avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Apeluri nejustificate de la o firmă de recuperări ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Apeluri nejustificate de la o firmă de recuperări creanțe. Cum pot stopa acest lucru?

Buna seara,

Acum cativa ani mama s-a ocupat de o matusa bolnava (mama a zis ca are o datorie morala deoarece matusa a ajutat-o cand era tanara). Rudele care au mostenit-o nu au vrut sa o ajute cand a fost bolnava, au venit doar la mostenire.

Mostenitorii (mama nu se afla printre ei) au vandut casa in 2015.

Mama a inceput sa fie sunata de cei de la firma de recuperari cu care are contract Enel pentru a platii datoriile la Enel ale matusii pe anul 2017, casa fiind vanduta in 2015.

Cei de la firma de recuperari au numarul mamei de la vecinii matusei care aveau numarul ei ca sa o sune in caz de urgenta (atunci cand matusa era bolnava).

Ce putem face ca mama sa nu mai fie sunata de firma de recuperari? Cum sa demonstram ca mama nu a fost mostenitor din moment ce vecinii au zis : uitati numarul nepoatei? Nu avem nici un act. Actele sunt la mostenitori.

Mama este foarte bolnava cu inima si orice stres ii poate fi fatal.

Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a stopa apelurile nedorite de la recuperatorii de creante, faceti pasii urmatori, in ordine:
1. Comunicati celui care va suna faptul ca nu sunteti persoana pe care o cauta si nici vreun mostenitor sau imputernicit, ca sunteti persoana fizica si ca solicitati sa va stearga numarul din baza de date.
2. In cazul in care sunteti in continuare deranjata, faceti solicitarea in scris catre respectiva societate si trimiteti-o prin posta cu confirmare de primire. Solicitati in baza Legii nr. 677/2001: incetarea prelucrarii datelor dvs personale (nr. de telefon) si stergerea acestuia din baza de date, intrucat numarul de telefon va apartine (nu este al persoanei pe numele careia este datoria). Atasati ca dovada contractul de telefonie mobila. Daca acesta este pe numele altei persoane din familie, atunci solicitarea o va face acea persoana.
3. In cazul in care sunteti in continuare deranjata, completati aceasta plangere [ link extern ]
Trimiteti-o la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Atasati instiintarea si confirmarea de primire de la pct.2., precum si contractul de telefonie mobila. Detalii aici: [ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Laura-Valentina Magori-Craiovan, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum vi s-a comunicat si de catre doamna avocat puteti sesiza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal. Incepand cu luna mai 2018 veti putea transmite o adresa catre ENEL prin care le comunicat ca prelucrarea datelor matusii dvs. nu este justificata si ca doriti stergerea din baza de date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari ma suna fara motiv LNicoleta LNicoleta Buna ziua, AM o problema cu firma de recuperari KRUK. Tatal mau are o datorie de recuperat data la KRUK. In urma cu 2 saptamani am vrut sa platesc pentru el o ... (vezi toată discuția)
Insistenta telefonica cstelian cstelian In mod repetitiv ma suna persoane de la aceeasi companie de asigurari. In cursul ultimilor trei discutii am insistat asupra stergerii numarului meu de telefon ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un furnizor telefonie 84iacobgabriel 84iacobgabriel Buna ziua! Ma numesc Iacob Gabriel sunt din Baia mare judetul maramures. In urma cu vreo doi ani m-am trezit cu o surpriza de la furnizor telefonie romania ... (vezi toată discuția)