avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate annette31

Activitate annette31

Doresc sa intreb, daca declaratia prevazuta la 33¹(4) din O.U.G. nr. 34/2006 in care sunt indicate datele de identificare ale persoanelor ce deţin funcţii de decizie din cadrul unei institutii publice si care trebuie sa fie postata pe SEAP odata cu documentatia de atribuire, daca trebuie inregistrata la sediul institutiei adica sa aiba un nr.de inregistrare sau este suficient doar sa fie semnata de conducatorul institutiei.
Răspuns la discuția constructie fara acordul meu
Nu are relevanta, eu zic sa verificati la Primarie daca sunt in regula cu actele. Pentru orice actiune pe care dansii o fac cu privire la imobil asupra caruia si dvs.sunteti proprietari, ei trebuie sa aiba acordul dvs.
Răspuns la discuția MARTOR
Daca are cunostinta de situatie, instanta ar putea sa o accepte
Răspuns la discuția constructie fara acordul meu
LEGE nr. 50 din 29 iulie 1991 (**republicata**)(*actualizata*)
privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii


Prezenta forma actualizata este valabila incepand cu data de 27 Iulie 2012, pana la data de 07 Septembrie 2012


ART. 3
(1) Construcţiile civile, industriale, agricole, cele pentru susţinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor, pentru:
a) lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel, precum şi a instalaţiilor aferente acestora, cu excepţia celor prevăzute la art. 11;
b) lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la construcţii reprezentând monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate în acelaşi imobil - teren şi/sau construcţii, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate;
c) lucrări de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare şi reabilitare privind căile de comunicaţie de orice fel, drumurile forestiere, lucrările de artă, reţelele şi dotările tehnico-edilitare, branşamente şi racorduri la reţele de utilităţi, lucrările hidrotehnice, amenajările de albii, lucrările de îmbunătăţiri funciare, lucrările de instalaţii de infrastructură, lucrările pentru noi capacităţi de producere, transport, distribuţie a energiei electrice şi/sau termice, precum şi de reabilitare şi retehnologizare a celor existente;

In primul rand, ei trebuie sa faca demersuri pentru obtinerea autorizatiei de construire. In certificatul de urbanism ar trebui sa se specifice faptul ca este necesar acordul dvs, intrucat sunteti coproprietari.
Ati putea sa va interesati la Primarie, daca dansii au autorizatie de construire; puteti face reclamatie.
Asa cum a spus si Deca Lex, in cazul in care ei au ridicat constructia fara autorizatie puteti cere demolarea .
Răspuns la discuția divort
Stiu ca declaratii (in scris) date de martori sunt admise.

HOTARARE nr. 1.275 din 7 decembrie 2000 (*actualizata*)
privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996 Locuinţa de serviciu şi locuinţa de intervenţie

Prezenta forma actualizata este valabila incepand cu data de 24 Septembrie 2008, pana la data de 06 Septembrie 2012

ART. 29
(1) Locuinţele de serviciu şi cele de intervenţie fac parte din patrimoniul agenţilor economici sau al instituţiilor publice centrale ori locale şi se administreazã în interesul acestora prin închiriere salariaţilor proprii, contractul de închiriere fiind accesoriu la contractul individual de munca.
(2) Condiţiile de administrare şi de închiriere a acestor locuinţe se stabilesc de cãtre conducerile agenţilor economici sau ale instituţiilor deţinãtoare, cu respectarea prevederilor legale.
(3) Locuinţele de serviciu construite sau achiziţionate cu fonduri de stat se pot vinde numai în condiţiile în care, datoritã restrângerii sau încetãrii activitãţii care a generat realizarea acestora, nu mai pot fi utilizate conform prevederilor alin. (1).
(4) Vânzarea locuinţelor de serviciu prevãzute la alin. (3) şi modalitatea specifica de realizare a acesteia se supun spre aprobare Guvernului, potrivit legii.

