avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa mama daca nu este trecuta in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa mama daca nu este trecuta in acte

Buna ziua,

In anul 1977, tata a inceput demersurile pentru a i se repartiza un apartament prin intermediul fabricii unde lucra, apartament al carei constructie a fost finalizats 1 an mai tarziu.
Tot atunci, prin intermediu serviciului a inceput sa plateasca la icral rate.
La 1 luna dupa s-a casatorit cu mana.
In actele initiale ea nu apare, nici in actul de proprietate, decat in act de predare -primire aparament.
Ei au locui impreuna si platit apartamentul impreuna in perioada casatoriei.
Doar tata este trecut la taxe si impozite.
Vroiam sa stiu daca trebuie facuta vreo succesiune dupa mama care a decedat acum 2 saptamani.
Stiu ca daca o succesiune este amanata mult timp este mai scumpa.

Va rog sa imi spuneti daca in acest caz trebuie sau nu facuta succesiunea.

Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 09:36, 1 Iunie 2019
In 1977 s-a facut contractul de vanzare-cumparare?
Sau apartamentul a fost inchiriat si cumpararea s-a facut ulterior?
Ideea este ca daca vanzarea-cumpararea s-a facut inainte de casatorie, chiar si cu o zi, bunul este propriu, al tatalui. Deci mama nu a fost proprietar.
Daca mama a avut bunuri in proprietate, puteti face succesiunea.
Impozitul este mai mare daca faceti succesiunea mai tarziu.
Succesiunile nu sunt cu trebuie, se fac cand si daca vor oamenii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cu act de proprietate rătăcit pemil91 pemil91 Buna ziua, avem un apartament mostenire pentru care nu se mai gaseste actul de proprietate. Unde ne putem adresa sa facem un duplicat. Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua m_robert m_robert Am o intrebare: Locuiesc cu parintii intru-n apartament primit de catre mama prin anul 1998. Mama fiind titulara de contract. Mentionez ca apartamentul inca ... (vezi toată discuția)
Ajutor sa-mi recapat drepturile!!!!! lucretia-ardeal lucretia-ardeal Buna ziua,am si eu o rugaminte la dvs daca ma puteti ajuta...e vb de un apartament.Tatal meu l-a primit de la servici cu multi ani in urma,intre timp el a ... (vezi toată discuția)