avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate RebekkaZ

Activitate RebekkaZ

Răspuns la discuția Factura in Euro
Va multumesc!
Răspuns la discuția Factura in Euro
Modalitatea de transmitere a facturii a fost scanarea, clientul locuind in Polonia. Asadar, factura originala inca se afla la mine. Din cate spuneti, pot completa factura pe care este scrisa suma de "....lei" cu "reprezentand, ... euro", si o pot transmite din nou. Sper ca am inteles bine...
Discuție Factura in Euro
Buna ziua!

Colaborez cu o companie din alta tara pentru servicii traduceri...Am completat o factura pentru ei in care am scris echivalentul in lei a sumei in euro si doar ce mi-au trimis un e-mail in care au intrebat daca pot trece suma in euro pe factura...
Am voie sa anulez factura aceasta si sa completez alta cu suma in euro? Este legal?
Multumesc pentru raspunsuri!
Va multumesc pentru raspunsul prompt si clar! O zi minunata!
Buna ziua!

Sunt traducator autorizat, am un PFA, si am inceput sa colaborez si cu firme din afara tarii.
Astazi trebuie sa eliberez o factura pentru o nota de comanda pe care pretul total este in Euro.
Este in regula daca transform suma din Euro in RON la cursul zilei si o trec pe factura?
Dar daca fac asa, la incasare va fi o discrepanta intre suma facturata si suma primita (si aici nu ma refer la comisioanele bancare, ci doar la conversie).
Este vreo problema daca exista acea discrepanta, avand in vedere ca se va schimba cursul valutar pana la incasarea platii?

Va multumesc pentru atentie si ajutor!
O zi frumoasa tuturor!
:)
Răspuns la discuția Cheltuieli deductibile PFA
Va multumesc pentru raspunsuri!
Nu sunt platitor de TVA, si nu doresc sa imi fac abonament, vreau numai cartela.
O zi frumoasa tuturor! :)
Buna ziua!

As dori sa achizitionez un telefon, o imprimanta si un scanner pentru activitatea PFA. Stiu ca, in general, toate cheltuielile necesare pentru buna functionare a afacerii sunt deductibile.
Ma intrebam daca in aceste cheltuieli pot include si un telefon, avand in vedere ca cel vechi are "probleme tehnice", prin urmare, clientii nu ma pot contacta. De asemenea, as dori sa stiu daca costurile pentru crearea si intretinerea unui website sunt deductibile.
Astept raspunsurile dumneavoastra.

Va multumesc! :)
S-a rezolvat. Am redactat procura la notar si astazi are si traducere legalizata, mai are nevoie doar de apostilare. Va multumesc pentru raspunsuri! Toate cele bune!
Da, voi sti pe viitor. Inchipuiti-va ca nu am asteptat nici eu si nici clientul 25 de zile...Am primit acordul de la doamna notar si am tradus documentul, cu observatiile de rigoare. Va multumesc oricum pentru interventie.
Deocamdata nu este vorba despre un proces. Am avut un magazin deschis acolo, iar dupa ce l-am inchis mi-au ramas niste obiecte in magazin, care au fost ulterior furate. Ma astept ca in urma plangerii despuse sa existe anumite situatii in care va trebui sa ma prezint in fata unei instante, iar eu fiind in Romania nu voi avea cum. De aceea am nevoie de acesta imputernicire. Credeti ca se poate face?