avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate rarman

Activitate rarman

Am incheiat un contract pentru concesionarea unei suprafete de teren in urma cu 2 ani. Reprezentantii primariei (concedentul) nu au incheiat pana acum un PV de predare a amplasamentului, in schimb mi-au trimis somatie sa platesc redeventa pe 2 ani ( cu penalitati interziere). Intrebare: este corect ? Nu ar trebui sa faca dovada predarii amplasamentului, mai intai? Ce este de facut?
Multumesc!
Am primit o adresa de la ISC prin care "imi solicita sprijinul in ceea ce priveste actualizarea si/sau corectarea " bazei lor de date. Mai departe face referire la faptul ca in evidenta lor nu regasesc platile 01% si 0,7% din valoarea autorizata conf autorizatiei de construire nr... din 2005 (!!!). Prin urmare imi solicita ori sa vin la ei cu duplicate dupa documentele de plata, ori sa efectuez acum plata (1970 ron) + penalitati in val. de 2.000 ron. Problema este ca stiu ca le-am platit, fiind obligat la momentul anuntarii inceperii constructiei (stiu sigur ca am platit 01% +50% din 07%) si regularizarii la momentul efectuarii PV de receptie lucrari. De unde as putea gasi eu acum chitantele/odrinele de plata din anul 2005? Daca am platit prin banca, nu pot obtine un extras de cont din anul 2005, ultimul an din arhiva fiind 2007. Poate am platit cu cash la ei, sau cu cash direct la o banca, nu mai tin minte. Oare se putea plati in 2005 cu cash la ei?
Prin urmare odata imi cer sprijinul pt actualizarea bazei lor de date (accepta faptul ca e incompleta), pe urma ma ameninta ca vor intreprinde toate demersurile pt recuperarea creantei. Teoretic desi stiu ca am platit nu pot demonstra. Mai mult sumele sunt prescrise. Intrebare : sa ma impacientez sau sa -i las in pace?
multumesc!
Nu știe nimeni ?
Am o speța mai deosebita. Am construit ca persoana fizica o clădire NErezidentiala . La finalizarea lucrării, cei de la taxe si impozite locale vor sa-mi regularizeze taxa de autorizare conf cod fiscal ART 457, după modelul clădiri rezidențiale ( calcul 1000/mp + coef rang localitate x 1%), reieșind o valoare dubla fata de cea din proiect si autorizație. Cota de 1% este normala dar fiind clădire NErezidentiala mă încadrez la acest mod de calcul sau este valoarea declarată conf proiect si autorizație construire?
Mulțumesc!
Articolul 2 se aplica si angajatilor entitatilor private sau nu ?
am cumparat un teren in oras. Terenul este gol, dar de mai multi ani, este traversat la mijloc de o teava de gaz , la inaltime de 1 m fata de sol, care duce la alimentarea vecinului. Teava pe terenul meu este racordata la o conducta ce iese din pamant la aprox 1 m de gard in interiorul terenului. Pe extrasul de carte funciara sau in alte documente nu figureaza ca acest teren sa fie grevat de vreo sarcina.
In aceasta situatie, cum pot scapa de aceasta teava care imi imparte terenul in doua ? Trebuie sa solicit eu mutarea bransamentului sau vecinul in calitate de beneficiar ?
cine plateste mutarea bransamentului ?
In ce conditii pot obtine aceasta autorizatie ?
multumesc,