Evident ca initaial paseaza de la uniila altii dar in final intra in apartament si fac curat,
Interneaza proprietarii cu probleme apoi de obicei ajunge si se vinde apartamentul ca nu mai are cine achita cotele de intretinere. [ link extern ]
Sunteți sigură că autoritățile au bază legală pentru așa ceva? Am mai văzut cazuri în media, iar poliția locală zicea că nu poate interveni fiind proprietate privată. La fel ne-au spus și nouă.
w_v_w_v a scris:
Reclamati la primarie si la sanepid (directia de sanatate publica) si impreuna cu politia locala vor intra si evacua persoanele pe care le interneaza in spital de boli mentale si vor curata apartamentul.
Ce măsuri se pot lua împotriva unei persoane "hoarder" ( strângătoare de gunoaie) care locuiește într-un apartament, proprietate privată, problema majoră fiind faptul că, din cauza gunoaielor, se răspândesc gândaci și rozătoare în tot blocul?
Revin cu o intrebare.. un magazin alimentar permite clientilor sa-si consume produsele cumparate chiar in fata magazinului, dar in urma plangerilor vecinilor isi trimit clientii cu 5 metri mai incolo... exista vreo distanta minima stipulata in lege pe care astfel de magazine sa o respecte in a nu-i lasa pe clienti sa stea ca la terasa?
In fata blocului meu vin zilnic grupuri de 5, 7, 10 tineri si se opresc in parcarea din fata blocului. Acestia vin in special la cele doua magazine din zona pentru a cumpara diferite produse, pe care apoi le consuma in fata magazinelor. Dupa repetate randuri in care le-am atras atentia sa nu mai faca galagie si mizerie, dupa ce am vorbit cu proprietara magazinului din blocul meu, spunandu-i ca magazinul alimentar nu este terasa si nu ar trebui sa lase clientii sa consume produsele cumparate pe treptele magazinului, acestia au fost indemnati sa mearga 5 metri mai incolo, cat sa nu se poata reprosa ca stau in fata magazinului. Aceste grupuri vin zilnic de trei-patru ori, fac galagie, mizerie, iar daca li se atrage atentia sa plece injura si ameninta. Mie, personal, mi se asaza pe masina, am fost amenintata ca imi vor sparge geamurile sau imi vor da cu oua in geamuri. Este o situatie extrem de neplacuta, sunt extrem de agresivi verbal! Am sunat la politia locala de nenumarate ori, dar acestia intervin tarziu. De cate ori vine Jandarmeria sau Politia pentru a verifica respectarea regulilor starii de urgenta, acestia sunt informati, in prealabil, de cele mai ulte ori plecand pana ajung echipajele. Nu poarta masti de protectie, iar daca vrei sa iesi din parcare, de cele mai multe ori trebuie sa treci prin, sau pe langa aceste grupuri. Magazinele din cele doua blocuri vand in continuare tigari la fir, acesta fiind unul din motivele pentru care acestia vin la magazinul din blocul meu. Situatia devine cu atat mai neplacuta cu cat se apropie sezonul cald si nu poti sta in casa cu geamurile deschise de galagia pe care o auzi de afara. Locuiesc la etajul 1 si mi s-au urcat o data pe balcon, furandu-mi doua jardiniere de flori. In urma acestui incident am montat un sistem de supraveghere. De atunci il folosesc si pentru a surprinde acest grup. Pot folosi imaginile surprinse si cui as putea sa ma adresez? Va multumesc.
Deci daca scrie ca in decembrie trebuie sa o ia pentru o saptamana, nu conteaza daca depaseste pana in ianuarie? Nu ma deranjeaza ca a luat-i de Craciun, dar ma astepram ca macar in noaptea de anul nou sa o aduca acasa, mai ales ca se termina luna decembrie. Deci din cei doi termeni cheie "o saptamana" si "decembrie" are prioritate primul?
Iar daca in acea saptamana intra si acele 5 ore prevazute pt a doua zi de Craciun el are dreptul sa le cumuleze cu celelalte 5 pt a doua zi de Anul Nou dupa bunul plac fara sa se consulte cu mine?
Probabil ati vazut data si ora la care am scris mesajul: 31 decembrie dupa ora 5. Programul nostru de vizita este asa: a doua si a patra saptamana a fiecarei luni de vineri ora 18 pana duminica ora 20; a doua zi de Craciun, Paste, An Nou de la ora 13-18; cate o saptamana vara ( iulie sau august) si iarna ( decembrie). In fiecare an i-am solicitat sa-mi spuna cand anume in intervalul specificat in hotarare intentioneaza sa ia copilul pt vacanta de vara si iarna. Niciodata nu mi-a spus. Venea sa ia copilul conform programului de weekend, iat duminica seara cand eu asteptam sa se intoarca, imi trimitea un mesaj telefonic prin care ma informa ca mai ramane o saptamana. Asta in vacanta de vara. Iarna nu a luat-o niciodata pt saptamana prevazuta. De aceea, anul acesta i-am solicitat din nou prin repetate mesaje telefonice sa-mi comunice ce intentioneaza, ca sa ma pot organiza de sarbatori, in consecinta. A refuzat. A luat copilul pe data de 23, vineri. Intrucat nu a adus-o duminica, am presupus ca o va tine pana la sfarsitul lunii. De Craciun urma sa fie la el si nici nu mi-am pus problema ca nu o va aduce cel tarziu pe 31 ora 8. Ce sa vezi? Nu a adus-o. Prin mesaj mi-a comunicat ca doar pe data de 1 ian la ora 8 seara o ca aduce. Am cerut ajutor din partea politiei deoarece nu a raspus niciunuia din mesajele ulterioare prin care ii solucitam sa aduca copilul acasa. Ce e de facut in aceasta situatie? Eu as prefera sa mergem la un mediator care sa ne ajute sa ne punem de acord asupra acestor lucruri. Problema e ca toate neintelegerile noastre au sfarsit in instanta, deoarece niciodata nu a fost de acord cu intelegerea amiabila
cristinahogye
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata doamna, va sfatuiesc sa cititi foarte bine legea inainte sa faceti orice miscare. Sunt o mamica intr-o situatie asemanatoare cu a d-voastra si nu va puteti inchipui cate drepturi au tatii- parintii nerezidenti. Dupa ce am citit legea si m-am documentat despre ce inseamna custodie comuna, doua zile nu am fost buna de nimic. Tatii au toate armele. Va recomand sa cititi legea.