ajuta o astfel de actiune mai mult decat succesiunea
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
nu s a pus problema unor acte care sa stabileasca in baza investitiilor facute de mine acel drept de folosinta/ proprietate al etajului, pur si simplu am alocat acele investitii stiind ca fratii mei au beneficiat de donatia din partea parintilor si bineinteles sub indrumarea tatalui meu cand era inca in viata am vrut ca banii castigati sa ii investesc in amenajarea etajului.
acum, ca si pe viitor eu voi locui cu mama mea in imobilul respectiv, intr un fel sau altul pe baza succesiunii, apoi a partajului sa dobandesc contra unei sulte tot imobilul.
voiam sa stiu daca sunt posibilitati de a reduce costurile in instanta avand in vedere taxa de timbru si acel procent din valoarea donatiei facute catre fratii mei.
ce sa spun, ca eram dispus la plata unei sulte la notar, unde puteam face foarte usor si succesiuena si partajul dar nu s a dorit, as fi platit o suma de bani mult mai mare decat ce ar putea stabili in actiunea in instanta, dar ei nu au fost de acord.
nu cunosc procedura, de aceea am si apelat cu aceasta postare, poate au mai fost dintre dumneavoastra care au trecut printr un caz similar, si m ar ajuta mult sa stiu care ar fi pasii de urmat.
actiunea in instanta o voi depune singur sau sub indrumarea unui avocat, dar as prefera sa stiu si cat de pregatit sa fiu pe partea de costuri, taxe timbru,evaluare imobile, onorariu avocat etc
multumesc,