am cumparat un teren in oras. Terenul este gol, dar de mai multi ani, este traversat la mijloc de o teava de gaz , la inaltime de 1 m fata de sol, care duce la alimentarea vecinului. Teava pe terenul meu este racordata la o conducta ce iese din pamant la aprox 1 m de gard in interiorul terenului. Pe extrasul de carte funciara sau in alte documente nu figureaza ca acest teren sa fie grevat de vreo sarcina.
In aceasta situatie, cum pot scapa de aceasta teava care imi imparte terenul in doua ? Trebuie sa solicit eu mutarea bransamentului sau vecinul in calitate de beneficiar ?
cine plateste mutarea bransamentului ?
In ce conditii pot obtine aceasta autorizatie ?
multumesc,
solicitați la Distrigaz (o Cerere scrisă în 2 exemplare, unul cu nr. înregistrare rămâne la dvs) : 1) baza legală de alimentare cu gaze naturale a vecinului dvs. ;
2) o copie xerox de pe schema autorizată de alimentare a vecinului.
Studiați-le cu atenție și funcție de împrejurări și de interesele dvs., acționați ca atare.Încercati să-l determinati pe vecin să solicite mutarea acelei conducte, normal societatea e obligată să suporte toate cheltuielile de branșament până la hotar cu vecinul.