Buna ziua,
Si in cazul in care presedintele e sotul administratorului cu care lucreaza mana in mana cui ma adresez dl Grecu? Ei au facut o "afacere" de familie, capuseaza blocul..iar oamenii multi din ei, sunt ignoranti...ba mai mult, ii si voteaza in necunostiinta de cauza...
Buna ziua,
Multumesc ptr rasp, totusi, as dori parerea unui avocat, deoarece, dvs. cam prea tineti cu ei adica,
1. Uitati esentialul, art 10 da dreptul proprietarului- cum e si firesc!- sa controleze ORICE act care tine de administrarea asociatiei, chiar daca solicita copii..deoarece noi, subliniez NOI proprietarii ii platim pe aceste capuse - ca si angajati care raspund in fata legii- si nu e normal- dar in Romania ce e normal?- sa mi se raspunda mitocaneste...se pare ca am uitat sa gandim corect, obisnuiti cu capul plecat..
2. In loc sa spuna DE CE nu au platit mai repede facturile, sa arate chitante, adunarii generale, cum era normal, si au strans aproape 1 mld...fara Electrica si Distrigaz, vor sa scoata bani de la mine care am platit sume mari in ultima perioada. Nu mi-au dat o lista de penalizari cu stampila expertului contabil ci doar cu a asociatiei, ceea ma face sa fiu suspicios Legea 230, nu specifica clar faptul ca banii din penalizari pot fi controlati ce s-a facut cu ei, -asa cum ar fi normal- daca s-au varsat la furnizori...iar daca le cer sa-mi arate luna de luna facturile, vezi sa nu...nu-i cunoasteti..
3. In momentul cand am venit cu cererea, eram cu banii la zi la mine...si nu mi-sau luat decat pana in ianuarie...13, deci ati inteles gresit, nu mai eram cu 4 luni in urma..
4.In general, vreo autoritate POATE SA MAI OBLIGE in Romania, - ca de la primarie au fost chemati anul trecut de o alta vecina si degeaba..- probabil s-au \"inteles' PE ACESTI profitori care sub protectia legii 230 cu penalizari catre asociatie, care le baga ei in buzunar fara sa fie controlati, - ptr ca acestia doi se vede dupa marimea lor ca le pasa doar de ei,nici macar copii n-au , dar au manipulat 3 batrane in bloc si le-au luat casele,- la LEGE?Nu stiu daca sa fac plangere ptr control la primarie, deoarece s-ar putea razbuna mai tare si cine stie cu ce ma mai trezesc ...vreau sa evit judecata
Mersi si scuze ptr limbaj,dar te revolta nedreptatea
In primul rand, multumesc pentru timp si bunavointa. Ca sa nu incarc textul prea mult, voi fi cat mai sintetizat, pe puncte iar daca e cazul sa dau detalii va rog transmiteti-mi
Un prim semn de intrebare: Chitantele emise de administratoare, nu corespund suma platita cu lunile scrise de ea pe chitante- sau scrise doar restante-.. aceasta regasindu-se in situatia analitica a apart meu, ceruta de mine,stampilata de ei, in care sunt trecute cf cu lunile, in urma verificarii mele.Exista o chitanta de penalizari din 2011, fara stampila..motivatie: nu era stampila in bloc...suma 90 de lei..nu apare in tabelul cerut de mine cu platile
In 2010, din cauza problemelor de gasire de job, am ramas in urma cu plata intretinerii, fata de care oricum am rezerve ca ar fi asa mare adica circa 400 lei la o garsoniera iarna. In feb 2011,- f important- in baza legii 175 aflata in vigoare, atunci, intre iul 2010-iul 2011,am facut in adunarea generala o cerere de stergere a penalitatilor pe 2010, care a fost admisa la acea data de AG, si un angajament ca platesc in cateva luni, dar nu am putut.. a carui copie cu inregistrare nu au dorit sa-mi dea..e vorba de administratie.Intre timp, au mai emis anul trecut inainte de aplati suma mare, o instiintare cu nr de inregistrare de 350 lei penalizari la acea data...Nu am avut mereu decat un comitet de fatada, in general, presedintele de bloc in ciuda