avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate luminita59

Activitate luminita59

Răspuns la discuția probleme revisal
Singura metoda penru a genera un raport pe salariat este cea folosita de dumneavoastra si anume, din aplicatia Revisal. Daca banca insista puteti sa faceti su un Print Screen de pe portalul Inspectiei Muncii ,cu datele care sunt afisate acolo pentru salariatul in cauza.
In cazul salariatilor cu contract de munca cu fractiune de norma munca suplimentara este este interzisa prin lege, bineanteles cu unele mici exceptii( art, 105, alin. 1,lit.c din Legea nr.53/2003, republicata).
In cazul salariatului cu contract de munca cu norma intreaga, orele suplimentare pot fi compensate cu timp liber aferent in urmatoarele 60 de zile iar in cazul in care compensarea cu timp liber nu este posibila, muncasuplimentara se plateste cu un spor de100%, daca prin contractul colectiv de munca nu se prevede altfel.
Modificarea programului de munca, de la un program de munca fix, la un program de munca inegal asa cum doresti tu, nu se poate face decat printr-un act aditional la contractul de munca semnat de catre ambele parti( angajator si salariat), intrucat un astfel de program nu poate functiona decat daca este stipulat expres in contractul individual de munca si in regulamentul intern.
Răspuns la discuția demisie
Prin art.81, alin.(7) din Codul muncii ( Legea nr.53/2003-republicata) legiuitorul da dreptul angajatorului sa renunte total su partial la termenul de preaviz.
art. 81, alin.(7)- "Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv".
Ca urmare angajatorul poate inceta contractul individual de munca la data inregistrarii demisiei.
Răspuns la discuția anulare autorizatie de demolare
Multumesc!
Am obtinut o autorizatie de demolare pemtru o anexa anul trect in noiembrie.De atunci nu am demolat anexa respectiva si nici nu mai intentionez sa o demolez.se poate solicita primariei anularea autorizatiei de demolare?
In Revisal se inregistraza doar contractul individual de munca.Salaratul detasat nu are intocmit un contract individual de munca cu angajatorul la care a fost detasat, insa salariul il primeste de la acesta. In aceasta situatie angajatorul la care s-a facut detasatarea obligatia de a elibera adeverinta de salariu. Angajatorul care detaseaza are obligatia operarii detasarii in Revisal si in consecinta obligatia eliberarii Raportului pe salariat.
Cand am scris despre problema mea am crezut ca ma adresez unor profesionisti, insa dupa cum vad m-am inselat.Ce trebuie sa faca cineva ca domniile voastre sa aveti amabilitatea sa-i raspunde-ti? Chiar si un raspuns simplu macar din partea moderatorilor, de genul: nu ne intereseaza subiectul si tot ar fi fost ceva.Insa vad ca nu exista niciun pic de bunavointa.
chiar nu poate nimeni de pe forum sa ma sfatuiasca in legatura cu problemele mele?
In urma succesiunii din anul 1991,dupa decesul tatalui meu, conform certificatului de mostenitor mi-a revenit 1/4 din casa si anexele gospodaresti si din cei 8 ari de teren intabulat. Sora mea a primit tot ca si mine iar mamei mele i-a revenit 1/2 din casa, anexe si pamant( 8 ari). Ulterior, in baza unei cereri de retrocedare, mama primeste titlu de proprietate pe 34 de ari, care in fapt sunt 32 ari si cuprind si cei 8 ari de teren care erau intabulati impreuna cu casa+ anexe si care au constituit masa succesorala dupa tata.Mama a intabulat cei 34 ari pe dansa, devenind astfel proprietara si peste pamantul mostenit de mine si de sora mea de la tata. Acum vrea sa imparta totul intre mine si sora mea. Terenul este o fasie lunga de aproximativ 160 m si cu front la strada de 18,5 m. Pe teren exista construite doua case la strada : casa parinteasca si anexele si casa surorii mele construita in anul1985 si neantabulata. Casele si anexa sunt asezate la aproximativ 3 m distanta un de alta si pana la limitele laterale ale terenului, astfel incat singura cale de acces la terenul din spate este numai printre ele.Problema este ca prin impartire mama vrea sa-i cedeze surorii mele partea de teren de la strada care contine casele si care este in proportie de 90% in intravilan, iar mie partea din spate a terenului, care este in totalitate extravilan , fara a avea cale de acces la acel teren. In acest scop a depus la primarie documentele in vederea obtinerii certificatului de urbanism pe care urmeaza sa-l obtina saptamana viitoare. Pentru acest lucru mi-a solicitat o copie dupa buletin si i-am dat fara sa stiu cum vrea sa impatra terenul. Ulterior am luat legatura cu topograful care a facut planul cadastral si am aflat ca voi primi prin donatie un teren la care nu voi putea ajunge. In plus prin aceasta impartire nu voi mai avea acces nici la partea mea din casa si anexe intrucat acestea se vor situa pe pamantul surorii mele. Intrebarile mele sunt:
1. Titlul de proprietate obtinut de mama in baza propriei sale declaratii, este legal daca contine si cei 8 ari care erau intabulati impreuna cu casa si anexa si care au constituit masa succesorala dupa tata?
2. Unde se mai regasesc in acest caz cei doi ari( adica 1/4 di 8 ari) de pamant pe care i-am mostenit prin certificatul de mostenitor in urma succesiunii?
3. Poate legal primaria sa emita un certificat de urbanism pentru o astfel de dezmembrare daca unul din cei trei mostenitori ai casei si ai anexei,conform extrasului CF ramane pe dinafara fara acces la mostenirea sa? Nu trebuia oare sa ceara si acordul meu pentruparcelare daca tot sunt mostemitor?
4. Daca mama obtine certificatul de urbanism pentru parcelare, si merge la notar, poate acesta sa legalizeze actele de donatie fara sa-mi ceara in scris acordul?
Care sunt caile legale prin care pot sa- mi apar mostenirea dupa tata?
Imi dau seama ca prin acest mod de impartire a terenului este ca si cum mama m-ar dezmosteni, intrucat neputand sa ma folosesc de acel teren pe care ar vrea sa mi-l doneze si de partea mea din casa si anexe, este ca si cum nu le-as avea. Sau poate ca nu, intrucat impozite va trebui sa platesc . Cum ma sfatuiti sa procedez? Pot ataca in instanta titlul de proprietate obtinut de mama in urma cu 18 ani, intrucat prin aceasta adevenit proprietara si pe mostenirea mea dupa tata?.
Multumesc.