Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare legata de legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video si audio in interiorul birourilor unde acestia isi desfasoara activitatea. Astfel, este legal ca angajatorul (persoana juridica privata) sa instaleze camere de supraveghere video nu doar pe holurile cladirii unde-si are sediul social ci si in interiorul birourilor angajatilor societatii ? (fara acordul expres al angajatilor)
Art. 8 alin (3) din Decizia 52/2012 data de ANSPDCP prevede : "Nu este permisa prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supravegheat video in interiorul birourilor unde acestia isi desfasoara activitatea la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului ANSPDCP"
In contextul articolului mentionat ... care sunt situatiile prevazute expres de lege ?
Angajatorul doreste doar monitorizarea activitatilor desfasurate de catre angajati la locul de munca. (pentru acest motiv se pot amplasa camere in interiorul birourilor?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta in problema recuperarii taxei de poluare.
Societatea la care lucrez a achizitionat doua autovehicule pentru care s-a platit in 2008 taxa de poluare. In anul 2010 cele doua autovehicule au fost vandute. In prezent se doreste (de catre conducere) a se recupera totusi cele doua taxe.
Intrebarea mea este .. daca se mai pot recupera cele doua taxe in conditiile in care in prezent autovehiculele nu mai apartin societatii si in ce conditii? Este obligatorie procedura prealabila depunerii actiunii la Tribunal?
Buna ziua,
Am un client caruia vreau sa-i dau in custodie un echipament medical pe o perioada de un an. Totodata, doresc sa-l conditionez ca in acest an in care are in custodie echipamentul medical, trimestrial sa cumpere de la noi si un anumit numar de produse medicale, iar in cazul in care nu va cumpara nr. de produse medicale stabilit trimestrial, doresc sa-mi rezerv dreptul de a retrage echipamentul medical.
Intrebarea mea este, pe ce tip de contract as putea merge, care sa cuprinda atat custodia echipamentului medical cat si vanzarea produselor medicale.
Va multumesc anticipat!
Este adevarat faptul ca, daca o societate comerciala, in calitate de creditoare, a pierdut o actiune in instanta intemeiata pe OG 5/2001, poate formula o alta actiune in instanta pentru recuperarea creantei? Daca da, care este acea modalitate ?
Va multumesc!
Iti multumesc frumos, si as mai avea o intrebare ... vecina cu siguranta nu vrea rezolvarea problemei pe cale amiabila, drept pentru care eu cu cine ma voi judeca? cu OCPI?
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema destul de delicata (zic eu) si de aceea va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta.
De curand, am aflat in mod intamplator (incercand sa stabilesc sediul social al unei societati la mine acasa) ca vecinei de langa mine, in urma cu cativa ani cand a cumparat imobilul in care locuieste i-a fost eliberat (in mod eronat) de catre primarie un certificat in care se mentioneaza ca numarul postal pe care-l va utiliza este 10A, acelasi cu al meu.
Mai mult decat atat, ea in baza contractului de vanzare - cumparare si in baza acelui certificat (eliberat gresit) si-a intabulat la cadastru dreptul de proprietate asupra imobilului si astfel in prezent la cartea funciara vecina apare ca si proprietara a imobilului avand nr. postal in care locuiesc eu.
Este adevarat ca eu am deschis cadastru, insa nu am facut si intabularea ....
Cei de la primarie mi-au spus ca daca ea a facut intabularea inaintea mea va ramane cu nr. meu postal (cu toate ca greseala pleaca de la primarie) iar eu voi fi nevoita sa fac toate demersurile pentru a-mi schimba nr. postal lucru pe care nu vreau sa-l fac.
Mentionez ca eu am cumparat imobilul in anul 2000 iar vecina in 2004.
Totodata am luat legatura cu vecina mea care nu vrea sa faca nici un demers in acesta sens .... si mai mult decat atat imi este greu sa cred ca atunci cand i-a fost eliberat acel certificat nu si-a dat seama de eroarea facuta de primarie, in primul rand pentru ca ea a cumparat de la parintii ei (deci era familiarizata cu locul) si in al doilea rand pentru ca pe poarta mea scrie mare ... NR. 10A
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti in legatura cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in rezolvarea problemei, pentru ca nu vreau sa-mi schimb nr. postal ci sa se remedieze situatia mai ales ca totul a plecat de la o greseala a primariei.
Va multumesc anticipat