avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Esalonarea restantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Esalonarea restantelor

Bua ziua,
Am o intrebare: ce act reglementeaza posibilitatea platii esalonate a sumelor datorate la Asociatia de Locatari.
Doresc sa platesc din sumele restante, concomitent cu factura din luna curenta. Neacceptarea aceasta nu ajuta la stingerea acestor obligatii de plata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:01, 13 Februarie 2015
Puteti plăti cand si cum vreți, ei sunt obligați sa va încaseze banii. [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Negociati cu presedintele de asociatie incheierea unui angajament de plata
Trebuie sa platiti intai restantele cele mai vechi si care sunt purtatoare ale penalizarilor cele mai mari.
Daca va consumati banii pe plata lunii curente, nepenalizabila, atunci va veti conserva un nivel al penalizarilor mai mare pentru ca o suma neachitata isi sporeste penalizarile cu cat se invecheste mai mult.

In afara de asta in Codul Civil se prevede ca trebuie platite sumele cele mai vechi.(art.1506 - 1509)
Stimate Elga50, tinand cont ca salariul il incasez odata pe luna , in conditiile in care achit numai debitul restant , creste majorare si la factura curenta.
eu intreb , Nu este o inlesnire mai convenabila pentru mine ca datornic. si de accea am cerut sfatul aici, ca cei de la Asociatie , le place mai mult cand datornicul nu mai iese la lumina!
Va multumesc.
Daca cei de la comitet sunt mai destupati, pot face o esalonare la fel cum face RADET Bucuresti.
Trebuie doar bunavointa....

Asadar, se face o conventie pentru esalonarea restantei pe un an, sa zicem.
Se stabileste o rata fixa lunara.
Apoi, urmeaza sa platiti intretinerea curenta si cate o restanta din cele 12.
Daca se vrea, se poate ...

Alte discuții în legătură

Eşalonare restanţe la plata întreţinerii tomabogdan tomabogdan Bună ziua, Am o serie de întrebări, iar răspunsurile nu reuşesc să le găsesc. Există o lege care să facă referire la eşalonarea restanţelor la ... (vezi toată discuția)
Nereguli aplicare penalitati! MDaniel MDaniel Buna ziua, Numele meu este Oprea Mircea Daniel din Bucuresti. Deoarece eu si Familia nu ne permitem sa platim o Casa de Avocatura, dorim sa apelam la ... (vezi toată discuția)
Penalitati legale? CorinaCa CorinaCa Buna ziua! As dori sa fiu lamurita daca este legal sa mi se aplice penalitati pe listele de plata la Asociatia. Eu am contestat in scris o suma de bani de ... (vezi toată discuția)