avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... casa fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

casa fara autorizatie

buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu niste lamuri in problema urmatoare :
in 2009 am construit o casa fara autorizatie pe terenul meu proprietate dinainte de casatorie , anul acesta am divortat si doresc sa vand casa pentru a-l despagubi pe sot cu contributia lui la construirea casei.
am fost la primarie si am depus o cerere pentru intrare in legalitate in urma careia a venit cineva si mi-a facut proces verbal de contraventie , nu s-a comunicat suma doar ca este intre 1.000 si 10000 lei, dar mi-a spus ca oricum trebuie sa scot toate actele adica urbanism , mediu etc . intrebarile mele sunt:
1.pot face ceva pentru a primi o amenda minima ( am o situatie materiala f. nefavorabila, credite , bona copil mic in intretinere, pensie alimentara pentru copil nu am primit inca )si daca faptul ca platesc eu aceste acte fiind divortata se scad de la despagubirea ce trebuie sa o dau sotului se tine cont de aceste cheltuieli?

2. ce pasi trebuiesc urmati pentru a obtine actele cat mai repede se poate urgenta in vreun fel?
in acest moment locuiesc cu sotul si trebuie sa vand casa sa pot iesi din acesta situatie , sa il despagubesc .
va multumesc



Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 15:56, 13 Septembrie 2012
Mergeti la primarie incercati sa obtineti clementa lor vis a' vis de situatia dvs. Nu mai faceti mentiunea ca aveti bona la copil. Ba din contra trebuie sa mentionati ca aveti o situatie materiala precara dar ca veti face tot posibilul pentru a intra in legalitate (CU, proiect, Autorizatie, etc.) Intelegerea o gasiti doar la cei din primarie. Succes.
Pentru intrarea in legalitate se poate solicita de la Primarie eliberarea actelor necesare, in regim de urgenta (certificat de urbanism, autorizatie de construire).Pentru aceasta este o taxa un pic mai mare decat in regim normal.
multumesc mult pentru raspunsuri. la primarie nu se poate obtine nimic deoarece am doar 138mp teren si nu 150 mp cat este minim pt constructie .situatia materiala nu e chiar buna dar asta e . se poate obtine accesiune imobiliara in instanta au fost cazuri in care s-a obtinut ?

multumescanticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate casa tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti daca pot obtine accesiune imobiliara in instanta in cazul in care am construit o casa pe terenul meu cu materialele mele ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere ... (vezi toată discuția)