avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate examinataprofund

Activitate examinataprofund

Multumesc pentru raspunsurile anterioare. Readuc in discutie o formulare din textul initial al acestui subiect: "Imi solicita ca in cazul in care nu ii ajung banii sa ipotechez terenul ..."
Nu va putea radia,macar partial, ipoteca la momentul semnarii Procesului verbal de receptie, moment stabilit si pentru intrarea mea in posesie asupra partii din constructie care imi revine?

In cazul nerespectarii obligatiilor de plata din contractele de ipoteca, voi raspunde solidar pentru aceste obligatii?

Din moment ce pe toata perioada de derulare a contractului cu constructorul pana la semnarea Procesului verbal de receptie, eu voi ramane proprietarul terenului, obligatiile ce curg din vreun contract de ipoteca vor cadea si vor ramane in sarcina mea?

Suma din scrisoarea de garantie bancara va putea fi oprita in vreun fel de a fi achitata in cazul in care obligatiile din contractul de ipoteca sau fata de alti furnizori ai constructorului nu vor fi respectate?

Dreptul de superficie asupra terenului, acordat constructorului pentru obtinerea autorizatiilor, inceteaza in drept la semnarea Procesului verbal de receptie?

Patrick_ a scris:

Veți putea vinde „cu acte în regulă” doar după ce deveniți proprietar, iar proprietar veți deveni doar după ce constructorul va putea să radieze ipoteca și să vă transfere dreptul de proprietate asupra apartamentelor.

După părerea mea, cea mai sigură garanție a D-voastră în acestă afacere este scrisoarea de garanție bancară.


Da.
Adica DOAR se incearca...
Buna ziua,

Ca si proprietar al unui teren intravilan pe care detin un imobil vechi, intentionez sa ma asociez cu un constructor pentru construirea unui bloc. Contributia mea o constituie terenul evaluat la 700 000 euro. Urmeaza sa primesc la semnatura 80 000 euro si la finalizare locuinte in acel bloc, 620mp si terenul aferent ,in valoare de 620 000 euro. El, diferentele. Constructorul imi da scrisoare de garantie bancara, pentru suma de 620 000 euro, ce poate fi executata in cazul nepredarii la termen a locuintelor finalizate. Imi solicita ca in cazul in care nu ii ajung banii sa ipotechez terenul si sa fiu de acord sa poata ipoteca parti din constructie in acelasi scop. Mentionez ca se stabileste ca eu raman proprietarul terenului si el al constructiei pana la momentul finalizari si semnarii procesului verbal de receptiei, iar pentru a putea obtine autorizatiile pe numele sau, constructorul va avea dreptul de superficie asupra terenului. In cazul in care nu-si achita obligatiile de plata fata de banca si furnizori, care este raspunderea mea? Pot deveni proprietar cu drepturi depline asupra suprafetei din constructie si a terenului aferent acestora chiar daca in momentul finalizarii constructiei nu este achitat contractul de ipoteca? Pot vinde? Cand?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile argumentate.
Multumesc, din nou.
lucian huzum a scris:

Capitalul social poate fi folosit pentru realizarea obiectului de activitate al societatii.


Scuze, 1 PS=12 500 euro
examinataprofund a scris:

Multumesc.
Exista raport de evaluare pentru teren(500 000 euro) acceptat de catre toti asociatii. Se stabileste capitalul social la valoarea de 1 000 000 euro constituit din 80 parti sociale a cate 25 000 euro distribuite astfel: 10, 15, 15, 40.
Cei 75 000 euro pot fi retrasi din capitalul social?
Capitalul social poate fi utilizat pentru realizarea obiectivului societatii(realizarea constructiei)?
SRL sau SNC?


Multumesc.
Exista raport de evaluare pentru teren(500 000 euro) acceptat de catre toti asociatii. Se stabileste capitalul social la valoarea de 1 000 000 euro constituit din 80 parti sociale a cate 25 000 euro distribuite astfel: 10, 15, 15, 40.
Cei 75 000 euro pot fi retrasi din capitalul social?
Capitalul social poate fi utilizat pentru realizarea obiectivului societatii(realizarea constructiei)?
SRL sau SNC?
Se infiinteaza o societate comerciala cu 4 asociati dintre care 3 aduc drept aport un teren in valoare de 500 000 euro(cote:2/8, 3/8. 3/8) iar al 4-lea 500 000 euro numerar, cu scopul de a se construi un bloc ce se va vinde catre diversi clienti necunoscuti la pretul de 1 500 000 euro + TVA.
Cei 3 coproprietari ai terenului primesc fiecare, dupa momentul infiintarii societatii, cate 25 000 euro cash pentru rezolvarea situatiei locative. Se mai alcatuiesc acte notariale pentru aceste sume? Adica se platesc taxe?
Se considera aportul in natura ca si o vanzare a terenului catre societatea nou infiintata? Cu taxele aferente?
Răspuns la discuția Admitere INM 2012