avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Executor judecatoresc

SC pe care o reprezint cumpara bunuri imobile de la o SC care se afla in executare silită. Bunurile sunt facturate de către Sc executata, cu acordul in scris al executorului iar plata aferentă este făcută de către mine, in contul executorului judecatoresc. In urma acestui demers, se încheie contracte de vânzare-cumpărare pe spațiile aferente. Aprox. 6 luni mai târziu, Sc care fusese executata solicita intrarea in insolventa iar insolventa cere in instanța anularea contractelor de vanzare-cumpărare. In prima instanța am pierdut și actele au fost anulate. Solicitând la executorul judecatoresc pv in care trebuia sa fie stipulat cum se încheiase vânzarea in 2016, acesta îmi spune ca nu exista, ca nu încheiase nici unul! Întrebare: ce pot face in aceasta situație? Pot sa ma îndrept împotriva executorului? Pot cere anularea sau îndreptarea modului in care a încheiat (sau nu) executarea?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Specific ca orice informație mi-ar fi de mare ajutor!
Buna ziua,

Împotriva modalității in care executorul efectuează executarea silită se poate introduce contestație la executare. Ar fi interesat de studiat motivul pentru care v-au anulat contractele de vânzare-cumpăre, relativ la creditorul care a solicitat executarea, numărul de creditori pe care ii are debitorul. Trebuie demonstrat ca prin aceste contracte nu s a adus un prejudiciu sau nu s a favorizat un anumit creditor. Dacă creditorul care a inițiat executarea silită nu este înscris si ca si creditor la masa credala, consider, la o prima vedere, ca nu se poate anula contractul de vanz-cump.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- garant pt firma in insolventa dansy dansy sunt in proces de executare silita pentru garantarea unui leasing pentru o firma care a intrat in insolventa si acum este in reorganizare.La data cand am fost ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc suspendat -> crocobau crocobau Acum o luna am participat si am castigat (am fost singurul participant) o licitatie asupra unui teren aflat in executare (fosta societate nu mai exista de 2 ... (vezi toată discuția)
Actiune oblica/revocatorie? ContSters22096 ContSters22096 SC X a acordat un imprumut lui Y, acesta din urma garantad creditul cu ipoteca asupra unui imobil. Pe parcursul derularii imprumului, SC X ii da un acord lui ... (vezi toată discuția)