certurilor cu cativa vecini, inclusiv cu mine nu doreste sa afiseze copii dupa facturi la utilitati la avizier,de ani de zile, si are comportament uneori destul de agresiv, se enerveaza daca il intrebi de copii de chitante la lucrari facute vara, cand intretinerea e mai mica.. motivand ca | nu e obligat\", n-are loc etc..pueril. De 3 ani, a pus-o contrar votului celor cativa contra, - e un bloc de batrani mai mult- pe sotie administrator, ceea ce nu e normal, deoarece nu pot face plangere de administrator la sot nu?impreuna cu o jurista care e cenzor si care e prietena cu ei. Anul trecut,2012, incepand cu aprilie, am platit circa 4000 de lei, acoperind plata intretinerii pana in septembrie, 2012. In aceasta iarna, dorind sa ne adunam cei care doresc sa se puna contoare, sa se afiseze facturi, etc. am facut un tabel in acest sens,pe baza caruia sa mergem la primarie ptr un control contabil, deoarece, ducandu-ma la regiile de utilitati- am descoperit ca aveam datorii de aproape 1 mld ceea ce nu justifica suma de pana in 20000 lei restantieri...Au aflat de faptul ca am mers prin bloc, si cred ca cineva le-a dat copie dupa plangerea mea la primarie,in care ceream un control si schimbarea lor, ca sa semneze oamenii, sa nu se spuna ca am eu ceva personal cu ei.. ptr ca sunt atenti la tot,de parca ar fi blocul lor- asa e si atitudinea..-La prima sedinta convocata de adunare generala care a fost in 13 martie, si unde au venit doar circa 15 persoane, am prezentat raspunsurile regiilor, intrebandu-i ce se intampla... s-a ajuns la concluzia din partea a 3 proprietari ca nu sunt falsuri raspunsurile mele, asa cum sustineau cei trei - presedinte, administrator si cenzorul...La a 2-a sedinta de adunare generala, dupa o saptamana,nu am putut sa ma mai invoiesc de la munca- in timpul saptamanii, si am trimis-o pe sotie.La subiectul restantieri- unde eu aveam atunci doar 4 luni de restante fata de alta vecina care are restante de 5000 lei,au intrebat-o pe sotie \" ce are de spus\". Sotia stiind ca lista pe februarie afisata in acel moment, era doar cu 4 luni- care aveam banii de platit- plus cateva milioane restante - care si acelea au tot crescut - nu stiu de ce!-dupa ce platisem anul trecut acei 4000 lei-,a raspuns firesc, ca va plati in continuare intretinerea nu? ca sa ajungem la zi..In schimb, la afisarea intretinerii pe luna martie a.c,- pe 17 aprilie- sa facem soc: Au trecut penalizari retroactive din 2010 de 2600 lei plus ce mai erau pe rubrica separata, de penalitati..iar pe pagina a 2-a -eu incadrandu-ma pe prima la apartamente cu nr mic-, stampila unui contabil expert din corpul expertilor...In aceiasi lista, vecina- n-am nimic cu ea- nu are nici o penalizare, in schimb avand un debit de 5000 lei fata de mine care acum, am de 600 de lei care ii am si pot sa-i platesc. Asta nu e tot, ducandu-ma sa platesc intretinerea ptr a ajunge la zi, desi specific clar ca doresc sa platesc ultimele 3 luni ptr a ajunge la zi, administratora imi spune ca ea nu incaseaza decat si cu o parte din \"penalizari\"|si ca ma cheama la moderator, e adevarat am primit sa ma duc la posta sa ridic.Cf juristei lor, exista un articol in noul cod civil in care scrie ca se platesc datoriile cele mai vechi intai.Eu cred ca ei vor sa stoarca bani de la mine, ptr a acoperi sumele care trebuiau sa le plateasca ..Desi am spus ca nu am de ce sa merg la mediator ptr ca sunt la zi...si ca cer explicatii ptr aceasta imensa suma de \"penalizari\" se insista pe moderator..ca sa imi iau angajament, desi chitantele lor nu corespund...cu tabelul dat tot de ei
