avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate lorymer

Activitate lorymer

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti care este suma maxima pe care o poate incasa un casier care lucreaza in cadrul unei asociatii atat pentru persoane juridice cat si pentru persoanele fizice. Va multumesc anticipat!
Buna ziua!

Câțiva părinți de la un colegiu am hotărât sa infiintam o asociatie care se numește „PRIETENII ȘCOLII NORMALE” si am mentionat în statut urmatorul articol:

“Calitatea de membru al ASOCIAŢIEI „PRIETENII ȘCOLII NORMALE” poate fi dobândită de către: a) Părinți sau tutori ai elevilor colegiului “X”;
b) Părinți sau tutori ai foștilor elevi ai Colegiul “X”;
c) Foști elevi ai Colegiul “X”; care au împlinit vârsta de 18 ani;
d) Cadre didactice absolvente ale Colegiilor și Liceelor cu același profil similar Colegiului “X”;
e) Cadrele didactice ale Colegiului “X” inclusiv personalul auxiliar al acestuia “

Acum, avem o nelamurire legată de cine mai poate să facă parte din Consiliul Director pe lângă
-președinte și 2 (doi) vicepreședinți.

Directorul liceului a venit cu propunerea ca din acest Consiliul Director să facă parte și un cadru didactic activ al liceului în calitate de vicepreședinte, lucru cu care unii dintre membrii fondatori nu sunt de acord și vor să vadă un articol de lege care interzice sau permite prezența unui cadru didactic în acest Consiliul Director în calitate de vicepreședinte .

Vă rog să mă ajutați cu câteva lămuriri legate de acest aspect pe care să le pot prezenta acelor membri fondatori care nu sunt de acord cu prezența unui cadru didactic care să aibă calitatea de vicepreședinte al Consiliului Director.

Vă mulțumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns, pacat ca sunt asemenea oameni pe fata pamantului care nu stiu sau nu sunt capabili sa-si asume propria viata.
Vreau sa rezolv problema pensiei alimentare. Consider ca acest copil are dreptul si trebuie sa-si primeasca banii care i se cuvin pentru ca nu traieste cu aer si nici nu s-a cerut singur sa vina pe lume, deci trebuie ca ambii parinti sa-si depuna tot interesul pentru ca el sa evolueze si sa aiba un trai decent.
Buna ziua! Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea problema: am un copil in intretinere, iar fostul sot nu mai plateste pensia alimentara din 2012 cand a terminat somajul. Am facut plangere la Politie, s-au facut cercetari si au ajuns la concluzia ca nu are loc de munca deci nu are cum sa mai si plateasca o pensie alimentara. Eu ma intreb: omul acesta care consuma apa, mancare, fumeaza, bea de unde are bani totusi pentru el? Sa inteleg faptul ca legea nu poate obliga cu nimic un om care-si permite anumite placeri sa nu plateasca pensia alimentara daca nu este integistrat la ITM, adica nu are venituri? Mentionez ca el are probleme de ordin financiar in sensul ca a avut cateva credite neachitate si acum este in faza de executare silita si din acest motiv nu doreste sa munceasca tocmai ca sa dovedeasca faptul ca neavand nici loc de munca si nici bunuri pe numele lui nu are cum sa plateasca nici datoriile si nici pensia alimentara. Adica de 2 ani el nu vrea sa munceasca nicaieri pe motiv ca nu sunt locuri de munca, dar totusi el la 43 de ani traieste cu parintii care sunt pensionari si probabil ca-l intretin?! Pentru asemenea oameni chiar nu exista nici o lege care sa-i forteze cumva sa plateasca pensia alimentara nici macar raportata la minimul de economie? Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in situatia prezentata mai sus pentru ca si copilul meu sa beneficieze de pensia alimentara . Va multumesc!
Discuție Restructurare
Buna ziua, am o problema de genul urmator: am fost restructurata anul trecut pe din cadrul unei unitati de stat pe diverse motive (lipsa Certificat ECDL, "incompetenta profesionala" si desfiintarea postului ulterior). In acea societate am lucrat din 2003 si pana in 2011, in aceasta perioada nu am fost promovata si nici propusa vreodata sa urmez vreun curs de specialitate in domeniul respectiv la fel ca si ceilalti colegi de-ai mei. In anul 2006 cand s-au facut promovari eu eram in crestere copil iar in 2008 cand am revenit mi s-a spus ca nu mai pot face nimic in acest sens pentru ca eu am fost in crestere copil si am pierdut atat cursurile cat si sansa de a promova pe o treapta superioara. Am actionat in instanta, am contestat decizia de concediere insa pe motivul desfiintarii postului meu hotararea este in defavoarea mea ca fiind definitiva. Au dat in decizia de concediere o serie de criterii dupa care s-a efectuat aceasta restructurare colectiva la care nu m-am incadrat (fiind si unic intretinator de familie) insa mi-au desfiintat totusi postul. Intrebarea mea este: exista vreo cale prin care as putea sa-mi recuperez locul de munca? Vreau sa actionez mai departe in instanta si nu mai stiu cum sa procedez. As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in aceasta situatie (mi-ar trebui legislatia valabila care sa ma ajute in problema mea ). Va multumesc!