avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-un bloc se pot contoriza - caldura, calorifere- ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-un bloc se pot contoriza - caldura, calorifere- si lua in calcul doar o parte din apartamente?

Buna ziua,
Asa acum am spus in subiectul trecut, incercam sa dam jos presedintele, administratorul- nevasta-sa si "cenzorul" prietena cu ei care nu vor sub nici un chip sa puna contoare pe calorifere ptr ca nu mai au de unde sa fure..nu am vazut niciodata nici o factura, desi destui am cerut-o... Deoarece am facut un tabel in bloc cu semnaturile celor care vor contoare, sa-l duc la primarie,vroiam sa va rog sa-mi spuneti - in cazul in care nu reusim totusi sa-i dam jos, putem sa punem doar noi- un grup de circa 14 proprietari- cei care dorim contoare pe calorifere si sa ne separam de ei , sa le citeasca radet-ul? Va rog sa-mi specificati daca trebuie aprobare de la ei,- n-ar trebui, deoarece suntem proprietari si avem drepturi!- nu sa stam la cheremul lor.. ce articol si in ce lege specifica metodologia de montare si calcul a contorizarii pe calorifere subliniez...ma voi duce si la radet sa intreb, dar ca sa fiu sigur, intreb si aici..poate ei nu vor sa spuna...apa e contorizata deja..
Multumesc frumos...
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:51, 7 Octombrie 2012
Legislatia in domeniu prevede obligativitatea existentei acordului a minimului de 80% dintre proprietari pentru montare repartitoare de cost
Intr-un condominiu,regula generala este ca minoritatea respecta votul majoritatii
RADET nu va va furniza precizari referitor la repartitoare de cost deoarece nu are competenta sa calculeze valorile de plata in raport de indexul consumului individual
Gasiti cele necesare in Ordinul 343/2010 ANRSC.
putem sa punem doar noi- un grup de circa 14 proprietari- cei care dorim contoare pe calorifere si sa ne separam de ei , sa le citeasca radet-ul?

Daca cei 14 proprietari reprezinta 80% din totatul condominiului puteti sa va adresati unei firme care monteaza si face repartizarea caldurii, RADET-ul nu face acest lucru (nu mergeti la ei ca pierdeti timpul).
Dar tot trebuie si acordul asociatiei, pentru ca trebuie montat in subsol un repartitor martor, iar repartizarea facturii se face pe tot condominiu, nu doar pe cele 14 apartamente.
Deci trebuie o buna intelegere si toate se rezolva, cred ca cel mai bine ar fii sa incepeti cu schimbarile din conducerea administratiei, adica presedinte si comitet, iar restul se rezolva de la sine.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Repartitoare radio Dabal Dabal Buna ziua, Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)
Impotriva renuntarii la repartitoarele de caldura si trecerii pe sistemul pausal Miluka Miluka Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc contorizat si avem repartitoare individuale la calorifere (prin intermediul firmei X). Mai nou vecinii doresc sa renuntam la ... (vezi toată discuția)