Buna ziua,
In anul 1977, tata a inceput demersurile pentru a i se repartiza un apartament prin intermediul fabricii unde lucra, apartament al carei constructie a fost finalizats 1 an mai tarziu.
Tot atunci, prin intermediu serviciului a inceput sa plateasca la icral rate.
La 1 luna dupa s-a casatorit cu mana.
In actele initiale ea nu apare, nici in actul de proprietate, decat in act de predare -primire aparament.
Ei au locui impreuna si platit apartamentul impreuna in perioada casatoriei.
Doar tata este trecut la taxe si impozite.
Vroiam sa stiu daca trebuie facuta vreo succesiune dupa mama care a decedat acum 2 saptamani.
Stiu ca daca o succesiune este amanata mult timp este mai scumpa.
Va rog sa imi spuneti daca in acest caz trebuie sau nu facuta succesiunea.
Multumesc mult.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna seara,
Acum cativa ani mama s-a ocupat de o matusa bolnava (mama a zis ca are o datorie morala deoarece matusa a ajutat-o cand era tanara). Rudele care au mostenit-o nu au vrut sa o ajute cand a fost bolnava, au venit doar la mostenire.
Mostenitorii (mama nu se afla printre ei) au vandut casa in 2015.
Mama a inceput sa fie sunata de cei de la firma de recuperari cu care are contract Enel pentru a platii datoriile la Enel ale matusii pe anul 2017, casa fiind vanduta in 2015.
Cei de la firma de recuperari au numarul mamei de la vecinii matusei care aveau numarul ei ca sa o sune in caz de urgenta (atunci cand matusa era bolnava).
Ce putem face ca mama sa nu mai fie sunata de firma de recuperari? Cum sa demonstram ca mama nu a fost mostenitor din moment ce vecinii au zis : uitati numarul nepoatei? Nu avem nici un act. Actele sunt la mostenitori.
Mama este foarte bolnava cu inima si orice stres ii poate fi fatal.
Multumesc.
Acum cativa ani mama a avut in apartamentul lor in chirie 1 persoana. cu contract, cu taxe si impozite platite.
Dupa un an, cand contractul a expirat si persoana respectiva a plecat, s-au facut formalitatile pentru scoaterea persoanei de la taxe si impozite. Din acel moment nu s-au mai platit impozite pentru chirie. Ai mei platind doar impozitul pe proprietatile lor, conform plicurilor de instiintare care le veneau acasa in fiecare an.
Dupa cativa ani, pe adresa apartamentului au inceput sa vina plicuri pe numele chiriasului pentru plata impozitului la masina aceluia.
Ce putem face? Noi nu avem de unde sa il gasim.
Nu dorim sa mai fie asociata adresa/ apartmantul cu acea persoana.
Multumesc.
Buna ziua,
Bunica ( 87 ani)a facut un atac cerebral si a paralizat complet (este la pat, nu mai vorbeste).
Avem toate actele medicale care sa ateste acest lucru.....de la primul atac cerebral de acum cateva luni si de la al doilea (cand a fost externata acum 3 saptamani).
Problema este ca la ultima externare am dus-o sa la parintii mei acasa. Ei au grija de ea, o ingrijesc. Apartemanetul ei este liber.
Cum putem face o procura sa ii poata lua mama (nora) sau tata (fiul) pensia.
Azi postasul nu a vrut sa le-o dea fara procura.
Sa ii schimbam adresa din cate este foarte dificil. Nu poate fi deplasata.
Cum putem face procura? Ea nu poate sa semneze nimic....ea nu mai e constienta de nimic.....ea nu mai stie cand ii e foame sau sete.....
Va multumesc.
Dar daca succesiunea e prea scumpa (matusa nu are si noi rudele care vrem sa o ajutam nu ne permite sa dam atat.....am inteles ca e 15 pe an + taxe notariale) se poate face o separatie? Fiind amandoi in actele de proprietate? Intr-un fel sa se imparta proprietatea pe jumate si macar jumatate sa poata da persoanei care are grija de ea?
Buna seara,
Este vorba de o matusa de-a mamei.
Sotul a murit acum 16 ani, nu au avut copii. In actele casei ca proprietari sunt trecuti amandoi iar matusa nu a facut pana acum succesiune.
Aceasta matusa mai are 2 frati in viata si 2 decedati. Fiecare dintre frati are 2-3 copii.
Problema este ca s-a inbolnavit, necesita ingrijire permanenta (probleme cu deplasarea fiind in depilinatatea facultatiilor mintale) dar majoritatea rudelor nu se baga. Unii zic sa fie lasata in pace dar unii nu o pot lasa asa. Majoritatea celor foarte putin care am ajutat-o pana acum nu putem sa o lasam lipsita de ajutor in casa dar nici nu mai putem avea grija de ea (avem familii, probleme de sanatate sau alte probleme).
Se poate face ceva acum cu actele astfel incat sa rezolvam problema lor pentru a putea fi lasata casa unui singur mostenitor care sa aiba grija de ea?
Se poate face succesiunea dupa atatia ani? Ce ar trebuii sa faca testament sau act de vanzare cumparare? Poate sa fac acte doar pe partea ei?
Va multumesc.