avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate danny_zupa

Activitate danny_zupa

Răspuns la discuția Destituire functie
Multumesc mult.
Multumesc de raspuns. Si ca baza ce as folosi, o numire interna si o destituire tot interna, fara modificari in cim? Practic nu am niciun act in afara de fisa postului semnata de administrator la momentul respectiv. Trebuie sa ma adresez unui avocat?
Multumesc. Din pacate e exact cum am crezut, modificari in CIM nu au fost, iar decizia mi-a fost comunicata.
Chestia e ca in multinationale, promovarea nu se face cu modificari in cim. Pentru ca se folosesc niste functii interne, gen project manager, group manager, team leader, iar modificarile sunt doar de pozitie (nomenclatura) si de atributii, tot ce am primit a fost o fisa a postului.

In cazul asta nu se mai poate face nimic nu?
Buna ziua, de curand directorul companiei a decis destituirea mea din functia de sef de echipa, din motive proprii. Am intrebat care sunt acestea si mi s-a raspuns oarecum evaziv, niste chestii generale.
Numirea in functie s-a facut pe plan intern, nu stiu exact care sunt pasii oficiali de a numi sau destitui din functie, cert e ca la numire mi s-a dat o fisa a postului semnata.

La destituire nu mi s-a mai dat nimic? E normal, se poate lua vreo masura legala impotriva acestei decizii abuzive as zice eu?

Acelasi lucru am patit si eu, grad mediu, desi anterior fusese accentuat. Ati rezolvat ceva pana la urma?
Si dupa cat timp se poate cere o noua reevaluare (in cadru legal, chiar daca tu ai deja un certificat emis)?
Te adresezi la DGASPC din orasul tau. Sunt multe acte de dus, toate analizele si externarile din spital, ancheta sociala, adeverinte de venit, pensie sau ce este. Poti sa mergi acolo si pui mai multe intrebari. Dupa ce le ai pe toate, te programezi, si mi se pare ca se precizeaza pe cerere daca persoana e deplasabila sau nu.
Pe toate forumurile sunt discutii contradictorii, indiferent de subiectul discutat.

Va multumesc pentru ajutor, deocamdata raman asa, fara sa mai pot face ceva.
Va multumesc, deci lucrurile sunt clare, nu are rost sa ma mai adresez unui avocat, sau in instanta.

Din pacate nu am stiut ca trebuia sa mergem atunci, si pana la urma nu trebuia permis in Romania ca lucrurile sa decurga in defavoarea angajatului.
Fostul angajator, daca era corect, facea macar o zi de suspendare, dupa care decizia de incetare. Era normal asa, lucrurile decurgeau normal si la somaj.
Asta e.
Nu mai stiu cu ce articol s-a facut concedierea, cert e ca a fost concediere individuala din motive care nu tin angajat (firma era in insolventa si toti angajatii au fost concediati).

Decizia a venit prin recomandata, am primit-o in timp util sa zicem (nu mai stiu exact, dupa o luna), dupa care am depus dosarul pentru CCC. Nu am stiut ca ei de fapt nu au facut suspendare, ci incetare, ca asa mergeam in acelasi timp si la somaj.

Deci practic, din ce inteleg eu, e ca nu se mai poate face nimic, decat sotia sa isi caute de lucru, in speranta ca va gasi.

Credeam doar ca prin OUG 111 am gasit o portita, prin care CCC e considerat stagiu complet de cotizatie samd. Astfel din CCC sa intre in somaj.