avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate cristiana59

Activitate cristiana59

Revin cu o intrebare:sunt pensionar militar si mai am inca 6 ani lucrați ca civil care nu mi s-au luat in calcul la pensia militară,.
Noua lege a pensiilor reglementează cumva această problemă,in asa fel incat sa se tina cont la recalculare si de anii lucrați ca civil sau voi beneficia de a doua pensie,de la Casa națională de pensii la împlinirea vârstei de 65 de ani ?
Exista vreo modificare in legea noua a pensiilor militare care sa prevadă luarea in calcul la pensia militară si a anilor lucrați ca civil sau rămâne în continuare prevederea ca pentru acești ani ai dreptul la pensie din sistemul public la 65 de ani ?
Răspuns la discuția Carte de munca
Multumesc mult
Răspuns la discuția Carte de munca
Ma intereseaza unde pot gasi arhivele de la SC Europack Carton SRL Bucuresti
Discuție Carte de munca
Nu gasesc cartea de munca
Am gresit eu-e pensie de invaliditate gradul III
Multumesc mult pentru raspuns,problema era ca cei de la Resurse Umane n-au mai avut cazuri in care angajatul are contract de munca de doar 4 ore/zi.Stiu ca as fi putut depune actele la CNAS,avand dreptul ca si pensionar sa o declar coasigurat,dar as fi vrut sa o declar la noul loc de munca,fiindu-mi mai usor si scutindu-ma de niste drumuri si timp.
Un pensionar de invaliditate gr.II,cu program de lucru de 4 ore,poate sa-si declare sotia fara venituri coasigurat la noul loc de munca?
Sunt nascut in aprilie 1962.Am scoala militara de 2 ani,am lucrat 10 ani ca ofiter in conditii speciale,5 ani ca civil in conditii deosebite si 8 ani pensionat medical din cadrul structurilor MAI.
Pot solicita pensie conform noii legi a pensiilor militare 223/2015?
Sunt nascuta in octombrie 1959 si am lucrat fara intrerupere din noiembrie 1982 pana in martie 2015,cand am fost pensionata medical ,cu termen de revizuire martie 2016.
Pe decizia de pensionare emisa de Casa de pensii nu este trecut nici nerevizuibil nici revizuibil peste un an.Asta inseamna ca nu mai trebuie sa ma prezint la comisia de expertiza peste un an? In 2016,luna aprilie ma voi afla in situatia de a mai avea 5 ani pana la implinirea varstei de pensionare la limita da varsta.
Va multumesc