avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Esalonarea restantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Esalonarea restantelor

Bua ziua,
Am o intrebare: ce act reglementeaza posibilitatea platii esalonate a sumelor datorate la Asociatia de Locatari.
Doresc sa platesc din sumele restante, concomitent cu factura din luna curenta. Neacceptarea aceasta nu ajuta la stingerea acestor obligatii de plata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:01, 13 Februarie 2015
Eu intreb pe @ insolventul - daca ati inteles ce a scris @elga50 despre cum ar fi mai bine pentru dvs.?

Cred ca nu ati inteles si daca doriti, putem sa va ajutam.
Uitati ce ziceti aici:
...ca cei de la Asociatie , le place mai mult cand datornicul nu mai iese la lumina!

Prin ceea ce v-a scris @elga50, va scoate mai repede la lumina si nu ceea ce incercati dvs. sa ne spuneti.

Pe scurt: mergeti la asociatie si esalonati plata numai a debitelor provenite din intretinere - fara penalizari - asta daca reusiti, ca s-ar putea ca asociatia sa nu accepte aceasta propunere si chiar are dreptate!
Mai mult, am citit pe forum ca proprietari aflati in situatia dvs. au reusit - desigur prin intelegere cu as. prop. " sa inghete calculul penalizarilor" - cu conditia ca debitorul sa se tina de cuvant. Ce ziceti de aceasta situatie?

Ei, odata ajuns la zi cu platile la intretinere, continuati cu plata intretinerii si in plus cu sume partiale din penalizarile istorice, pana ajungeti la zi cu toate cheltuielile.

Va asigur ca noi am vrea sa procedam asa cu toti debitorii nostri - numai ca nu este intelegere - si nu din cauza asociatiei, ci din cauza dumnealor, debitorii.
Din nou va spunca, asociatiile nu au niciun interes sa va stie "la intuneric" asa cum afirmati mai sus. Poate-mi explicati care ar fi chichirezul asociatiei in acest caz?

Multumesc Avram Grecu.
Exact asa doresc sa procedez."Chichirezul" asociatiei,( o duduie scobită) şi lipsa de interes, în negocieri , şi ducere la îndeplinire. Tre sa te duci sa dai banul, sa nu intrebi prea multe ca: nu se poate.... !!! Operatorul care furnizează apa potabilă, se pare că este mai presus de bunul mers al Asociaţiei. Şi uite aşa proprietari datornici şi care nu sunt aşa puţini.

Dacă proprietarii doresc să seprocedeze la un control priviind modul de Debitare, de aplicare a penalităţilor, de încasare, de stigere... Unde trebuie să se adreseze.?
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
Adriantot, moderator

1. As. prop. nu sta in doar d-na administrator. Discutati cu presedintele sau poate participati la o sedinta a com. executiv. Mai aveti cunostinta si de alte cazuri printre vecinii dvs.? Trebuie sa va uniti si sa cereti acelasi lucru...

2. Prima data va adresati conducerii as. prop., asa cum am mai spus. Solicitarea o intocmiti in doua exemplare, solicitati inregistrarea. Un exemplar din cerere ramane la dvs.
Daca raspunsul as. prop. nu va este clar, sau credeti ca este facut in bataie de joc, bine ar fi sa va adresati primariei locale (birou as. prop).
De obicei, functionarii de-acolo colaboreaza. In fine, daca nici asa nu sunteti multumiti, ultima cale de atac, este actionarea in instanta a as. prop. In dosar anexati toate demersurile si raspunsurile primite. S-ar putea ca instanta sa solicite ca aceste calcule sa fie verificate de un expert specializat, recunoscut/agreat de catre instanta de judecata.
Nu conteaza cine plateste expertul, oricum, in final cel care pierde pocrsul achita cheltuielile de judecata.

3. Daca mai aveti probleme de intelegere privind ordinea in care sa faceti platile la asociatie - care sa va avantajeze, ori recititi ceea ce v-am scris in mesajele anterioare, ori mai intrebati, aici.

Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eşalonare restanţe la plata întreţinerii tomabogdan tomabogdan Bună ziua, Am o serie de întrebări, iar răspunsurile nu reuşesc să le găsesc. Există o lege care să facă referire la eşalonarea restanţelor la ... (vezi toată discuția)
Nereguli aplicare penalitati! MDaniel MDaniel Buna ziua, Numele meu este Oprea Mircea Daniel din Bucuresti. Deoarece eu si Familia nu ne permitem sa platim o Casa de Avocatura, dorim sa apelam la ... (vezi toată discuția)
Penalitati legale? CorinaCa CorinaCa Buna ziua! As dori sa fiu lamurita daca este legal sa mi se aplice penalitati pe listele de plata la Asociatia. Eu am contestat in scris o suma de bani de ... (vezi toată discuția)