avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea_F

Activitate Andreea_F

Firma respectivă are autorizație RAR, se ocupă și cu ITP. Și ați ghicit, într-adevăr cel care a provocat accidentul este o persoană influentă... Însă nu mă las, încerc o plângere contravențională, pentru că nu-mi vine să cred că o inspecție poate determina cu certitudine că defecțiunea este preexistentă, mai ales după un impact destul de puternic. Nu cunoasteti vreo prevedere conform căreia actul eliberat de această firma trebuia să facă parte din procesul/verbal, mai ales că practic a stat la baza emiterii acestuia?
Bună seara!
Săptămâna trecută am fost implicată într-un eveniment rutier: în timp ce mă deplasam regulamentar, un alt autoturism a ieșit de pe o stradă lăturalnică, nerespectând indicatorul ”cedează trecerea” și a avut loc o coliziune. Accidentul a fost determinat exclusiv de conducătorul celuilalt autoturism. Deși am frânat brusc nu am putut evita impactul. mașina mea a fost dus la o firma autorizată pentru expertiză, unde spre surprinderea mea s-a constatat că aș fi avut defecțiuni la sistemul de frânare, și mi s-a reținut permisul și talonul. Sunt absolut convinsă că frâna s-a defectat din cauza impactului, mi s-a scurs și lichidul de frână.
Întrebarea mea este următoarea:
Nu mi s-a eliberat o copie de pe rezultatul inspecției respective, deși legea prevede că asemenea defecțiuni se constată de polițist împreună cu specialiști autorizați? Nu cumva actul respectiv trebuia să facă parte integrantă din procesul-verbal de contravenție?
Totodată, nu s-a menționat că nu eu am fost cel care a provocat accidentul, aceasta poate constitui motiv de anulare a procesului-verbal?
Multumesc pentru orice idei!
Buna seara!Există șanse de câștig pentru contestarea unui proces-verbal de amendă (2.000 de lei) pentru nedepunerea declarațiilor la AFM, în condițiile în care contribuțiile au fost virate în termen legal, fiind omisă doar depunerea declarațiilor?
Inainte de introducerea actiunii, trebuie sa depun plangere prealabila la Finante si sa astept 30 de zile?
Buna ziua! Este prescrisa recuperarea unei taxe de poluare platita in octombrie 2008? Mai este obligatorie plangerea prealabila sau risc sa-mi fie respinsa actiunea in lipsa acesteia? Stiu de existenta unui RIL in materie, insa am vazut ca unele instante nu-l iau in considerare.
Dupa 6 luni (!) am reusit sa obtin duplicatele de pe actele depuse la inmatriculare si de pe chitanta de plata. Pe chitanta scrie ca este duplicat insa nu este stampilata sau semnata. Oare o sa fie acceptata?
Cum adică? Să înțeleg că este suspendat de drept? Deci nu are ce căuta la serviciu până la emiterea propunerii de către comisie?:O
Procedura este clară, numai că suspendarea în acest caz nu se poate face decât cu propunerea comisiei, astfel cum a confirmat d-l Freeelis....Oricum Vă mulțumesc.
Vă multumesc, însă această prevedere nu poate fi aplicată, întrucât comisia nu are de gând să facă o asemenea propunere, ori în lipsa acesteia iarăși ne lovim de un obstacol. Există anumite informații că individul s-ar afla în relații de prietenie cu 2 membri din comisie, însă nu se poate dovedi acest lucru, prin urmare nu pot fi aplicate nici prevederile cu conflictele de interese. Cu alte cuvinte, în mod evident comisia este de partea lui si incearcă să tragă de timp. De aceea am scris ca nu vad nici o rezolvare :( Însă dacă o asemenea abatere rămâne nesancționată ar fi chiar culmea, și o discriminare față de ceilalți angajați.
Bună ziua!Mă ocup de resurse umane într-o instituție publică, și mă confrunt cu o situație mai specială: un coleg a plecat pur și simplu din instituție, fără demisie, fără nimic acum 2 luni. Cazul a fost înaintat Comisiei de disciplină, pentru sancționarea lui din cauza absențelor nemotive, însă procedura se află încă în derulare. Acum câteva zile s-a prezentat la lucru ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, și de atunci vine în fiecare zi. Având în vedere că în lipsa propunerii din partea comisie, directorul nu a putut emite decizia de eliberare din funcție, ce este de făcut în acest caz? Practic, pe hârtie el se află în funcție#-o Nu reușim să găsim o prevedere legală prin care să fie ”înlăturat” cel puțin până la finalizarea procedurii. Iar situația este destul de neplăcută, practic nu poate fi sancționat în momentul de față chiar dacă abaterea - în jur de 40 de absențe nemotivate - este de o gravitate deosebită. Ce părere aveți, dacă cineva s-a confruntat cu o asemenea situație, orice idee este binevenită.Mersi.
Răspuns la discuția Credit cesionat - suma tripla
Mulţumesc! Am rămas un pic nedumerită...Dacă legea nu intervine, înseamnă că aceste societăţi de recuperare au dreptul de a aplica dobânzi după bunul lor plac? D-l Lucian, îmi puteţi comunica Vă rog în care lege scrie că nu au dreptul de a stabili alte dobânzi decât cele din contractul de creditare. Vă mulţumesc anticipat.