avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imputernicire avocatiala Spania - modalitate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Imputernicire avocatiala Spania - modalitate de incheiere

Buna ziua!

Am nevoie de o imputernicire avocatiala (apostilata apoi) pentru doi avocati din Spania. Nu trec prin nici un proces momentan, insa, fiind in Romania acum, in cazul in care va fi cazul, as dori sa ii imputernicesc pe cei doi avocati sa ma reprezinte si sa ia decizii in numele meu. Ei mi-au spus ca ar trebui sa fac aceasta imputernicire la notar si sa includ in ea numerele de contracte incheiate cu ei, precum si faptul ca, in cazul unui proces, documentele trec intai pe la o autoritate superioara, iar apoi le sunt inmanate lor. Mi-au spus sa trec si numele procurorilor pe la care vor trece documentele.
Marea intrebare este...se poate face asa ceva? Intreb din cauza ca am trecut pe la doi notari si se pare ca nu au inteles ce vreau...Macar sa stiu daca mai intreb sau iau legatura cu cei din strainatate sa vad care este problema.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

:)
Cel mai recent răspuns: RebekkaZ , utilizator 15:45, 27 Martie 2013
:O:O

Nici eu nu am inteles ce vreti!!!

Cred ca trebuie sa luati legatura sa va explice mai clar!
Avocatii de acolo mi-au dat o foaie pe care scrie ca in cazul in care voi trece printr-un proces, documentele legate de proces vor ajunge la procurorii din Madrid, dupa care vor ajunge la avocatii mei. Trebuie sa ii imputernicesc pe acesti avocati sa se ocupe de orice problema in lipsa mea, eu fiind in Romania. Dupa, trebuie sa traduc aceasta imputernicire in spaniola si sa o apostilez si sa le-o trimit.
Notarii va pot rezolva problema daca vor intelege ce vor avocatii spanioli.
In mod normal ar fi suficient sa va reprezinte si fara procura.
Ce proces va avea loc?
Deocamdata nu este vorba despre un proces. Am avut un magazin deschis acolo, iar dupa ce l-am inchis mi-au ramas niste obiecte in magazin, care au fost ulterior furate. Ma astept ca in urma plangerii despuse sa existe anumite situatii in care va trebui sa ma prezint in fata unei instante, iar eu fiind in Romania nu voi avea cum. De aceea am nevoie de acesta imputernicire. Credeti ca se poate face?
Nu inteleg complexitatea problemei.
Mergi la Ambasada Spañiei din Bucuresti si il rogi direct pe consul sa iti faca o imputernicire in care sa specidfice ca dai "poder" special avocatului Pepe si avocatului Fulanito care te reprezinta in cauza Z.(bineinteles,inainte telefonezi si spui despre ce este vorba, iar ei iti vor da o zi si o ora pentru a finaliza "el poder")
Consulatul are drept notarial prin lege si iti face imputernicirea fara probleme.Mai mult decat atat,la consulat vor intelege pe limba lor ce au cerut avocatii spanioli.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Gabriela19722, utilizator

Alte discuții în legătură

Procura din strainatate Nearlygoods Nearlygoods Asi dori si eu sa stiu daca plec cu tatal in spania iar mama este acolo poate face procura prin notar? si daca da cum pune apostila din cate stiu trebuie ... (vezi toată discuția)
Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Legalizare procurã specialã în spania ciprianism ciprianism Buna ziua, am o intrebare legata de legalizarea unei procure speciala in Spania, mai exact o imputernicire a unui frate care este in spania catre un frate ... (vezi toată discuția)