avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Activitate ioanamargareta

Activitate ioanamargareta

Răspuns la discuția Anulare concurs
Cum să se mai organizeze încă o dată? După ce s-a sus?inut nu au dreptul să anuleze concursul. Trebuia să-l anuleze înainte de a se sus?ine probele, dacă chiar doreau. Nu după ce ob?in nota cea mai mare( probabil trebuia să câ?tige altcineva) anulează concursul.

nu e corect
Discuție Anulare concurs
Bună ziua!
Am participat la un concurs la o instituție publică, iar după finalizarea probelor nu am aflat nota decât la aproximativ o lună.Și nici atunci nu mi-au comunicat nota reală.Cu toate că sunam în fiecare zi, iar după programul de lucru mergeam și personal să văd dacă sunt afișate rezultatele concursului nu am reușit să obțin nicio informație. Îmi comunicau cum că nu sunt corectate, ba că mă vor anunța ei, ba că dl director nu este ca să semneze....minciuni, pe care doar târziu le-am sesizat.I-am crezut de bună credință.După ce am aflat nota mă așteptam să fiu eu cea câștigătoare, însă nu a fost așa, acea instituție publică a anulat concursul pe motiv de fraudare a concursului.Despre fraudarea concursului am aflat doar cu ocazia răspunsului la PLÂNGEREA PREALABILÃ pe care le-am facut-o.Ce părere aveți de acest ABUZ care încă se mai face în secolul XXI în România???
Răspuns la discuția 2 sanctiuni?
Legea 293/2004.Fapta exista, doar ca s-a dat SUP +amenda administrativa.
Prima data am fost sanctionata pt. ca 1. am intarziat la servici(pt ca am fost retinut de jandarmi si nu m-am putut reintoarce la serviciu),
2.am efectuat altceva in timpul serviciului(cu toate ca m-am invoit pt. motive personale) si
3.pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei publice.Pt. toate cele mai sus m-au sanctionat cu 10 % din salar timp de 3 luni.
IAR cand au primit Ordonanta Parchetului (SUP+AMENDA ADMIN) m-au destituit din functie pe motiv ca nu am respectat Constitutia si legile ei.
DAR FAPTA ESTE ACEEASI SI CAND M-AU SANCTIONAT DISCIPLINAR PRIMA DATA.(cu 10% din salar).
Eu cred ca s-au cam grabit prima data si ca trebuiau sa astepte Ordonanta Parchetului, pt. ca ei au fost informati ca s-au inceput cercetari pe numele meu pt. inselaciune.
Răspuns la discuția 2 sanctiuni?
da, atat la Tribunal cat si la Curtea de Apel.
sUNT functionar public cu statut special.
Răspuns la discuția Functionar public
Dl. avocat Andrei multumesc pt.promptitudinea de care dati dovada.Va pot scana si trimite sesizarile facute catre comisia de disciplina a institutiei, precum si hotararile judecatoresti.
In fapt este vorba de o fapta de inselaciune(recunoscuta de mine la Parchet) si sanctionata cu amenda administrativa(1000 ron).Aceasta fapta de inselaciune s-a petrecut in timpul unei invoiri de la serviciu(deci nu are legatura cu munca prestata).M-am invoit pret de o ora si jumatate, iar dupa incidentul cu inselaciunea nu am putut sa ma intorc la serviciu, fiind retinut de jandarmi.Ei s-au grabit si mi-au facut o prima sesizare in Comisia de disciplina, cu toate ca au fost informati de Parchet ca pe numele meu s-a inceput cercetarea pt. inselaciune.In urma primei cercetari disciplinare am fost gasita vinovata de 3 acuzatii(intarzieri repatate de la serviciu-ceea ce se refera STRICT la incidentul cand nu am putut sa ma prezint la serviciu, fiind retinut de jandarmi////efectuarea de alte activitati in timpul serviciului, eu fiind invoita si aprobat pt. o iesire personala si a 3-a sanctiune pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei pt articolele care au aparut in ziar cu privire la fapta mea de inselaciune).pt toate acestea am fost sanctionat cu 10 % la salar pt.3 luni.CAND au primit Ordonanta Parchetului (SUP+1000 RON AMENDA ADMINISTRATIVA) m-au cercetat din nou disciplinar acum acuzandu-ma ca am incalcat Constitutia si legile ei prin faptul ca am fost acuzat de parchet 18 cu 1.Nu stiu ce se mai cred???
Răspuns la discuția Functionar public
am epuizat toate caile de atac din Romania(Tribunal si Curtea de Apel) si toti mi-au respins.Am cerut inclusiv stramutarea procesului la alta instanta egala in grad, dar mi-a fost respins.Ce ziceti???La CEDO am sanse????
Poate un functionar public sa fie sanctionat disciplinar de 2 ori daca printr-o fapta de inselaciune solutionata cu SUP+1000 RON amenda administrativa, a intarziat la serviciu(din cauza ca a fost retinut de jandarmi) si manifestari care aduc atingere imaginii institutiei(pt articolele din ziar aparute cu privire la fapta de inselaciune),,,, iar a doua sanctiune disciplinara cu DESTITUIREA (cand s-a primit Ordonanta Parchetului de catre institutia unde lucram) si m-au sanctionat disciplinar cu articolul ca nu am respectat Constitutia și legile ei.
Răspuns la discuția CEDO curier
va rog sa-mi spuneti daca CEDO poate sa repuna pe functie un functionar public cu statut special care a fost destituit?
Discuție 2 sanctiuni?
am o MARE problemă! Am fost urmarit penal pt.inselaciune(art.215 al.2 si 3 C.p) si sanctionat administrativ cu 1000 Ron si SUP(art 10 lit.b art.18 cu 1).La serviciu am fost sanctionat disciplinar de 2 ori.Si anume prima data pana nu s-a pronuntat parchetul( pt.ca nu am anuntat institutia cu privire la incidentul de inselaciune, pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei pt articole din ziar referitoare la fapta mea).Iar a 2-a oara m-au dat afara de la servici(cand au primit Ordonanta Parchetului).Va rog sa-mi spuneti daca au procedat corect, sau am fost sanctionata de 2 ori pt. aceeasi fapta(inselaciune).De fapt eu o singura data am inselat iar institutia(comisia de disciplina) m-a sanctionat prima data cu 10 % iar apoi, cand au primit Ordonanta Parchetului cu SUP+1000 RON amenda m-au cu destituit din functie.Ei au pu articole diferite la fiecare sanctiune disciplinara, dar fapta este una singura.Nu am anuntat Institutia publica unde lucram pt. ca am fost luat de jandarmi, iar manifestarile care aduc atingere imaginii .Iar cand am fost destituit au pus articolul ca nu am respectat Constitutia si legile ei.Ce ziceti? Au fost corecti? Sau trebuia sa ma suspende pe timpul Urmariirii penale iar apoi dupa hotararea Parchetului sa ma sanctioneze disciplinar? Si primele abateri care mi le-au invocat tin tot de aceeasi fapta de inselaciune.