avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate Doru17

Activitate Doru17

Va multumesc inca o data pentru amabilitate ..dar...CEDO ? ...
Mi se pare greu de ajuns acolo si Nu stiu daca chiar merita ....
Ce justitie de rahat avem....
Multumesc pentru amabilitate.
Ce inseamna "nu mai exista cale de atac Interna " ?
Adica nu mai pot face nimic ?
Ramin batjocorit de doua ori ? O data de infractorul care mi-a ocupat terenul si inca o data de "justitia" romana ? Si cu paguba financiara produsa prin cheltuielile cu deplasarile si avocatul ?
ASTA E JUSTITIA ROMANA ???
Sunt parte vatamata intr-un dosar penal de tulburare de posesie.
Concret, aveam un teren cumparat in 2002 cu acte notariale extratabulare ( fara cadastru) intr-o localitate din Ardeal ( eu fiind din Magurele, Ilfov) .
In primavara anului trecut am scos terenul la vinzare pe Internet si , spre stupoarea mea ma suna un vecin al lotului meu sa ma intrebe de ce vind terenul ca ar fi de fapt al lui.
Eu ii explic ca am acte notariale pe terenul respectiv, il intreb daca el are vreun act si il trimit la primarie sa verifice ca terenul e inscris pe numele meu.
Individul ma suna dupa citeva zile si se ofera sa cumpere el terenul cu 2 E /mp, pretul zonei fiind intre 5 si 12E.
Nu ne intelegem si , la vreo luna, ma duc cu un client din Bucuresti sa-i arat terenul si constat cu stupoare ga granitele laterale ( razoarele)erau sterse si terenul meu era imprejmuit , la gramada cu alte terenuri alaturate.
Aduc un cadastrist din zona sa retraseze vechile hotare, acesta il suna pe vecin , motivind ca nu poate intra dincolo de imprejmuire decit cu acordul vecinului, vine vecinul si incepe circul : scandal, ca el nu recunoaste actele mele, ca nu sunt valabile, ca nu permite cadastristului sa intre dincolo de ingradirea lui.
Clientul meu asista perplex la tot circul asta nestiind ce sa creada, in cele din urma renuntind sa mai cumpere.
Invurma acestei intimplari , fotografiez imprejumirea, ma duc la primarie si scot copie dupa planul parcelar cu zona care includea terenul meu si ma duc si fac plingere penala la politie pentru tulburare de posesie si santaj ( vecinul m-a amenintat in repetate rinduri ca n-o sa vind altcuiva decit lui deoarece oricine altcineva "nu va avea viata cu el" )
Acum, vecinul e un mic "jmecheras " din zona, patron al unei firme de transport marfa si al unei balastiere, fapt ce il face deosebit de "util" in zona unde mai tot omul are nevoie sa care ceva lemne( zona de munte) sau pietris pentru constructii, asa ca este , dupa cum am vazut ulterior , foarte influent.
Una peste alta, referatul politiei il scoate basma curata cum ca " tulburarea de posesie " exista dar este savirsita "fara vina prevazuta de lege" iar santajul nu poate fi demonstrat. Intre timp , eu mai pierd un client care imi oferise 2700Euro pe teren.
Dupa respingerea plingerii mele de catre Parchetul local faca apel la Procurorul sef, care preluind motivatia politiei si fara sa tina cont ca intre timp am gasit un martor local care putea certifica ca terenul in cauza imi apartine, imi respinge din nou plingerea.
Dupa aceasta fac din nou plingere la la Judecatorie , la Judecatorul de camera preliminara, atacind decizia Procurorului Sef si aducind argumente suplimentare in sprijinul plingerii.
Intre timp, imi apare un client pentru teren, chiar din zona , care e foarte interesat. Ii explic situatia cu vecinul, el spune ca nu-i pasa, ca el cumpara dreptul de proprietate si se socoteste el cu vecinul. Si imi o ofera si un pret bunicel, circa 3000 E. Ma duc sa ii arat terenul, el vine cu un cadastrist, iar apare vecinul, iar scandal, injuraturi, nu-l lasa pe cadastrist sa intre dincolo de gard...
Clientul se infurie si zice sa mergem la notar sa facem actele.
Mergem la notar, dam actele de proprietete si de identitate pentru intocmirea Contractului de Vinzare-Cumpare. Intre timp telefonul clientului meu suna din 5 in 5 minute si, la un moment dat acesta iese pentru o jumatate de ora .
Cind revine, vine insotit de vecin si imi spune ca el renunta dar o sa cumpere vecinul la acelasi pret, pe care il agreasem cu el.