Cat despre \"penalizari: va rog sa-mi spuneti daca am dreptate si ce s epoate face..datorita faptului ca sunt din 2010, 3 ani,cu toate ca refuz sa cred ca sunt in cuantum de 2600 lei,sunt prescrise cf legii din 1958 inca in vigoare, art2506, 2500 nou cod civil? sau cf cererii pe care am facut-o si n-au vrut sa-mi dea copie in feb 2011 aprobata de adunarea generala?IMPORTANT:In baza pct D, art 12, cap 3 mentionat in cerere, ultima reglementare de lege 230, HG 1800fe 13, am facut pe 20 aprilie o contestatie la care i-am dat nr de inregistrare,in care specificam ca contest penalitatile si sumele respective- scrise in clar- si ca am platit chitantele - le-am enumerat- din 2012 in care ajungeam la 3 luni, iar acum platesc sa ajung la zi.Mai cer : temeiul in care s-au calculat retroactiv aceste penalizari ce depasesc debitul actual- ceea ce nu e permis- cf legii 230 asociatii,react la 15 feb a.c., art 10 listele de plata -copii ale intretinerii din 2009-2013,copii ale facturi utilitati 2010-2013,-ceea ce nu vor vrea sa dea, hotararile ad generale din 2010,2011ca \"nu conteaza ce am scris eu pe chitante\" ci ca ies banii-socant ptr un functionar nu?- i, 2012,statutul asociatiei,Gandindu-ma ca n-or sa primeasca banii daca ii trimit prin mandat postal si dorind sa ajung la zi, am platit totusi cu o chitanta din 2010, de 170 d elei penalizari...cu toate ca stiu ca nu era normal..Intre timp, luand tabelul cu situatia mea din 2010 pana acum, constat ca sumele sunt scrise corect,dar fara nr de chitanta, nu corespund cu lunile de pe chitante dar la intrebarea mea mi se raspunde ar penalizarile din situatie, adunate sunt mult mai mici decat cele afisate...
Acum, astept raspunsul lor in 7 zile...Dvs ce credeti ca pot face? La moderator, daca ma duc si nu vreau sa semnez angajament datorita faptului ca am suspiciune ca suma e umflata rau si consider ca s-au prescris? daca procesul verbal al adunarii generale specifica doar penalitati...si nu din 2010 si suma...? Nici nu stiu daca imi vor da copie dupa adevaratul proces verbal.. o vecina mi-a spus ca a verificat o firma cu care au facut o lucrare in 2012 si nu era la registrul comertului.Eu cred ca ceva sigur nu e in ordine.Pot sa chem un control ca am suspiciune?De unde?primarie sau...
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati niste informatii, despre ce ar trebui sa fac, in opinia dvs.avand in vedere situatia care e asa:
Stau intr-un bloc vechi in care sunt destui batrani iar cei tineri nu au timp- vin seara d ela munca - sau sunt chiriasi...in care de prin 2006,s-a asezat cu tupeu un tip de vreo 120 de kg ca presedinte, fiind f amabil in aparenta cu lumea..dar cu atitudine de |proprietarul | blocului,genul care a luat deja garsonierele la vreo 3 batrane dupa moarte, care, in urma cu 2 ani in 2011, la sedinta d ebloc a avut |curajul| - in ciuda protestelor mele - si a altor cativa sa o puna pe sotie administrator...ceea ce stiti..nu e deloc normal,-unii spun ca e ilegal,dar nu am gasit in 230 asta...datorita atitudinii lor tupeiste si fara sa tina cont ca oamenii - unii,se cearta cu ei,- nu vor sa arate facturi incepand din 2006, cotele sunt mari - 470 lei 3 persoane in februarie 2012 o garsoniera, nu accepta sa s epuna contoare pe calorifere sub pretexte puerile,ei sunt cei mai buni, etc..tin de ciolan..S-au strans mai multe elemente care ma fac sa cred ca ar putea fi vorba de o "afacere | de familie, deoarece: a)Destule chitante, in ciuda insistentelor mele, nu sunt scrise perioada, ci doar restante 2011- sau 2012,
Exista 2 stampile- una rotunda una dreptunghiulara- care sunt folosite cand una cand alta. PE cea cu rotunda nu e trecuta decat adresa, cea dreptungiulara are CUI..dar nu cont e posibil?
