SC pe care o reprezint cumpara bunuri imobile de la o SC care se afla in executare silită. Bunurile sunt facturate de către Sc executata, cu acordul in scris al executorului iar plata aferentă este făcută de către mine, in contul executorului judecatoresc. In urma acestui demers, se încheie contracte de vânzare-cumpărare pe spațiile aferente. Aprox. 6 luni mai târziu, Sc care fusese executata solicita intrarea in insolventa iar insolventa cere in instanța anularea contractelor de vanzare-cumpărare. In prima instanța am pierdut și actele au fost anulate. Solicitând la executorul judecatoresc pv in care trebuia sa fie stipulat cum se încheiase vânzarea in 2016, acesta îmi spune ca nu exista, ca nu încheiase nici unul! Întrebare: ce pot face in aceasta situație? Pot sa ma îndrept împotriva executorului? Pot cere anularea sau îndreptarea modului in care a încheiat (sau nu) executarea?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Specific ca orice informație mi-ar fi de mare ajutor!
Buna ziua,
in urma incetarii contractului de munca, mi s-au eliberat documentele necesare, de catre angajator, in vederea intrarii in somaj.
Fac mentiunea ca vechimea la ultimul loc de munca este de 1 an si 7 luni.
M-am prezentat la AJOFM Craiova si, la ghiseul pentru stagii de cotizare, mi s-a spus ca, avand in vedere ca am vechime in munca (conform carnetului de munca - in original, pe care l-am prezentat), pot beneficia de somaj pe o perioada mai mare, dar pentru asta, trebuie sa aduc de la angajatorii pe care i-am avut de-a lungul timpului, aceasta declaratie (anexa 14- in care se completeaza descrescator pentru max. 12 luni viramentele pentru somaj), pentru ca angajatorii au fost din alt judet (respectiv Prahova si Bucuresti).
Intrebari:
1. Este corect sa mi se solicite aceasta declaratie, avand in vedere ca reiese clar din carnetul de munca vechimea in munca?
2. In cazul in care nu pot obtine aceste declaratii, avand in vedere ca doua dintre societatile la care am lucrat, au fost vandute de cel putin 2 ori, este legal sa nu mi se tina cont de vechimea din carnetul de munca?
3. Nu se pot afla din sistem, pe baza CNP-ului, toate aceste date?
4. Ce posibilitati am?
Buna ziua,
doresc un raspuns cu privire la urmatoarea expunere:
Un functionar public, caruia i-a incetat CIM de drept, deoarece indeplinea conditiile pentru pensionare. In calitate de pensionar, doreste sa se inscrie la concursul pentru ocuparea postului vacant, post de pe care a plecat. De la ANFP, i se transmite (neoficial) ca nu i se va aproba dosarul, deoarece este pensionar, iar ANFP dispune de o nota interna (sau circulara), conform careia dosarele de inscriere la un concurs, ce apartin pensionarilor, sa fie respinse (pentru crearea de locuri de munca si pentru a intineri sistemul).
Intrebare: Au dreptul sa respinga dosarul de inscriere pe aceste considerente? In situatia in care sunt indeplinite toate conditiile impuse de ANFP pentru inscrierea la concurs, pot, totusi, sa respinga dosarul pentru ca este vorba de un pensionar? Exista o baza legala in acest sens?
Va multumesc
Buna ziua,
O societate comerciala cumpara in urma cu 4 ani o autoutilitara de la o alta SC despre care afla ulterior ca este in insolventa. Autoutilitara este facturata, iar plata s-a facut cu ordin de plata. Cartea de identitate si certificatul de inregistrare au fost inmanate cumparatorului. Din cauza ca SC vanzator este in insolventa, nu se primeste viza de la financiar, astfel, nu se poate inscrie masina. Lichidatorul da in judecata SC cumparator si castiga. SC cumparator face la randul ei factura de vanzare pe autoutilitara catre alt SC. In urma castigarii procesului de catre lichidator, SC cumparator (initial) trebuie fie sa restituie masina fie sa o achite din nou. Masina nu mai exista deoarece a fost vanduta, iar alti bani nu exista. Astfel, SC cumparator (initial) cere lichidarea societatii, din cauza acestei datorii. In prezent societatea este lichidata, si radiata de la ORC. Acum, SC cumparator (ultim), ce trebuie sa faca pentru a rezolva situatia autoutilitarei? Cum poate sa o inscrie?