Buna ziua! Am contractat in 2008 un credit ipotecar in 2008 pentru un apartament (la Alpha Bank) si acum am un cumparator pentru el. Am depus cererea pentru obtinerea acordului de instrainare in Februarie 2008, insa nici in momentul de fata nu am primit acceptul.
Mentionez ca figurez cu 2 rate restante si am o poprire pe cont pe care am specificat ca le voi achita integral in momentul primirii acordului si incasarii banilor de la cumparator.
Am intrebat care este motivul pentru care nu mi s-a dat acordul, dar directoru de sucursala e un intermediar intre mine si departamentul lor juridic si nu imi spune nimic concret. Am rugat-o sa intrebe daca acest acord este conditionat de aceste lati - poprirea si ratele restante, dar mi-a spus ca nu crede.
Exista o lege care sa ma ajute in acest sens? Cum pot face sa urgentez un raspuns. Trebuie sa trimit oficial in atentia departamentului juridic o sesizare? Efectiv nu stiu cum sa mai procedez. Stau de 1 luna de zile si nu se intampla nimic, sunt pe cale sa pied cumparatorul.
kubolens
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mulțumesc mult!
Emilika40 a scris:
Ce povestiți mie îmi pare violență domestică. Sesizați și DGASPC, pe lângă poliție, cu toate detaliile pe care le-ați spus aici. Încercați și telefonic, poate reușiți să urgentați vizita lor. Dați și numele vecinilor care știu situația.
Acum vreo două săptămâni, mama mea sosită într-o vizită la țară, a trecut pe lângă casa verișoarei sale, a văzut că arata tare rău fizic și a rugat-o să meargă de urgență la un medic. Soțul său nu a lăsat-o să vorbească și i-a răspuns mamei că nu are nevoie de nici un medic, că nu o primesc spitalele.
Acum câteva zile a oprit-o pe mama un nepot al verișoarei și i-a spus că soțul acesteia i-a luat telefonul mobil matușii sale și că îi refuză accesul la ea. I-a mai spus că se teme că va muri, pentru că nu este îngrijită și este căzută la pat.
Mama s-a dus astăzi să vadă ce se întâmplă, a intrat in curte, apoi în casă, după ce a bătut la ușă și a găsit-o pe verișoară în pat, însă a apărut imediat și soțul acesteia, care i-a cerut mamei să părăsească de urgență casa. Femeia este într-o stare foarte precară de sănătate, iar mama l-a rugat pe soț să o transporte la spital, însă acesta a refuzat și a scos-o afară din casa. Verișoara sa plângea foarte tare și nu a reușit să comunice cu ea. Bărbatul era beat, iar vecinii au spus că așa umblă în ultimul timp.
Ne este teamă pentru viața femeii, ce putem face, ce autorități putem anunța? Ea este ținută efectiv sub cheie, nu are voie pe afară. Nu este privare de libertate? Nu ar trebui să aibă acces la un spital și să primească îngrijiri adecvate? Nu știm în acest moment dacă îi dă suficient de mâncare, dacă i se administrează vreun tratament....
Cel mai probabil soțul nu dă acces rudelor pentru că se gândește că aceștia urmăresc foloase în cazul unui deces. Oamenii (nepotul care a oprit-o pe mama, încă o nepoată cu care femeia șinea legătura, vecina sa, mama) nu vor decât ca ea să ajungă sub îngrijirea unui medic într-un spital oriunde este posibil.
Să ne ducem la poliția din localitate? Să anunțăm un spital sau să chemăm salvarea (deși nu știu dacă soțul ar da acces echipei medicale)?
Vă rog frumos să ne ajutați să o ajutăm!
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege sau vreo metoda care sa oblige vecinii sa isi faca curat in cotetele, de la care vine un miros pestilential.
Inainte sa imi sariti in cap ca nu am ce cauta la tara daca nu suport mirosul de gunoi de al animale, tin sa mentionez ca nu sunt crescuta in palat si stiu ce inseamna sa cresti pasari si porci. Ideea este ca ne confruntam de cativa ani cu aceasta probelma, dar nu se mai poate. Nu mai putem aerisi, nu mai putem sta in curte. Inaintea lor am avut o relatie extraordinara cu bunicii lor, oameni curati si harnici.
Nepotul lor ne-a spus ca ei nu au curatat niciodata in cotete, dar ca nu ii intereseaza pentru ca la ei nu miroase. Din pacate nu putem avea un dialog civilizat cu ei, sunt certati cu absolut toti vecinii, asa ca avem nevoie de o cale legala prin care putem rezolva problema.
V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta!
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la oportunitatea de a incheia contracte de voluntariat in cadrul unui proiect educational pentru care se obtin fonduri de la stat.
Asociatia care depune proiectul urmeaza sa realizeze niste lectii filmate pe care le va face disponibile gratuit pe o platforma online.
Firma care va oferi serviciile de filmare si prelucrare video este dispusa sa ofere 5 lectii filmate gratuit. Ce varianta de contract este cea mai potrivita pentru a se lua in considerare suma aferenta celor 5 lectii ca aport al asociatiei la proiect (cei 5% din totalul proiectului prevazuti de lege).
Multumesc din suflet. Este primit saptamana trecuta, insa pe notificare scrie 6.11.2019, probabil aceea se va lua in considerare. Azi, cel tarziu maine va trebui sa o depuna. Se poate trimite prin posta? El este la Buzau acum. Multumesc inca o data!