Buna ziua, as dori sa va intreb care sunt actele necesare dosarului pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului. Mentionez ca momentan eu sunt eleva la zi a unei scoli postliceale (la 15 iunie se termina anul scolar 2013-2014), iar cele 12 luni anterioare nasterii mele (luna august 2014) sunt constituite dintr-o perioada de 6 luni somaj + 6 luni eleva la zi.
As avea rugamintea sa-mi spuneti unde si in ce perioada trebuie depuse aceste acte. Va multumesc!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Prietena mea nu este in favoarea constructiei acelei case datorita inaltimii pe care o va avea si care-i va lua toata lumina. Din aceasta cauza, primeste si amenintari de la vecinul sau.
Am inteles ca acea constructie ii va lua toata lumina prietenei mele, de aceea vecinul cere acordul tuturor pentru o astfel de inaltime. Imi puteti spune mai exact ce articole din legea mentionata fac referire la aceasta pb?
Buna ziua, vroiam sa va intreb care este baza legala pentru distantele intre case si care sunt consecintele incalcarii acestor norme. Vecinul unei prietene vrea sa ridice o constructie de 7.5 m inaltime langa casa acesteia pentru care are nevoie de acordul tuturor vecinilor. Are voie sa ridice o constructie atat de inalta exact langa razor? Va multumesc frumos.
Buna seara,
As vrea sa va intreb daca in perioada de previz (in cazul demisiei) poate fi ceruta reducerea perioadei de munca la jumatate de norma pentru cautarea unui alt job?
Multumesc frumos.
Ce inteleg eu: Art 17, alin a) si b) se refera la persoanele asimilate somerilor ca fiind proaspetii absolventi. Eu sunt somera ca urmare a desfiintarii postului meu, nu ca urmare a absolvirii vreunei forme de invatamant....
Deci sa inteleg ca nu se aplica in cazul meu? (nu sunt in perioada de 60 de zile de la absolvirea unei forme de invatamant)
Va multumesc inca o data, o ultima intrebare as mai avea: daca urmeaza sa ma inscriu intr-o forma de invatamant (postliceala sau facultate) si voi primi bursa, voi mai primi indemnizatia de somaj in acest timp? Va trebui sa anunt acest lucru AJOFM? Mentionez ca ultima forma de invatamant am absolvit-o in 2009. Multumesc anticipat
Va multumesc pentru raspuns, as mai vrea sa va intreb care este procedura, dupa incetarea contractului de munca, de a intra in posesia indemnizatiei de somaj si ce acte sunt necesare.
Buna ziua, as vrea sa stiu care este valoare sau cum se calculeaza indemnizatia de somaj in cazul desfiintarii postului meu si care este perioada de timp pe care se acorda? Mentionez ca la actualul loc de munca fac in ultima luna de munca 1 an vechime, iar in total am 3 ani si 5 luni.