Referitor promovare personal contractual debutant -in conformitate cu art.45 indice 1 din HG nr. 286/2011 se spune ca cei încadrați in funcții contractuale de debutant vor promova prin examen la sfârșitul perioadei de debut . Întrebare : care este sfârșitul perioadei de debut- 1 an , iar daca da când va promova acesta . Exemplu concret: salariatul este angajat din 05.07.2019 , când promoveaza ? In 05.07.2020 sau Noiembrie -ținând cont de faptul ca promovările la nivelul instituției se organizează doar in lunile Iunie și Noiembrie in fiecare an.
Buna ziua,
Am un angajat care din luna sept 2017 pana in 18 martie 2019 este in concediu de boala cod 14 ( cancer).
A venit azi 11 martie 2019 cu decizie medicala ca se pensioneaza si are medical inclusiv 18 martie 2019.
Intrebarea mea este: Ii platesc Concediu de odihna aferent septembrie 2017-martie 2019? ( ar insemna vreo 40 zile)
As dori baza legala,
Va multumesc
Va rog sa-mi ziceti baza legala in urmatoarea speta
Un angajat i s-a încetat cfr individ de muncă în luna mai 2018. Încă nu s-a procedat la achiziționarea voucherelor de vacanta.
As vrea sa stiu dc acest angajat va putea beneficia de voucher de vacanta ( perioada fiind 01.07.2017 - 31.11.2018)
Baza legala
Am un angajatpe postul de referent IA cu studii medii, in luna februarie a terminat studiile superioare. trebuie sa-l promovez pe studii superioare , v-as ruga daca imi puteti spune baza legala. multumesc anticipat!
Am o persoana care detine mai multe firme cu nume diferite, dovada facand cu act constitutiv ca e admnistratorul firmelor. La o licitatie , participa cu toate firmele pentru a adjudeca mai multe spatii. Un adminstrator de la alta firma zice ca nu are voie.......
As dori de la dumneavoastra sa imi ziceti baza legala ca acela cu mai multe firme are tot dreptul sa participe cu cate firme vrea atat timp cat e administrator si face dovada.
Sper ca m-am facut inteleasa!
as dori sa stiu daca pt. moartea socrului trebuie zile libere platite de la locul de munca. vreau baza legala. multumesc anticipat.
Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere restituire taxa judiciara de timbru platita.
Va multumesc !
Am inteles, ideea e ca m-am inscris cu facturile emise si neachitate, pentru ca sentinta de la ordonanta de plata mi s-a comunicat mult mai tirziu. Dar in cererea de inscriere la masa credala am mentionat ca mi s-a admis ordonanta de plata si ca in momentul in care mi se comunica o trimit instantei competente, dosarul cauzei.
Buna Ziua,
Am avut o ordonanta de plata care a fost ADMISA de catre instanta, la care am platit o taxa judiciara de timbru de 200 lei cf OUG 80/2013 art. 6 (2).
Pina sa mi se comunice sentinta de aceasta ordonanta de plata, de pe portalul tribunalului aflu ca acelasi DEBITOR ca si in cazul ordonatei de plata, intra in insolventa. Ma inscriu la masa credala cu toate documentele, platesc taxa jud. de plata 200 lei, depun instantei sentinta de la ordonanta de plata. Ma regasesc in tabelul preliminar intocmit de lichidator cu suma din documentele anexate, dar cheltuielile de judecata de la ordonanta de plata si de la inscrierea la masa credala nu se regasesc in tabelul preliminar. Totusi vreau sa imi pot recupera cheltuielile de judecata si nu stiu cum .#-o
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie si baza legala.
Va multumesc
Buna Ziua,
Va rog tare mult sa ma ajutati cu baza legala.
Sunt o sociatate comerciala si un lichidator mi-a trimis o notificare de intrare in insolventa a unei firme, firma care a fost clientul nostru, m-am inscrisa la masa credala cu toate documentele justificative la care am achitat taxa judiciara de timbru in cuantum de 200 lei cf. OUG 80/2013 art. 14 (1).
In tabelul preliminar am fost acceptata de lichidator cu toata suma, dar eu vreau sa imi recuperez si cheltuielile de judecata, respectiv taxa judiciara de timbru de 200 lei. As vrea baza legala pt aceasta ca sa pot comunica cumva cu lichidatorul
Va multumesc!