avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate m_alin

Activitate m_alin

Răspuns la discuția Accesare fara drept cont Facebook
nu o sa faca nici inchisoare pentru ca a accesat un cont de facebook, odata de 2 ori... cu de n-ori... si pana a demonstra ca accea persoana ti-a accesat contul de facebook e cale lunga... cea mai fericit caz... e o amenda penala...
Răspuns la discuția Cont fals pe Facebook
penal accea persoana nu a savarsit nici o infractiune...
schimba parola... cea mai simpla solutie...
Răspuns la discuția Calomnie pe internet
calomnia nu este penala... doar pe cale civila va puteti rezolva problema...
un dosar penal, o sperietura buna, si in cel mai fericit caz... o amenda penala, pentru violarea corespondentei...
Răspuns la discuția spargere parola
buna ziua,

puteti face o plangere penala, dar trebuie sa aveti dovezi solide, pentru ca va trebui sa ii perchezitioneze laptopul... iar treaba asta se face doar cu mandat de perchezitie... dovezile dumneavoastra sunt valabile doar in proces civil...
Răspuns la discuția URGENT! Frauda pe internet
Radu1111 a scris:

tot nu reusesc sa scap de acest om obsedat, in continuare isi creaza conturi false dupa care ma denigreaza, mi-a aflat e-mailul si mi-a schimbat parola pe care o stiam numai eu si la noul email!!!! cum sa scap de omul asta????????...nu mai am pretentii la daune morale.. ci numai sa scap de el

ceea ce nu am inteles eu.... sunteti domn sau doamna (domnisoara), al doilea lucru, daca cei de la diicot, nu i-au gasit nimic, iar daca dumneavoastra ati facut mai multe plangeri penale, asupra lui, sau ati instigat alte persoane sa ii faca plangeri penale, iar la toate i sa dat nup-ul... sunteti pasibila de denunt calomnios, si cred ca are mari sanse sa obtina... daca are si probe ca i-ati cauzat daune materiale....

nu e vorba de nici un furt de identitate, iar calomnia nu este penala.... singurul lucru care este penal este violarea corespondentei...

Denuntarea calomnioasa

Art. 334 Cod Penal. - (1) Invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plangere, cu privire la savarsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu inchisoare strict de la un an la 3 ani.

(2) Producerea sau ticluirea de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte, se pedepseste cu inchisoare strict de la un an la 5 ani.

(3) Daca cel care a savarsit fapta declara mai inainte de punerea in miscare a actiunii penale fata de persoana in contra careia s-a facut denuntul sau plangerea ori impotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plangerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 92.

(4) Cand cel denuntat a fost condamnat pe nedrept, se aplica pedeapsa prevazuta in art. 335.

multumesc