avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura - Transformare Euro in RON
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura - Transformare Euro in RON

Buna ziua!

Sunt traducator autorizat, am un PFA, si am inceput sa colaborez si cu firme din afara tarii.
Astazi trebuie sa eliberez o factura pentru o nota de comanda pe care pretul total este in Euro.
Este in regula daca transform suma din Euro in RON la cursul zilei si o trec pe factura?
Dar daca fac asa, la incasare va fi o discrepanta intre suma facturata si suma primita (si aici nu ma refer la comisioanele bancare, ci doar la conversie).
Este vreo problema daca exista acea discrepanta, avand in vedere ca se va schimba cursul valutar pana la incasarea platii?

Va multumesc pentru atentie si ajutor!
O zi frumoasa tuturor!
:)
Cel mai recent răspuns: RebekkaZ , utilizator 14:11, 4 Septembrie 2013
La inasarea facturii veti avea diferente de conversie activ ct 476 sau pasiv 477 pe care le treceti la venituri sau cheltuieli, dupa caz.
Va multumesc pentru raspunsul prompt si clar! O zi minunata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)
Factura pentru firme din strainatate AnneMarie31 AnneMarie31 Buna ziua, sunt traducator (PFA) si as dori sa colaborez cu o firma din strainatate, dar nu stiu cum sa procedez cu factura (firma respectiva este in UE, ... (vezi toată discuția)
Punct de incasare facturi pay point mikitud mikitud Cum se inregistreaza in contabilitate acest serviciu? Deci am un magazin cu amanuntul unde urmeaza sa instalez un aparat de incasare a ... (vezi toată discuția)