c)cota indiviza e mereu 1 la suta in loc de 0,82 si suntem 120 de apartamente, pretul la apa rece era 8 lei pana luna trecuta..- Apa Nova 4,7 lei incl TVA, au aparut si am foto in iun anul trecut salarii de la 1800 lei, la 2700 lei, FARA adunare generala. Nu au voie cf legii, in plus in fiecare vara, propun lucrari care nu sunt stricte ptr bloc, schimbarea usii, inlocuirea topoganului d egunoi, cu un simplu afis la avizier in timpul lucrarii! 9000 lei in 4 rate..a 50 d elei, incluse in intretinere,.aproape nimeni, desi am mers prin bloc nu a fost langa mine, decat cu semnaturi pe un tabel, ptr a cere sa vada chitanta cu care s-a platit lucrarea, ce firma, etc...In fine, banuind ca ceva nu e in ordine si saturandu-ma sa tot vad ignoranta multora din bloc,eu si inca o doamna in varsta fost administrator, am mers la regii -Radet, Apa..in februarie, unde am descoperit cu stupoare si groaza ca suntem datori aproape 1 mld...lei vechi, doar la Radet, apa Nova si Urban- 100 milioane-.Acest lucru m-a facut sa vin la prima sedinta dupa ce am anuntat aproape tot blocul cu copiile dupa raspunsuri si in fata oamenilor vreo 15 sa duc aceste copii...S-au inrosit, prima data au spus ca sunt falsuri iar cand s-a cerut factura d ela Radet de ex 3 oameni au vazut ca nu sunt falsuri..cum spuneau ei..M-au facut tot timpul ca sunt restantier, eu care mai am d eplatit 4 luni...le-am spus celor prezenti ca nu poti compara 4 luni de restanta cu 1 mld...ce s eintampla cu banii, deoarece restantierii, mai mult de 15000 d elei nu insumeaza...Acum, la a 2-a sedinta nu m-am putut duce- job- s-a dus sotia care la discutia lor doar depre noi, iar pe lista din martie, constat ca apar niste |penalizari" din anii 2010- 2011 cu 2600 lei restante recalculate de alt contabil decat cenzora- singura care era- prietena la catarama cu ei, concedii, etc...
in esenta,situatie e: Am avut o perioada de timp, cand am platit in oct 2011- pe sept 2010, dar si penalizari de 200 lei. In mai 2012, am primit pe usa o notoificare stampilat cu suma de 350 lei penalitati...am platit cf cotelor pana in mai, 2011, dar in iunie 2012, am platit 1600 lei- insumand iun2011- ian 2012 , urmatoarele fiind 1600 lei rest ian 2012 iunie partial12, 200 lei, iunie rest, avans iulie- care in urma calculelor mele e platita si iul inclusiv, urmatoarea fiind 300 lei inclusiv sept dupa mine dar scrisa d eea ca fiind rest iul, aug, avans sept 12. In aceste conditii, sotia a fost luni la ea- pe 15 april si i-a spus clar ca vrea sa plateasca pana la zi, vreo 1400 lei, administratora,a tacut, i-a taiat o chitanta de 1400 lei penalitati...sotia, a cerut nervoasa banii inapoi, i-a dat chitanta inapoi, administratora s-a inrosit, iar sotia a iesit. Eu am sunat vineri dimineata pe administratora, spunandu-i ca vreau sa ma inteleg omeneste si ptr folosul lor sia al meu, ca sa nu mai incarcam blocul, ptr ca stiu ca debitul principal alimenteaza penalitati, si sa nu s emai puna, alte penalizari de la regii, sa platesc - asa cum stabilisem cu 2 luni in urma, intretinerea la zi si ca contest acea suma imensa...ea mia- raspuns ca sotia a spus ca plateste penalizarile in AG, si ca ma roaga sa vin la un mediator..NU vreau si n-am de ce sa merg la mediator,- avand in vedere ca platesc maine restul cotelor la zi- ptr ca mai mult ca sigur, imi vor pune la plata si mediatorul care..se va sforta sa ma puna sa semnez o hartie cum ca imi "reesalonez penalizarile"dar d efapt, sotia