avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate alinaste

Activitate alinaste

După recalcularea pensiei pentru adăugare ani grupa II de muncă, am primit decizie de mărire începând cu următoarea lună după ce am depus actele. La momentul pensionării mele pe caz de boală, anii de grupă erau trecuţi în cartea de muncă dar nu au fost valorificaţi.
2008- pensionată pe caz de boală
2012- recalculare în care au fost valorificaţi 6 ani de grupa II
1 septembrie 2014- recalculare în care au fost valorificaţi 11 ani de grupa II
Cum procedez să recuperez drepturile băneşti din urmă şi pentru câţi ani pot să cer drepturi din urmă?
Tatăl meu a murit în august 2014. Pe numele lui am primit de la ANAF 2 plicuri. Unul este pentru pământul de lângă casă (casa e a fratelui meu) al cărui impozit l-a plătit mama şi unul pentru plata impozitului unei firme sau PFA (nu ştim sigur că nu ne spunea). Ce putem face pentru a şterge această a doua datorie la ANAF?
În seara zilei de 25 ianuarie 2014 ,ora 19 .10, la intersectia a doua drumuri judetene asezate perpendicular ( curba de 90 grade), panta cu inclinatia de aproximativ 30 grade ( nu stiu sigur ) , din cauza poleiului nu am mai putut tine controlul autoturismulul matiz si am intrat intr-o alta masina intrata si ea in parapet din aceleasi motive . Urmeaza sa-i dau asigurarea ca despagubire , dar mie mi-au intocmit dosar penal de vatamare corporala pentru ca minora , fiica mea , in varsta de 9 ani s-a lovit la cap , avand o contuzie minora , dar pentru care eu am insistat sa fie transportata la spitalul judetean Ploiesti. Masinile ne-au fost ridicate pentru expertiza , urmeaza sa platesc 400 de lei fara TVA pentru ridicarea ei(hotie). Cum trebuie sa procedez daca doresc sa fac o plangere la consiliul judetean Ploiesti pentru a fi despagubita de firma de deszapezire si daca am vreo sansa. Pot cere despagubiri morale ,daca eu sunt cercetata penal pentru ca mi-am vatamat fiica( asa mi-au spus)?Ce sanse sunt sa fiu gasita vinovata ?
alinaste a scris:

Multumesc ! Inteleg din ce am citit , ca trebuie sa existe cel putin 1 luna si 1 zi intre data la care incep eu serviciul si data la care implineste copilul 1 an , pentru a putea primi stimulentul, luna in care sotul poate sau nu lua CCC.

Eu nu voi lua stimulentul decat dupa trecerea lunii de CCC a sotului ?
Multumesc ! Inteleg din ce am citit , ca trebuie sa existe cel putin 1 luna si 1 zi intre data la care incep eu serviciul si data la care implineste copilul 1 an , pentru a putea primi stimulentul, luna in care sotul poate sau nu lua CCC.
Buna ziua ! Vreau sa imi dati si mie cateva lamuriri .Eu trebuie sa nasc in luna octombrie 2012. M-am gandit sa optez pentru concediul de crestere copil pana la 1 an , dar intentionez sa ma intorc la serviciu la 1 septembrie 2013 din doua motive : ca sa primesc stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani si pentru ca incepe anul scolar ( sunt cadru didactic ). Daca sotul isi ia luna de concediu ingrijire copil de la 1 septembrie 2013 , eu mai primesc stimulentul de insertie ? Daca refuza sa ia acest concediu eu sunt nevoita sa incep la 1 august 2013 serviciul , sau luna septembrie 2013 poate fi considerata si sanctiune dar si intoarcere inainte de 1 an pentru primirea stimulentului ?
Buna ziua! Sunt insarcinata in 27 de saptamani si 4 zile, am cumulat pana in prezent 74 de zile de concediu medical ( cea mai mare parte din ele ca urmare a doua internari cu diagnosticul Amenintare de avort) , in prezent sunt in concediu de odihna pana pe data de 26 iulie 2012. Medicul de familie spune ca nu pot intra in concediul prenatal decat pe 27 august 2012 , pentru ca nu poate sa-mi dea mai mult de 63 de zile de concediu inainte de data posibila a nasterii DPN: 18 octombrie. Eu am mai cautat si am aflat ca ,daca am o sarcina cu probleme se pot da pana la 84 de zile de concediu prenatal . Asa este ? Cum o pot convinge pe doamna doctor sa-mi dea atatea zile ? Nu ma pot duce la serviciu , nu pot risca , mai ales ca mai am o fetita de 8 ani nascuta la 27 de saptamani , asa ca riscul unei nasteri premature este destul de mare. Doresc un raspuns cat mai repede pentru ca vineri ar trebui sa incep serviciul. Multumesc!