Angajatorul constata ca angajatul este pensionar incepand cu data de zz/ll/aaaa. In conditiile in care Casa de Pensii a "omis" sa comunice informarea privind iesirea la pensie, activitatea salariatului a continuat in baza unui contract care a incetat de drept cnf. art.56(1) Codul Muncii. Angajatorul a fost in imposibilitatea de a constata ca CIM a incetat de drept la data emiterii deciziei de pensionare. Dupa aceasta data nu exista un contract de munca incheiat ad validitatem, intre angajator si salariat, iar potrivit art. 57 Codul Muncii:
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia."
Conf. art56, alin.2: (2) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. c) -j), constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, Ori, in cazul de fata au trecut 6 luni de la data pensionarii, iar contractul a incetat de drept prin efectul legii. Angajatul si/a continuat tacit activitatea in emeiul unui contract nul de drept.
Care este temeiul aplicabil pentru incetare CIM, la cererea salariatului care din luna mai 2023 are calitatea de pensionar pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, stare de fapt necomunicata angajatorului nici de casa de pensii si nici de salariat, cererea fiind motivata prin existenta decisiei de pensionare.
Buna ziua! Din greseala am virat la banca o suma catre o societate. Am solicitat restituirea, dar banca mi-a comunicat ca suma a fost preluata de ANAF intrucat societatea in cauza inregistraza datorii la bugetul de stat. Cum pot sa recuperez aceasta suma? Mutumesc!
Buna ziua! Sunt interesata daca pentru certificarea unui titlu executoriu european se plateste taxa de timbu. Cu respect, solicit sa se indice textul de lege. Va multumesc!
Am introdus o actiune in instanta. Mai exact am introdus cerere de chemare in judecata si o parte din inscrisuri. Apoi la solicitarea instantei am depus interogatoriul. Din motive obiective as vrea sa angajez un aparator. La momentul de fata nu s-a dat un termen de judecata Pot sa angajez un aparator?
Intr-un litigiu de munca, instanta a solicitat reclamantului printr-o comunicare sa faca dovada participarii la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii. In ce consta aceasta?
La momentul introducerii in instanta, a cererii de anulare a deciziei de concediere nu aveam toate inscrisruile. Instanta a cerut sa depun interogatoriul. Conform NCPC, se pot depune la dosar si alte inscrisuri dupa ce a fost depus interogatoriul?
Buna ziua! Am introdus o actiune in instanta. Desi nu s-a dat termen de judecata in loc de citatie a fost s-a emisa o adresa de comunicare prin care mi se solicita depunerea interogatoriului. Ce trebuie sa fac?