Scirbit de toata situatia si dorind sa ies din tot circul asta, mai ales ca imi luam un pret acceptabil, semnez vinzarea cu vecinul.
Nu stiu cum la determinat pe client sa renunte in favoarea lui, daca prin santaj sau mita si , pentru mine chiar nu conteaza. Mi-am luat pretul care il doream pe teren si teoretic as putea sa renunt la caz.
Insa m-am simtit atit de umilit si m-a facut sa pierd atita timp si bani cu drumurile si cu avocatul ( care intre timp a renuntat vazind increngatura de interese din zona) incit VREAU DREPTATE.
Drept care acum, dupa ce m-am lamurit ca exista o legatura de interese in zona si ca organele locale calca dreptatea in picioare si inclina balanta legii in favoarea relatiilor locale, AS VREA SA STIU :
1. Daca se poate ataca Incheirea emisa de Judecatorul de Camera preliminara ( la finalul incheierii scrie "DEFINITIVA" ???)
2. Unde se poate exercita o eventuala cale de atac
3.Daca pot cere stramutarea dosarului intr-un alt judet, deoarece aici nu mai am incredere intr-un proces corect.
Ma confrunt cu urmatoarea problema : aveam abonament la TV cablu la o firma mica de cartier care functiona foarte bine.
In primavara anului 2013 am constata brusc o inrautatire a calitatii serviciilor in sensul ca s-a schimbat grila de programe, canalele se vedeau prost si unele fara sunet...etc. Am sunat la numarul de service al firmei si mi s-a spus ca nu se mai ocupa ei de retea intrucit firma a fost cumparata cu totul de catre "marea" AKTA si ca vom fi contactati de noul proprietar pentru a incheia contracte noi cu noua firma. Am sunat atunci la noua firma si am reclamat calitatea serviciilor. Dupa circa o sapatamina, timp in care nu s-a schimbat nimic si nu a intervenit nimeni ca sa remedieze ceva, m-am deplasat la casieria firmei unde am comunicat la doua persoane care erau din partea noului proprietar ca sunt nemultumit de "calitatea AKTA" si ca nu doresc sa inchei contract cu o firma care isi trateaza clientii cu nepasare.
Ulterior, cablul mi-a fost deconectat. Asta se intimpla prin luna iunie, cred.
In urma cu citeva zile , gasesc in cutia postala o hirtie de la firma AKTA, cu titlul Notificare de plata, prin care mi se aduce la cunostinta ca figurez cu un debit de 143lei la data de 13 Nov2013 si ca , daca nu achit in 15 zile, voi fi actionat in judecata si mi se vor cere "penalitati de intirziere si cheltuieli de judecata care pot depasi 1000lei"
Acum, va intreb : in ce baza pot sa-mi ceara ceva , avind in vedere ca eu nu am incheiat contract cu ei, avind contract cu vechea firma de cablu ?
Ce valoare aro o notificare lasata in cutia postala , far semnatura de primire sau confirmare postala de primire ?
Eu, sincer ma gindesc sa nu-i bag in seama pentru ca n-am semnat vreodata vreo hirtie cu AKTA .
Ce ma sfatuiti ?
Am un contract pe un spatiu personal pe care l-am inchiriat pe 4 ani unei firme pt magazin. Dupa 1,5ani firma isi muta magazinul intr-o alta zona si vrea sa rezilieze unilateral contractul de inchiriere. Pot cere daune-interese pentru rezilierea contractului inainte de termen ?
In urma cu 6 ani am facut succesiunea dupa tata, decedat acum 8 ani. Cu aceasta ocazie am vindut apartamentul parintilor , in care locuia mama,si am impartit banii cu fratele meu, mama raminind in grija mea , la domiciliul meu. Fratele meu a mai beneficiat din din vinzarea masinii tatalui meu al carui pret si l-a insusit integral. De altfel nici nu stiu cum a reusit sa vinda masina intrucit era pe numele tatalui si nu a avut procura sau alta imputernicire de la mine sau mama. La succesiunea notariala nici nu a mai figurat in actele de succesiune aceasta masina.
In momentul de fata imi este foarte greu cu intretinerea mamei intrucit atit eu cit si sotia ne-am pierdut locurile de munca si abia reusim sa supravietuim la 55ani. Incercarile mele de a-l convinge pe fratele meu sa contribuie si el la intretinerea mamei s-au lovit de o indiferenta totala. Cum as putea sa-l determin sa-si aduca contributia la intretinerea mamei, avind in vedere ca a beneficiat de o gramada de bani de pe urma ei iar acum nu-i mai pasa ?