intreband-o s-a enervat si mai tare, sustinand ca nu e tampita ,ea a spus ca plateste intretinerea in continuare,nicidecum niste penalitati de care nu stia in urma cu o luna de 2600 lei..e firesc nu?Pe lista de plata atasata, apar 3 rubrici de penalitati...una de 60 d elei- cea de 0,2% din oct 12 incoace, 800 lei care banuiesc ca vrea sa fie penalitate la penalitate, o fi cea de 350 de lei, din mai 12- ilegal- si cea noua de 2600 lei... ..Acum, vreau sa va intreb...e clar vorba de razbunare, ptr ca am facut scandal la AG,am facut contestatie in baza art 12 lit d cap 3,in termen de 10 zile catre ei, cerandu-le sa-mi explice in ce temei au recalculat asa zise penalizari in cuantum atata d emare, avand in vedere ca odata cu contestatia platesc restul si ajung la zi.. Nici nu vreau sa aud de asa ceva...Este o incercare d eintimidare,sau...chiar nu stiu ca exista o prescriptie dupa 3 ani- ian 2010- a penalizarilor..in plus, e bine daca scriu in contestatie de notificarea lor de 350 lei din mai 12, ca doar de ei e stampilata- avand in vedere ca aceasta in cazul unui proces poate fi o dovada ca atunci atat cereau ei? Au dreptul sa ceara retroactiv penalizari care DEPASESC cotele actuale de 1400 lei cu mult? Eu stiuca e ilegal..asa, poti sa te trezesti si luna viitoare ca au descoperit ca mai am 100 d emilioane din 2000 nu?in plus,daca nu vor sa primeasca restul de 1400 lei ca si sold 0, maine..daca trimit banii prin cont sau mandat postal pe adresa asociatiei, daca nu vor sa-i primeasca ce fac? Exista art 32 care spune ca ptr prejudicii aduse pres si adm ,cenzor raspund solidar.. Stiam ca debitorul poate plati ce doreste: eu doresc sa ajung la zi...ii mai trimit odata...?IN Cazul in care vor sa ma dea in judecata, mai e intemeiata actiunea lor daca platesc si ajung la zi cu cotele? eu cred ca nu... Ar fi bine sa merg la primarie unde d-na "cenzor stie pe cineva si la care asta avara au iesit corecti la control - zic ei- a plangerea unei vecine?
In cazul in care nu ma inteleg cu ei,unde inafara de primarie s epoate face o plangere?
Mersi frumos...
Buna ziua,
Asa acum am spus in subiectul trecut, incercam sa dam jos presedintele, administratorul- nevasta-sa si "cenzorul" prietena cu ei care nu vor sub nici un chip sa puna contoare pe calorifere ptr ca nu mai au de unde sa fure..nu am vazut niciodata nici o factura, desi destui am cerut-o... Deoarece am facut un tabel in bloc cu semnaturile celor care vor contoare, sa-l duc la primarie,vroiam sa va rog sa-mi spuneti - in cazul in care nu reusim totusi sa-i dam jos, putem sa punem doar noi- un grup de circa 14 proprietari- cei care dorim contoare pe calorifere si sa ne separam de ei , sa le citeasca radet-ul? Va rog sa-mi specificati daca trebuie aprobare de la ei,- n-ar trebui, deoarece suntem proprietari si avem drepturi!- nu sa stam la cheremul lor.. ce articol si in ce lege specifica metodologia de montare si calcul a contorizarii pe calorifere subliniez...ma voi duce si la radet sa intreb, dar ca sa fiu sigur, intreb si aici..poate ei nu vor sa spuna...apa e contorizata deja..
Multumesc frumos...
Buna ziua,
va multumesc frumos ptr raspunsuri, ceea ce insa d-na Elga, nu stie cu ce ne confruntam aici..din pacate.Convingerea mea e oricum, ca multi din cei care tin neaparat si se lupta sa fie administratori, etc.., sa faca "bine" cu de-a sila blocului, sunt direct interesati de buzunarele lor..si nu o fac din altruism, nu mai exista asa ceva..
