avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate innsolente

Activitate innsolente

Am un srl care se ocupa cu vinzarea de muzica: cd, viniluri,dvd, etc. pe internet. Firma se incadreaza in noul forfetar care va fi anul acesta? Voi plati taxa forfetara? Astept raspuns, multumesc.
Am un autoturism dacia logan, an fabricatie 2005, inmatriculat pe firma, si doresc sa schimb de pe firma, pe numele meu ca persoana fizica. In acest caz, de vanzare a autoturismului de pe firma catre o persoana fizica se plateste taxa de prima inmatriculare? Unde gasesc cum se calculeaza aceasta taxa? Multumesc.
Discuție cesionare firma
Am un srl cu datorii nu foarte mari, mi-a propus cineva de curind sa-mi preia firma, fara sa-i platesc nimic, ideea este ca ma gandesc ca nu are de ce sa-mi preia mie firma fara sa aibe un interes ascuns, si nu stiu care este acela, se mareste capitalul firmei, ii primesc ca asociati in firma, apoi se schimba administratorul si sediul social, si la final eu ies din firma, asta se intimpla in vreo 7 zile dupa spusele respectivului, mi-e cam teama, imi puteti spune care sunt pasi legali ca sa predau o firma?
am inteles f bine pronuntarea instantei, am intrebat daca pot sa imi fac dreptate in vreun fel, dupa parerea dvs este corect ceea ce s-a intimplat dupa cum au decurs intimplariile?
anul trecut am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari a blocului in care locuiesc pentru restante la intretinere, dar nu numai eu am fost dat in judecata, ci si un alt vecin de bloc tot pt restante, am platit inainte de termen toata suma, si m-am prezentat in instanta sa cer sa nu platesc cheltuieli de judecata in ideea ca am platit inainte de termen,instanta s-a pronuntat in favoarea mea, asociatia a facut recurs pe care l-a castigat, dar vecinul meu care si el a fost achitat la fel ca mine la primul termen (ambele procese au avut loc in aceeasi zi, doar recursurile au avut zile diferite) numai ca el nu platise decit o mica parte din restanta, la recurs eu am pierdut, iar el a castigat, cu toate ca platise aproape tot inainte de recurs cu app 2 luni, este corect si legal ce s-a intimplat? pronuntarea este irevocabila
eu sunt revoltat
pot sa-mi fac dreptate in vreun fel?
multumesc
imi expira permisul auto cat b la 30 ian 2013, plec pe 30 noiembrie in strainatate si ma voi intoarce abia la anu in martie, pot schimba permisul de conducere inainte de expirarea valabilitatii cu app 2 luni?
multumesc
Alex_Munteanu a scris:

Aveti dreptul de a lucra si de a beneficia de indemnizaite. Nu e nici o problema. Nu uitati ca veti avea si scutire de la plata impozitului pe venit din salariu.

va multumesc

gradul 2

indemnizatie de handicap, imi cer scuze

nu detin decizie/certificat medical de incadrare in grad de handicap, insa doctorul mi-a spus sa-mi fac ca ma incadrez sa merg la comisie,dar nu stie ca sunt administrator de firma, nu vreau sa fiu pus in situatia de a restitui pensiile cumulate deoarece nu stiu ce verificare s-a facut, nu stiu ce sa fac?
Am o firma la care am redeschis de curind activitatea de 2 luni, nu am avut nici o comanda pina acum, sper poate vor fi acum de sarbatori, intrebarea este daca am firma cu activitate, pot beneficia de pensie de handicap care se reinoieste la 1 an? Specific ca nu am carte de munca. Dupa actele medicale am dreptul, dar avind si firma nu stiu ce sa fac?
buna ziua, am recunoscut un copil inca de cind s-a nascut, acum 13 ani, nu mai sunt cu mama lui de ani buni, nu sunt tatal natural al copilului, stau in Bucuresti, dosarul pt tagada de paternitate il pot deschide fara sa ma prezint personal la tribunalul din Buhusi jud Bacau, adica prin posta?
Stiu ca de la prima infatisare trebuie sa fiu prezent, dar doresc sa economisesc banii de drum cind deschid dosar.
Si inca ceva, la procesul de tagada de partenitate stiu ca se schimba numele copilului, dar sunt sters si din certificatul de nastere al copilului la rubrica tatal copilului?
Si daca nu sunt sters din certificat, ce pasi trebuiesc urmati?
multumesc, astept raspuns