avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate justme78504

Activitate justme78504

Am o garsoniera la care mama are dreptul de uzufruct iar eu sunt proprietara. Pentru ca eu inchiriez mereu aceasta garsoniera, mama va trebui sa se deplaseze vreo 600 de km ca sa semneze contractul de inchiriere, ceea ce nu e convenabil deloc. Ea e de acord sa renunte la acest drept. Cum se procedeaza? #-o
Am o garsoniera iar pe contract mama apare ca detinand dreptul de uzufruct. As dori sa stiu cum o pot scoate din acest drept si care sunt drepturile mele in calitate de proprietar? Pot sa vand garsoniera fara acordul ei?
Vad ca la inchiriere a fost nevoie de ea ca sa isi dea acordul si din cate am inteles, poate sa faca ce vrea cu garsoniera. Va rog dati-mi un raspuns.
Pot sa inchiriez apartamentul tatalui meu (e de acord) si sa fac eu un contract de inchiriere cu chiriasii? Tatal meu e in alta localitate si nu se poate deplasa din motive de sanatate. Multumesc.
Răspuns la discuția Mai au vreun drept?
Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa fie asa...
Va rog sa-mi dati si mie un raspuns. Tatal meu este proprietarul unui apartament, insa mai are 2 copii din prima casatorie, deci intrebarea e: in cazul in care tatal meu vinde acest apartament si din banii luati, cumpara altul pe care sa-l treaca pe numele meu, e posibil ca acesti frati vitregi sa mai aiba vreun drept? Trebuie specificat undeva de unde provin acesti bani?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.
1. Tatal meu mai are doi copii din prima casatorie. Dupa ce a divortat, s-a casatorit cu mama si au cumparat un apartament, care a fost trecut pe numele lui. As vrea sa stiu cum se poate trece dreptul de proprietate pe numele meu pentru ca cei doi frati vitregi ai mei sa nu mai aiba nici un drept asupra locuintei?

2. Anul trecut mama mi-a cumparat o garsoniera. Pe contract apar eu ca proprietara, iar ea are drept de uzufruct. Doar pentru ca pe contract ea apare ca fiind casatorita cu tatal meu, e posibil ca si fratii mei vitregi sa aiba dreptul la aceasta garsoniera? Si daca da, cum fac ca sa am doar eu drept deplin.

Multumesc anticipat!