1. Cred ca nu ati retinut...d-na Elga, am explicat ca de ANI DE ZILE ne duc cu vorba, in loc sa ne arate cum ii obliga si e firesc art.10, facturile...pur si simplu nu vor sa arate..sa nu spuneti ca asta vi se pare firesc ...ca inseamna ca nu mai gandim normal..nimeni din bloc nu a vazut facturi de furnizori...la cerere personala.am facut una acum 2 luni..
2.Daca ar fi asa de "gospodar" cum spuneti dvs, si interesat de bunul mers al nostru,ar trebui sa fie si corect si sa ceara intai acceptul tuturor proprietarilor, deoarece nu poti lua cu japca oamenilor, banii care nu-i prea au..nu mai sunt vremuri in care dam pe afara de bani,mai ales ca nu s-a interesat de nici o facilitate de a face bani din reclama pe bloc, sau din inchiriere de spatii, ptr a avea fonduri suplimentare.Perpetuati un mod de a gandi usor "comunist" in Romania nu se intelege decat de foarte putini, ca daca esti presedinte de bloc, sau ministru, sau ai o functie in care reprezinti un grup de oameni, te-ai angajat sa fi corect, sa ai o atitudine amabila si rabdare sa raspunzi la intrebari, si sa sprijini oamenii care te platesc si esti DATOR mai ales obligat de art 10, sa pui la dispozitia lor orice date privind cheltuieli,facturi, etc. daca ar fi corect, ar afisa copii dupa facturi,- eu unu asa as face!- cum sunt la destule blocuri, mai ales ptr a evita tocmai aceste suspiciuni- evident, in ziua de azi nu poti avea incredere in nimeni cand e vb de banii tai-..si cand mai ales, sunt genul care pandesc batranele ptr a le lua casele..
P.S. Stiu ptr ce se strang banii de fond de reparatii.Dar repet...ii strangi daca ai oameni cu bani in bloc...si de asemenea, faci DOVADA platii corecte a lucrarilor de fata cu martori din bloc, nu cu hartii puse la avizier fara nici macar o copie de factura..
Nu a spus nimeni ca nu vreau sa platesc intretinerea, costul utilitatilor, ci vreau sa mi se arate cu facturi,ca sa pot face o baza de calcul, de ce mi-a venit atat intretinerea...vi s epare ca cer ceva anormal nu?
N-are nici o importanta daca sunt facute listele pe calculator...nu de asta m-am legat, e bine ca intelege tot omul,are importanta sa se afiseze copii dupa facturi,asa se anuleaza orice suspiciune cu privire la sume de exemplu de 420 de lei in februarie a.c la o garsoniera 2 persoane, invocand motive ca se consuma multe gaze, cand de fapt mori de cald in casa ...
Acum sper ca v-am lamurit...Multumesc frumos
Buna ziua,
In primul rand, multumesc ptr atentie si eventuale raspunsuri.
ca si altiii de aici, avem o situatie din care nu mai stiu cum sa iesim,ptr ca este stringenta,insuportabila si nu mai sufera amanare. De la inceput va spun ca am citit legea 230 a asociatiilor, si am facut o cerere cf art 10 de 2 luni la care nu am primit raspuns cu stampila asociatiei nici azi. Stau intr-un bloc de 120 de garsoniere, in care sunt destui batrani, care de lehamite sau de teama pur si simplu de aceasta gasca care nu mai vrea sa plece de ani de zile si nu prea pot fi controlati nu prea mai au multe de spus. Administratorul este sotia presedintelui care stau si "mulg" blocul de ani de zile prin intretineri lao garsoniera de exemplu de 250 de lei in plina vara , luna trecuta in august, la aproape toti locatarii. De ani de zile, suntem 10-15 insi care le tot cerem sa arate facturile cf art 10 si ei prefera sa se certe cu noi decat sa le arate,nu suntem multumiti de cotele f mari la intretinere pe care le pun fara nici un control, la un bloc de garsoniere,presedintele , sotia care e administrator- ceea ce e incompatibil-, si o "doamna", prietena cu ei, care se da jurist si care intocmeste si contabilitatea fiind si asa zisul cenzor al blocului, ptr ca nu avem comitet.
