avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu un furnizor telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu un furnizor telefonie

Buna ziua!
Ma numesc Iacob Gabriel sunt din Baia mare judetul maramures.
In urma cu vreo doi ani m-am trezit cu o surpriza de la furnizor telefonie romania unde mama mea avea doua contracte un numar il folosea ea iar unul eu.
Surpriza a fost un cost suplimentar exagerat cauzat de date trafic internet mobil de 334 euro in prima zi, cerand explicati intr-una s-a lasat la 160 euro, a inchis numarul care il folosea pentru ca normal suntem nemultumit dar cu numarul care il foloseam eu nu s-a reusit doar daca se platea datoria! Contractul s-a prelungit cu putin timp in urma prin achizitionarea unui telefon mobil pe puncte orange pe o perioada de 24 luni dar electronic , fara nici o semnatura . Am facut reclamatie la opc dar cei de-acolo mi-au zis ca furnizorul si-au facut foarte bine legile incat sa iasa ei in castig de orice cauza!Mi-a mai zis totusi sa fac o plangere la consiliul de concurenta ca acestia sa vada daca au folosit un tarif corect. Mentionez ca nu am folosit telefonul pe internet si am mai avut cost suplimentar cauzat de trafic de date dar era putin si nesemnificativ. Am mers sa mai achit din "datorie" dar normal ca nu tot ci partial cate 100 ron la luna asa sa nu simt nici eu dar o doamna caserita a zis ca nu se poate , la mine la firma se poate si la ei nu? mi-am zis in cand si ca o paralela la mine la firma sunt uni cu datori de sute de milioane si nu li se intampla nimic! Nu am nici teleonul sa il dau la expertiza! Azi mi-a venit la posta o scrisoare de la ceva firma de recuperari ca trebuie sa le achit 1600 si ceva creanta , si ca ma adica o executa silit pe mama mea. Ce riscuri sunt si ce se poate intampla in cazul de fata si ce imi recomandati sa fac?
va multumesc !
o zi buna
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:43, 8 Martie 2013
Cand veti fi dat in judecata, va puteti apara la proces si sa cereti expertize si ce doriti, daca ziceti ca nu ati facut trafic pe internet.
Daca nu veti avea castig de cauza, veti plati pe langa datorie si cheltuieli de judecata, apoi si de executare.
As zice ca mai degraba sa va intelegeti cu firma de recuperari sa platiti esalonat.
daca ati fi platit de la inceput cei 160 de euro pretinsi, nu mai ajungeati la 1600 lei
Mda dar mai am o intrebare : imi zice cineva zilele aste ca si el o avut probleme de genu si cica cu aceeasi firma de recuperari mai exact [editat] . Potrivit legii privind protectia datelor cu caracter personal aceasta firma are dreptul sa detina date personale?Mai precis datele mele.Pot sa sesizez ANSPDCP "Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal"? Tipul imi zice ca le-o scris despre aceste mentionate mai sus si nu a mai primit nici o amenintare de la ei timp de un an dupa care o primit o carte postala semnata un nume de barbat si numar de telefon. A sunat la acel numar si surpriza [editat] care vroiau de la 3000 ron cat avea tipu 48 ron reprezentand reala parte restanta!
Ma pot baza pe aceste informatii?
Multumesc .
O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
gi-jane2, moderator
:offtopic:
Va rog sa nu mai mentionati in mesaje numele societatilor implicate, pe forum discutam ideea, nu persoana, multumesc.

Sesizati degeaba.. faptul ca au sau nu dreptul sa va foloseasca datele, nu are vreo legatura cu datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata abonament telefon cristian_121 cristian_121 Buna ziua.Nu am mai platit abonamnetul la telefon de aprox 6 luni.am primit o somatie din partea unei firme recuperari debite sa achit facturile restante+400 ... (vezi toată discuția)
Factura uriasa la tel mobil datorita traficului de date EIA EIA Sunt titularul unui abonament de telefonie la O*****. Telefonul a fost folosit de fica mea in varsta de 10 ani (am si declarat-o pe situl lor ca ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament telefon blackshaddow blackshaddow va doresc un an nou fericit si lipsit de surprize neplacute am un abonament la una dintre companiile de telefonie mobila ce care incepe cu V in care am ... (vezi toată discuția)