avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate insolvabil

Activitate insolvabil

rectific.Vreau sa institui o poprire la un contribuabil care are prestare servicii cu primaria in care desfasor activitatea.
Primaria fiind tert poprit. Dar in acelasi timp debitor la Contribuabil. Se poate institui in acest mod poprirea?C ontribuabilul creditor la impozite si taxe,
Vreau sa institui o poprire la un contribuabil care are prestare servicii cu primaria in care desfasor activitatea.
Primaria fiind tert poprit. Contribuabilul creditor la impozite si taxe, Dar in acelasi timp debitor la Contribuabil. Se poate institui in acest mod poprirea?
Discuție despre scutiri
o persoana cu handicap grav conform unui certificat de handicap, cu sotul decedat, fara mostenirea dezbatuta, cum beneficiaza de scutire?
Persoana nu are acte de vanzare cumparare pe proproetatea unde locuieste. Exista un Titlu de Proprietate emis de Comisia judeteana de Stabilirea Dreptului de proprietate , si este trecut numai sotul Decedat.
In conditiile in care au fost casatoriti 57 de ani si au locut la proprietatea care este pe Titlul Sotului Decedat, cum i se atribuie scutirea cf prevederilor Codului Fiscal, tinand cont ca la procedura de dezbate a mostenirii, proprietatea comuna este cea din Titlu de Proprietate pe care este numele sotului Decedat, cum i se atribuie scutirea?
Va multumesc!
LEGISPERITUS, nu am posibilitatea sa adun sume pana la pragul de a cere intrarea in INSOLVENTA . Tomai de aceia am intrebat cum sa recuperez sumele care sunt in cuantum pana la 1000, cum pot costitui dosarul de INSOLVABILla o persoanajuridica? ce cazuri ati mai intalnit???
Multumesc.
O societate aflată în evidenţa fiscală, figurează cu obligaţii de plată mai mici decât sumele prevăzute pentru a fi cerută INSOLVENŢA, astfel:
, suma este de 1000 +... până la 40000 lei.societatea nu deţine bunuri, nu deţine conturi bancare
În ce condiţii pot să recuperez creanţele datorate, după primirea confirmărilor de la Instituţii că nu deţine bunuri imobile, mobile, nu deţine conturi bancare, prin care derulează operaţiuni finaciare?
În ce condiţii pot să o declar INSOLVABILĂ? Societatea figurează actualmente ,la registrul comerţului este în funcţiune, fără activitate.
La un contract civil - conncesiune - incheiat intre o UAT si o SC, care indice de inflatie se aplica:
TOTAL(IPC) ?
IPC Marfuri alimentare ?
IPC marfuri nealimentare?
IPC servicii? In contract scrie: plata taxei de concesiune se face semestrial pana la 15.07. - respectiv 15.11. , se actualizeaza anual conform indicelui de inflatie comunicat de INS....
Vă multumesc
Buna ziua,
Sunt pensionară de CAP-agricultor, soţul meu a decdata anul acesta in luna februarie. Şi el a fost pensionar agricultor, cu o pensie pitin mai mare decat a mea, am fost căsătoriţi 60 de ani, a beneficiat şi de o pensie de handicap accentuat, şi de o pensie de la armată pentru că el şi-a satisfăcut stagiul militar la munca în construcţii în accea vreme. pensia de la armată nu era mare o sumă modică, dar aş dori să ştiu în ce condiţii pot beneficia de o anumită sumă din pensia de la armată. Oricăt ar fi este un drept al meu, şi la pensia mică pe care o am actualmente e binevenită orice sumă pentru traiul meu .
Vă mulţumesc.
Răspuns la discuția Esalonarea restantelor
Multumesc Avram Grecu.
Exact asa doresc sa procedez."Chichirezul" asociatiei,( o duduie scobită) şi lipsa de interes, în negocieri , şi ducere la îndeplinire. Tre sa te duci sa dai banul, sa nu intrebi prea multe ca: nu se poate.... !!! Operatorul care furnizează apa potabilă, se pare că este mai presus de bunul mers al Asociaţiei. Şi uite aşa proprietari datornici şi care nu sunt aşa puţini.

Dacă proprietarii doresc să seprocedeze la un control priviind modul de Debitare, de aplicare a penalităţilor, de încasare, de stigere... Unde trebuie să se adreseze.?
Răspuns la discuția Esalonarea restantelor
Stimate Elga50, tinand cont ca salariul il incasez odata pe luna , in conditiile in care achit numai debitul restant , creste majorare si la factura curenta.
eu intreb , Nu este o inlesnire mai convenabila pentru mine ca datornic. si de accea am cerut sfatul aici, ca cei de la Asociatie , le place mai mult cand datornicul nu mai iese la lumina!
Va multumesc.
Bua ziua,
Am o intrebare: ce act reglementeaza posibilitatea platii esalonate a sumelor datorate la Asociatia de Locatari.
Doresc sa platesc din sumele restante, concomitent cu factura din luna curenta. Neacceptarea aceasta nu ajuta la stingerea acestor obligatii de plata.
Va multumesc.