Vreau sa inregistrez la OSIM un nume, al serviciului pe care il ofer. Nu are nici o legatura cu numele firmei. Este de genul "ServiciulMeu".
Daca cumpar site-ul www.serviciulmeu.com si apare cineva din UE/International care depunde dupa mine intr-o alta tara marca inregistrata pe acelasi nume si-mi cere apoi sa inchid site-ul, poate face asa ceva? Sau mergand pe principiul primul-venit primul servit al .com si faptul ca am inregistrata marca respectiva pe tara mea cel putin ma ajuta.
Numele nu este folosit, nu exista siteuri cu el, iar serviciul este practic un magazin online
Va rog nu-mi dati raspunsuri evazive, de genul: "in unele cazuri/uneori b;la bla"
Buna ziua, vreau sa fac un site, ceea ce nu este greu la ora actuala.
Dar ceea ce e complicat si mi-a luat mult timp a fost ideea din spatele site-ului. Da, este o idee copiata din strainatate, care la noi nu exista inca. Se pot pune drepturi de autor pe Ro pt ea?
bun asa
o sa cer info la CNVM sa vad ce se zice pe acolo
mersi mult
Inca un lucru...daca firma se constituie cu banii investitorilor...practic din banii lor? Aveti idee daca e acelasi sistem de "brokeraj", pentru niste actiuni inca in stare de "optiuni"
Pentru ca daca i-ar incasa direct persoana finala, eu ce paine mananc? :)
Practic, eu CAUT persoanele interesate sa investeasca intr-o firma, strang banii de la ei, apoi ii transfer firmei. Practic asta e jobul meu, sa gasesc prin orice mijloace acele persoane dornice sa investeasca. Clientul final/firma nu face nimic, doar asteapta sa ii prezint eu ce am gasit si in caz de reusita, sa-i transfer banii.
Am vazut ca in cazul asociatiilor e posibila aceasta intermediere. Exista un site unde poti face donatii catre cam toate ONG-urile. Si tot asa, ei strang banii si la sf de luna ii trimit mai departe.
Practic nu vand actiuni alte firmei(desi ar fi si asta o posibilitate, dar nu toate sunt cotate la bursa). Doar gasesc persoane dispuse sa investeasca in idee.
Da...dar eu platesc banuiesc doar pe ce imi ramene mie, nu?
Daca eu facand intermediare financiara, strang 100.000 ROn si trimit mai departe la client 95.000 RON, eu platesc TVA si taxa de profit pe cei 5.000, nu? Si practic, CA mea se considera 100.000 sau 5.000? Ca totul trece pe la mine prin cont...Asta nu sunt lamurit...Si sunt plin de intrebari ca maidanezii de pureci :)
Un contract de intermediare financiara intre mine si client e suficient? Si o factura de prestari servicii pe cei 5.000? Sau mai trebuie si altceva?
Nu PFA, firma as dori sa fac. Acum vreau sa fac pe asa ceva si inca sunt in cautarea celei mai bune solutii juridice si contabile :)
Businessul meu e sa strang banii de la un numar de oameni si sa-i transfer mai departe, din contul meu, catre clientul final. Contra unui comision.
Eu practic primesc in contul meu toata suma, iar apoi o transfer mai departe, exceptie comisionul.
Eu pentru ce ar trebui sa platesc taxe in mod normal? Si care ar fi acestea?
Vreau sa deschid o firma pe intermediare financiara in urmatoarele conditii.
O firma are nevoie de fonduri sa isi dezvolte un produs nou, sa deschida o locatie noua etc. Eu ma angajez prin contract de prestari servicii sa ii fac rost de acei bani de la diverse persoane(prin vanzare de produse si actiuni, etc, nu asta conteaza acum).
In momentul in care strang suma precizata in contract, o virez din contul meu in contul firmei respective.
Eu pe ce platesc TVA? Pe suma care imi ramane mie din comision sau pe toata suma stransa? Considerand ca eu strang in contul firmei toti banii initial, apoi ii virez catre beneficiar. La fel si cu taxa pe profit.
Pe scurt, daca eu strang 1.000 ron si pastrez 5%, 50 ron iar restul 950 ii virez spre beneficiarul final, eu ce taxe am de platit?