Problema este una care se intalneste la multe asociatii..credem ca se fraudeaza cu acte in regula datorita faptului ca iarna sau vara, aproape vin aceleasi sume sub diferite motive- ca luam bani sa schimbam linoleumul, ca etc.-.De ce suntem convinsi? Motivele :
1. Au un tupeu nemaiintalnit, la toate cererile noastre,avand o atitudine agresiva,- facand numai ce vor ei, sub acoperirea unei asa zise adunari generale tinute 1 data pe an in februarie, la sfarsitul iernii cand oamenii deja au platit facturile incarcate iarnala care vin 10-15 insi maxim, din care cativa ii aproba si care, cf spuselor lor li se pare normal sa hotarasca ptr restul de 100 - din care multi poate nu au bani ptr ceea ce fac ei, nefiind reperatii urgente- tevi sparte, etc.- .De ani de zile nu doresc sa puna - desi destui din bloc s-au certat cu ei- contoare pe calorifere asta insemnand ca au interes sa controleze ei facturile si nu o firma, ceea ce se leaga cu pct 2
2. Cf articolului 10 din legea asoc de proprietari si ptr care am facut cerere eu si inca cativa proprietari, nu vor sa arate de ani de zile nici o factura la utilitati, motivand ca la niste retardati ca nu au loc, la avizier, ca nu sunt obligati- pe banii nostrii!! cat tupeu- sa afiseze copii dupa facturi si ca el pune daca vrea intretinerea mai mare, ca oamenii sa poata calcula singuri, ci liste facute de ei pe calculator, in care se poate scrie ORICE,in schimb, am ajuns sa platim in iulie si august sume ce depasesc 200 de lei, ptr ca ne-am trezit cu schimbarea topoganului de gunoi ce anunta ei ca a costat 9000 de lei tot printr-o hartie la calculator, nu stie nimeni de nici o licitatie,de nici o factura, nu a vazut nimeni cand s-au dat banii,in plus nemaideranjandu-se sa faca un tabel cum e firesc cu 2-3 luni inainte si sa semneze toti proprietarii cum spune legea- art 25-, au pus senzori la neoane pe hol- gasesc diferite motive vara ptr ca nu e caldura de plata, ca sa mai ia 4000 de lei de la oameni-fara sa anunte si cel mai important sumele acestea le baga direct in intretinere,contrar legii, -vezi art 25- fara sa taie separat chitanta sau sa obtina acordul proprietarilor.
In concluzie, ptr ca doar uniti putem face ceva, am inceput sa merg prin bloc cu un tabel ptr demiterea comitetului executiv si ptr eventual angajarea unei firme de la primarie, care sa faca contabilitatea transparent, cu facturi afisate si cu tabel de semnaturi, in care toti proprietarii sa fie respectati ptr ca sunt multi batrani care au pensii mici si in care sa fie intrebati la orice schimbare.
Nu am mai platit intretinerea din martie, ptr ca vreau sa rezolv aceasta problema, .-sa fie recalculata iar in august mi-au pus o "penalizare" de 90 de lei!!! inafara altor
Intrebarea mea este urmatoarea:
1. Comitetul acesta poate fi dat jos numai prin adunare generala?Deoarece nu vrem sa asteptam pana in februarie- ne fura de alti bani!- si nu suntem siguri ca asa se va rezolva ptr ca am mai incercat cativa..Din start, nu avem bani sa aducem un expert si chiar daca am face-o ei nu ar da actele sub nici o forma...motivand ca au fost controlati de primarie, unde, am auzit ca "doamna jurist- contabil " ar avea pe cineva..
In cazul in care doresc sa fac o cerere de control la care sa fim prezenti mai multi,si inafara primariei unde m-as putea adresa? sectia financiara?
3. Cf art 25 din lege, stiam ca sunt obligati ptr reperatii, sa taie separata chitanta si nu sa impuna locatarilor cu forta in intretinere sa le ia banii, care nu dau nici macar o chitanta la vedere in eventualitatea unui proces,pe care nu-l doresc, deoarece se lungeste prea mult si n-am bani..pot sa uzez de acest art 25 pct b, c ev tot articolul ptr a invoca dreptul meu de a nu plati , a recalcula si a se scade din intretinere acesti bani cu ce au pus ei?
Multumesc frumos,
Cu consideratie....