CAP. III
Închirierea locuinţelor

ART. 30
(1) In vederea soluţionãrii cererilor privind repartizarea unei locuinţe cu chirie din fondul locativ de stat, autoritãţile administraţiei publice locale vor asigura mãsurile necesare pentru luarea în evidenta a solicitãrilor primite şi analizarea acestora în comisiile sociale constituite la nivelul consiliului local. In acest scop vor stabili şi vor da publicitãţii, prin afişare la sediul primãriilor, criteriile în baza cãrora se repartizeazã asemenea locuinţe.
(2) Criteriile de baza pentru stabilirea modului de soluţionare a cererilor primite şi a ordinii de prioritate în rezolvarea acestora vor fi urmãtoarele:
a) condiţiile de locuit ale solicitanţilor;
b) numãrul copiilor şi al celorlalte persoane care gospodãresc împreunã cu solicitantul;
c) starea sãnãtãţii soţilor sau a unor membri ai familiei;
d) venitul mediu net lunar pe membru de familie;
e) vechimea cererii.
(3) Vor avea prioritate în cadrul fiecãrui criteriu familiile de tineri şi cele cãrora li se pot acorda punctaje speciale pentru cazuri mai deosebite, cum ar fi: evacuaţi din locuinţa în virtutea unor prevederi contractuale sau legale care nu ţin de voinţa şi de comportamentul acestora, repatriati, tineri din case de ocrotire socialã, locatari ai unor locuinţe care nu mai prezintã siguranţa în exploatare, funcţionari publici transferaţi în interes de serviciu.
(4) Criteriile de repartizare a locuinţelor din fondul locativ de stat, avute în vedere la alin. (2), nu sunt limitative; la acestea se pot adauga de cãtre consiliile locale şi alte criterii, în funcţie de situaţiile specifice existente pe plan local.
(5) Definitivarea listelor privind repartizarea locuinţelor şi eventualele contestaţii se vor face în condiţii similare celor prevãzute la art. 21.
Răspuns la discuția concesionare teren
Legea nr.215/2001 administratiei publice locale
(actualizata pana la data de 1 septembrie 2012*)


ART. 123
(1) Consiliile locale şi consiliile judeţene hotărăsc ca bunurile ce aparţin domeniului public sau privat, de interes local sau judeţean, după caz, să fie date în administrarea regiilor autonome şi instituţiilor publice, să fie concesionate ori să fie închiriate. Acestea hotărăsc cu privire la cumpărarea unor bunuri ori la vânzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judeţean, în condiţiile legii.
(2) Vânzarea, concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), în cazul în care consiliile locale sau judeţene hotărăsc vânzarea unui teren aflat în proprietatea privată a unităţii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate construcţii, constructorii de bună-credinţă ai acestora beneficiază de un drept de preempţiune la cumpărarea terenului aferent construcţiilor. Preţul de vânzare se stabileşte pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judeţean, după caz.
(4) Proprietarii construcţiilor prevăzute la alin. (3) sunt notificaţi în termen de 15 zile asupra hotărârii consiliului local sau judeţean şi îşi pot exprima opţiunea de cumpărare în termen de 15 zile de la primirea notificării.
ART. 124
Consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori judeţeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice.
Răspuns la discuția casa fara autorizatie
Pentru intrarea in legalitate se poate solicita de la Primarie eliberarea actelor necesare, in regim de urgenta (certificat de urbanism, autorizatie de construire).Pentru aceasta este o taxa un pic mai mare decat in regim normal.
Răspuns la discuția Preavizul este obligatoriu?
Multumesc tuturor pentru ajutor. O zi frumoasa va doresc si succes in cariera :)
Răspuns la discuția Preavizul este obligatoriu?
Revin din nou la problema mea :) si vreau sa rectific doar in ceea ce priveste partile contractului. Relatia contractuala este intre Cabinet medical Individual -PFA (in calitate de beneficiar) si o PFA (prestator de servicii). Persoana in cauza este prestatorul de servicii. Dar cred ca si in aceste conditii, situatia ramane aceeasi cum ati prezentat-o dvs.adica se respecta termenul de 30 zile, nu?