avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate mihaim80

Activitate mihaim80

Va multumesc pt. raspuns. Nu imi dau seama totusi ce sanse de castig ar avea reclamantul in conditile in care eu am martor, am decizia politiei si a asiguratorului.
In alta ordine de idei, pt. ca nu am cunostinte juridice ma gandesc sa apelez la un avocat pe care evident il voi plati. Am cum sa imi recuperez acesti bani de la reclamant daca evident sa pierde sau nu i se va accepta cererea?
Multumesc frumos pt. raspuns. Totusi ce sanse are sa castige in instanta?
Buna ziua,

Apelez din nou la ajutorul specialistilor de pe acest forum.
Pe scurt: am gasit masina lovita (parcata fiind pe o straduta), un domn binevoitor avea masina oprita si mi-a atras atentia asupra acestui fapt, dandu-mi si detalii despre masina, cat si nr de inmatriculare. Am fost imediat la politie, am declarat, au gasit masina care corespundea descrierii si a ramas ca ma suna. Dupa ceva timp(1 sapt), am fost sunat si invitat la politie impreuna cu vinovatul. Acesta a declarat ca nu isi aminteste de un asemenea incident, dar urmele de pe masina, masurate de politist corespundeau perfect cu daunele mele. A fost facut un PV pe care vinovatul l-a semnat,a platit o amenda si i s-a suspendat carnetul, dar a precizat ca nu isi aminteste incidentul si ca daunele prezente pe masina lui existau deja, poze fiind la dosarul de casco. Am fost la compania de asigurari, care l-au invitat sa dea declaratie (a declarat acelasi lucru ca in PV), dupa care a fost cerut dosarul de la politie, ca in final sa mi se dea acceptul de plata.
Dupa multe luni ma trezesc in cutia postala cu o citatie, in care sunt chemat in calitate de intimat si mi se cere sa platesc cheltuielile de judecata. Prin proces vinovatul cere anularea procesului verbal si suportarea cheltuielilor de judecata de catre intimat (care in hartii sunt eu dar si Directia Generala de Politie?!
Acum vin intrebarile:
- de ce sunt eu chemat in proces?
- cum ar trebui sa procedez (precizez ca nu am semnat de primire a citatiei)
- de ce sunt si eu intimat alaturi de DGPMB?
- pot fi obligat la achitarea cheltuielilor de judecata?
Imi cer scuze pt. postul destul de lung s multele intrebari dar nu am mai avut "intalniri" cu justitia si nu stiu cum sa procedez.

Va multumesc mult pt. ajutor
Vroiam sa va intreb daca aceste cursuri au o durata mai mica de 60 de zile dar in actul aditional se face referire la art 195 atunci acesta mai ramane valid?
Multumesc.
Si eu sunt aceeasi situatie si am fost la firma pentru o intelegere cu privire la acest act aditional. Eu am considerat ca acest act nu respecta prevederile articolului 195 intrucat cursurile nu au durat decat 33 de zile si nu 60 cat scrie in articol.
Ce mi-au invocat ei au fost urmatoarele: Genpact a invocat principiul de drept "cine poate mai mult poate si mai putin" si prin aplicarea per a contrario a art 195 angajatorul a redus perioada de pregatire profesionala, reducand totodata si durata pentru care angajatul se obliga sa ramana in companie. Vroiam sa va intreb daca acest pricipiu poate rezista in fata unei instante si ce alte conditii mai tb indeplinite pt ca eu sa fiu obligat sa le platesc. (stiam ca pe langa perioada mai era vb de scoaterea din activitate si demisia inainte de termen)

Va multumesc.
Multumesc tuturor pentru lamuriri. Ca sa fac o scurta recapitulare, eu nu trebuie decat sa fac o recalculare a sumelor platitte bancii (rate) de sotia supravietuitoare, rate la care eu nu am participat. In rest, pentru partaj, se va lua in calcul doar activul /pasivul din momentul decesului tatalui meu. La cestea eu voi participa proportional cu, cota pe care o am din apartament. Deci nu se face nici o indexare intre valoarea de achizitie a apartamentului si valoarea actuala (de catalog) si acea expertiza pe care ea o detine nu are nici o relevanta in cadrul partajului.
Va multumesc pentru confirmari si pentru sfaturi
Va multumesc din nou pt lamuriri. Deci acest indice este aplicabil doar la suma ramasa de plata in momentul decesului tatalui meu si nu la suma de achizitie a apartamentului. Eu am inteles de la ea ca acest coeficient este aplicabil la valoarea de achizitie si de aceea eram nelamurit.

Va multumesc pentru lamuriri
Multumesc pentru raspuns. Asa stiam si eu pana mai acum vreo 2 zile. Dar fosta sotie mi-a pus ca a solicitat o expertiza (nu stiu cui) din care a reiesit ca pasivul pe care eu il am de achitat (acei 7500 euro din exemplul dvs) trebuie sa se indexeze cu un procent, in functie de cresterea pietei imobiliare. Mai exact ei au cumparat apartamentul cu suma de 25000 euro (ca exemplu) si acum acest apartament valoreaza 100000 euro. Ea sustine ca aceasta diferenta (crestere) trebuie sa se regaseasca si in pasiv. Ideea este ca nu stiu la cine a apelat pt a obtine aceasta expertiza (relatiile dintre noi doi nu permit o comunicare mai ...civilizata) si nici cat de legala este aceasta expertiza. Daca ma puteti ajuta cu orice informatie v-asi ramane recunoscator.
Precizez ca succesiunea a fost incheiata acum 1 luna, chiar daca tatal meu a decedat in 2006. Deasemenea eu, in calitate de fiu, si ea, in calitate de sotie suntem singurii mostenitori. Apartamentul in cauza a fost cumparat in timpul casatoriei lor.

In speranta ca am fost destul de explicit, va multumesc anticipat pt. orice informatie/ ajutor.
Nu a auzit nimeni de asa ceva? Sau macar sa ma indrumati catre ccineva care se ocupa cu asa ceva, o institutie, asociatie, etc...

Multumesc
Buna seara,


In urma succesiunii am mostenit din apartamentul tatalui meu ( decedat in 2006) cota de 3/8, restul revenind sotiei.
Avand in vedere ca apartamentul este achizitionat prin credit ANL in anul 2000, si este in curs de desfasurare, soldul fiind de 22855.07 eur,( din care dobanda este de 10000.52 eur) cum se calculeaza pasivul?

Mama vitrega pretinde ca se aplica o cota de indexare rezultata din diferenta dintre pretul de achizitie al apartamentului si valoarea actuala, cota care se aplica la valoarea pasivului; nu numai ca se scade valoarea ce imi revine din credit dar se si indexeaza ?

Ma puteti lamuri cum se obtine acest procent ? Exista vreo formula clar stabilita sau fiecare inclina balanta in favoarea personala?

Va multumesc si astept parerile dvs.