avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata abonament telefon
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata abonament telefon

va doresc un an nou fericit si lipsit de surprize neplacute

am un abonament la una dintre companiile de telefonie mobila ce care incepe cu V in care am inclus un anumit numar de mega trafic de date internet.
acel trafic de date l-am consumat si am depasit facand cost suplimentar 170 de euro,cand am vazut eram s acad jos,acest trafic facandu-l dupa spusele lor in 90 de minute.
am sunat la serviciul clienti dupa care am fost redirectionat catre serviciul de date ca sa le explic ca nu am putut tine evidenta traficului de date deoarece serviciul info cost nu se actualizeaza decat de 2 ori pe zi lucru recunoscut de altfel si de ei,am incercat sa le explic ca trebuia totusi sa ma atentioneze si sa imi trimita un mesaj ca am depasit 10,30,50 de euro din cost suplimentar doar din trafic de date si ma opream dar nu am stiut :(
in situatia de fata ce pot face deoarece ei o tin pe a lor ca eu sunt de vina ca nu mi-am contorizat traficul eu spun ca nu am avut cum sa mi-l contorizez pentru ca serviciul cost control nu se actualizeaza la minut si a ramas sa platesc aceasta suma

vreau sa va intreb:
1.daca nu platesc aceasta suma deci numai platesc decat abonamentul lunar pana la sfarsitul perioadei contractuale ce se poate intampla?
mentionez ca am cumparat si un telefon de la ei o data cu incheierea abonamentului
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:32, 31 Decembrie 2012
Compania de telefonie va face tot ce este legal pentru recuperarea sumei, eventual vor cesiona creanta catre o societate de recuperare care va vor "asalta" cu telefoane, notificari etc.
~ Conținut șters la cerere ~
blackshaddow a scris:



vreau sa va intreb:
1.daca nu platesc aceasta suma deci numai platesc decat abonamentul lunar pana la sfarsitul perioadei contractuale ce se poate intampla?




Nu veti putea plati doar abonamentul pana la sfarsitul contractului, pentru ca daca aveti o restanta cat de mica, operatorul de telefonie va intrerupe serviciile pana la achitarea totala a datoriei.
Daca nu platiti datoria timp de doua luni consecutiv, vor rezilia unilateral contractul si va solicita nu numai restanta, ci si un comision de reziliere anticipata, care este destul de mare.
bun inteleg acest lucru dar ce pot patii in situatia aceasta?
daca nu platesc de niciun fel
si cu plrivire la situatia ,,am consumat trebuie s aplatesc'' sunt de acord,sunt de acord chiar si cu tarifele lor dar nu sunt de acord cu faptul ca nu pot accesa serviciul cost control ca s averific cat cost suplimentar am facut deoarece serviciul cost control se actualizeaza doar de doua ori pe zi asta au recunoscut-o chiar si ei
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
blackshaddow, utilizator
Ar trebui sa depuneti o sesizare la protectia consumatorului tocmai pe acest aspect, ca nu puteti controla in timp real un cost pt extra trafic.
Nu stiti cat se contorizeza o vizita pe un site intr-un nr de min si in acelasi timp , vizita pe un alt site.

Pt suma facturii intelegeti-va pt esalonarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata abonament telefon cristian_121 cristian_121 Buna ziua.Nu am mai platit abonamnetul la telefon de aprox 6 luni.am primit o somatie din partea unei firme recuperari debite sa achit facturile restante+400 ... (vezi toată discuția)
Problema factura telefonie mobila cneazul cneazul Luna trecuta am avut aproape 4 euro cost suplimentar la factura Orange. Eu am in abonament, minute si mesaje in retea, minute si mesaje nationale, ... (vezi toată discuția)
Probleme in legatura cu traficul de internet C0olmonkey C0olmonkey Salut! As avea si eu o problema legata de compania Orange: Fiul meu mi-a oferit niste trafic de internet prin ajutorul unei aplicatii create de cei de la ... (vezi toată discuția)